Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Mārtiņdiena Zemītes sākumskolā un pirmskolā

10.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-11-10-at-16-54-34-1.jpgMārtiņa gailīši dancīti veda....

Zemītes sākumskolā un pirmskolā aizvadīta Mārtiņdiena-tardicionāli latviskajā gadskārtā svinamās rudens beigas un ziemas sākums. Šajā dienā Zemītes sākumskolā paviesojās budelīši vai ķekatnieki, ka nu kurā vietā tos sauc. Ar dziesmām, skolotājas Anitas Geidānes vadībā, pieskandināja senās pils kaktus. Ar dejām, ko mācīja skolotāja Olita Tutiņa, iedvesa visos jautrību un spēku visam turpmākajām darba cēlienam. Ķekatnieku stiprināšanai bija sarūpēts arī mazs cienasts no graudaugiem un pašu žāvētiem āboliem,  lai spēks un veselība visiem Mārtiņbērniem garo ziemu pavadot.

Foto: skolotāja Daiga Dzērve

Teksts: skolotāja Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Maizes cepšanas meistarklase Zantē

06.11.2022 12:00 kur : Zantes kultūras nams

3125214591750344085137748058016446175248647n.jpg6.novembrī Zantes kultūras namā notika maizes cepšanas meistarklase, kuru vadīja radošās mājas "Smilgāji" brīnišķīgā saimniece Aiga Bitmane. Uz meistarklasi bija ieradušies maizītes cepēji no Zantes, Zemītes, Kandavas un pat Rīgas. Noslēgumā katrs apmeklētājs devās mājās ar siltu, smaržīgu un ļoti gardu rudzu ābolu maizes kukulīti. Prieks, ka dāmu vidū bija arī viens kungs, kurš nebaidījās improvizēt un bija paņēmis līdzi žāvētus mango, ko pievienoja savam ceptajam maizes klaipiņam. Rezultāts arī bija ļoti gards! 

      Izrādās, ka "Smilgājos" dzīvo radoši ļaudis - Aiga ir ne tikai izcila konditore un gatavo dažādus gardumus, bet brīvajā laikā nodarbojas arī ar lina izstrādājumu apgleznošanu un pirts tērpu darināšanu, bet Aigas vīrs taisa skaistas lietas no koka. 

        Runājot par linu, Māra Brīvere atnesa parādīt lina kreklu, kas darināts tālajā 1922.gadā un kuru viņa saņēmusi dāvinājumā. 

     Paldies par gardo maizīti "Smilgāju" saimniecei! Paldies maizītes cepējiem! Prieks par šo tikšanos un jauko kompāniju! Nākošā Aigas Bitmanes meistarklase Zantē būs 10.decembrī, kad gatavosim desertu burciņā. Uz tikšanos!

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Nākotnes cirks no Ukrainas ar jaunu programmu "CIRKS NO CITAS PLANĒTAS"

06.11.2022 15:00 kur : Kandavas kultūras nams

Cirka šovs „Cirks no citas planētas” piedāvā mūsdienīgu cirka mākslas izrādi. Tādu kosmisko cirku Jūs vēl nebūsiet redzējuši - jūs sagaida milži, akrobāti, triki ar riņķiem, diožu šovs, lāzeršovs, gaismas gleznu šovs, ekvilibristi, brīnumainie ziepju burbuļi. Skatītāji līdz ar cirka māksliniekiem nonāk elpu aizraujošā nākotnē, jo tikai cirkā ir iespējams un fantastiski kļūst par realitāti! Mazos skatītājus īpaši iepriecinās jautri un smieklīgi klauni un mūsu cirka odziņa - piepūšamais lauvēns! Pasākums paredzēts visai ģimenei!
 
Biļte:  EUR6,-  bērniem; EUR 8,-pieaugušajiem.
Biļešu iepriekšpārdošana Biļešu Paradīzes un Kandavas k/n (63182040) kasēs
  Pasākuma rīkotājs kandavas-kulturas-nama.jpg "L-EVENTS"

Lasīt visu ziņu

Komēdija. Mamma vēl smaida

05.11.2022 19:00 kur : Vānes kultūras nams

mammasmaida.jpgRežisores Elzas Gaujas veidotās filmas centrā ir trīs māsas, kas dodas riskantā braucienā cauri Eiropai, lai nogādātu savu tuvo mirušo cilvēku līdz dzimtas kapsētai Latvijā.

 Repatriācija maksā tūkstošus, bet māsām makā svilpo vējš. 

Trīs māsu lomas atveido Baiba Broka, Daiga Kažociņa un Anta Aizupe. 

Melnā komēdija, kas runā par nāvi – visticamāk daudziem šis salikums var šķiet galīgi nesaderīgs, bet kā uzsver režisore – filmā nav nekādu pašmērķīgu joku, un tās fokuss ir vērsts tieši uz triju māsu attiecībām, ko šī ekstremālā situācija izgaismo īpaši spilgti.

Lasīt visu ziņu

Latvijas mūsdienu radošais deju konkurss KANDAVAS DEJU FESTIVĀLS

27.09.2022 - 05.11.2022 kur : Kandavas kultūras nams

deju-fest-kandava.jpg

Ieejas maksa: 2,- EUR

Deju grupas konkursam var pieteikties ar brīvas izvēles priekšnesumu, izvēloties kādu no mūsdienu deju žanriem, kā piemēram Laikmetīgā deja, Džeza deja, Modes deja, Zumbas deja, Hip- hop deja, ritma deja, Aerobikas priekšnesums, kuram ir veidota horeogrāfija.

DALĪBNIEKU VECUMA GRUPAS:
BĒRNI- 1.-4.KLAŠU GRUPA;
JUNIORI- 5.-9. KLAŠU GRUPA;
JAUNIEŠI- 10.-12. KLAŠU GRUPA;
PIEAUGUŠIE- „MŪŽAM JAUNIE" no 18 gadiem, bez vecuma ierobežojuma. 

Pieteikums jāpilda elektroniski. Lūdzu atvērt saiti https://ej.uz/kandavasdejufestivals un aizpildīt pieteikumu līdz 28.oktobrim (ieskaitot).  


Latvijas mūsdienu radošais deju grupu konkurss KANDAVAS DEJU FESTIVĀLS 2022   NOLIKUMS

 NOLIKUMS-%20KANDAVAS%20DEJU%20FESTIV%C4%80LS%202022%20%C4%ABstais.pdf

Lasīt visu ziņu

Indras Kreceres gleznu izstāde "Sajūtu mirkļi tuvie un tālie"

08.09.2022 - 05.11.2022 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

3022258225999933850357459118835688681506234n.jpgNo 8. septembra līdz 5. novembrim Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma Indras Kreceres gleznu izstāde "Sajūtu mirkļi tuvie un tālie".

Izstādes atklāšana kopā ar mākslinieci 8. septembrī plkst. 16.00. Uz tikšanos Kandavas Muzejā!

Lasīt visu ziņu

Izzināt un noskaidrot, piedalīties un piedzīvot....

31.10.2022 - 02.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

Swedbank Latvija aicināti, 31. oktobrī 2.–4. klašu skolēni visā Latvijā tiešsaistē tika iesaistīti īpašā finanšu pratības iniciatīvā "Naudas diena".  Naudas dienā bērni vieglā un aizraujošā veidā uzzināja, kas ir budžets, kā tas top un ekspertu vadībā kopā veidoja klases ekskursijas budžetu. Turklāt diena bija īpaša arī ar to ka skolā varēja ierasties dažādās maskās. Pēc stundām notika Zemītes TN pasākums "Spociņu- jociņu tikšanās" , kurā radošās darbnīcās un kopīgā cienasta gatvošanā tika iesistīti gan klātesošie bērni, gan skolotāji, gan vecāki. Skolotāja Aija darbojās kā vafeļu feja, TN saimniece Ērodeja būrās pa virtuvi lai visiem tiktu kraukšķīgas kartupeļu un desu uzkodas, bet bibliotēkas vadītāja Solvita mudināja kustību aktivitātēm. Pēc pasākuma, daļa skolēnu ar  direktores Ramonas un skolotājas Olitas gādību, devās uz skolu lai izbaudītu piedzīvojumu- nakšņošana skolā.

Bet 2.novembra pēcpusdienā skolēni atkal viesojās Zemītes TN lai tiktos ar dzejnieci Dagniju Gudriķi un izzinātu kā top viņas dzejoļi, un to ceļu līdz brīdim, kad tos var jau lasīt grāmatā.

Foto: Aija Lagzdiņa, Ramona Liepiņa Krauja un Ērodeja Kirillova  

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Spoku ballīte bērniem

31.10.2022 19:00 - 21:00 kur : Zantes kultūras nams

   img-20221031-wa0077.jpg31.oktobra  vakarā Zantes kultūras namā notika pirmā Spoku ballīte bērniem, uz kuru ieradās mazi un lieli spociņi necerēti kuplā skaitā. Vakara gaitā bērni lasīja spoku stāstiņus, pagatavoja katrs savu spociņu radošajā darbnīcā, piedalījās dažādās spēlēs un izdejojās spokainajā disenītē.

   Prieks par tik lielu atsaucību un pozitīvo gaisotni!

   Paldies visiem jaukajiem spociņiem un viņu vecākiem par atsaucību! Paldies Irīnai Butai un Andai Beserei par atbalstu un palīdzēšanu ballītes norisē.

Foto I.Buta

Lasīt visu ziņu galerija (34)

Cērē aizvadīti amatierteātru ražas svētki

29.10.2022 16:00 - 19:00 kur : Cēres pamatskola

dsc0197.jpg29. oktobrī Cēres pamatskolas aktu zālē ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus Cērē laipni sagaidīja un starplaikos izklaidēja trīs paaudžu raganas, cienājot viesus un stiprinot kolektīvus ar svaigi lasītiem tārpiem. Atklājot pasākumu, Cēres kultūras un sporta dzīves vadītāja Līga Roze vēlēja visiem patīkamu vakaru un ražīgu turpmāko darbu sezonu. Aktierus un režisorus svētkos sveica arī novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte, novēlot visiem novada amatierteātriem, izturību, panākumus un neizsīkstošu radošumu.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus. Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā kādā lauku ciematā izplatās baumas, klejojot no mutes mutē tās apaug ar arvien jaunu dramatiskāku informāciju, Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) savā uzvedumā atspoguļoja humora pilnas ainiņas no kaimiņu dzīves, bet Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās klosterī un galvenie personāži bija mūķenes, kas devušas šķīstības solījumu. Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) izspēlēja ikdienišķas lauku dzīves ainas, kas negaidīti pārvērtās par kuriozām un komiskām situācijām, Kandavas amatierteātris (režisors Voldemārs Šoriņš) ļāva ieskatīties kā zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes, bet Vānes amatierteātris (režisore Solveiga Zilberta) ļāva skatītājiem noticēt brīnumiem, par kuriem parūpējās trīs atraktīvas kaimiņienes.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau vienpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Kandavas amatierteātra kolektīvam.

Lasīt visu ziņu galerija (79)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top