Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Tukuma novada čempionāts basketbolā: Kandava pret Jaunpils

21.04.2022 19:30 - 21:00 kur : Kandavas sporta halle

img0938.jpg21.aprīlī Kandavā tika aizvadīta pusfināla 1.spēle Tukuma novada basketbola čempionātā, kur tikās Kandava un Jaunpils.

Taisnības labad jāpiezīmē, ka Jaunpils komanda nebija nebūt labākajā sastāvā, kas ir saistīts ar BK Jaunpils izslēgšanas spēlēm Reģionālajā basketbola līgā.

Tomēr nedrīkst nenovērtēt Kandavas komandas noskaņojumu – pretinieki tika pārspēti visai iespaidīgi!

Kandava – Jaunpils 131:52. 

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Kā pelnīt ar savu hobiju?

21.04.2022 16:00 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

inline.jpgNezini ko vēlies darīt dzīvē? Tad tiekamies pasākumā, lai uzzinātu, kā pelnīt ar savu hobiju un kā realizēt mērķus ar "4 Mērķu Principiem".

Par to, kā pelnīt ar savu hobiju pastāstīs uzņēmējs un psihologs Āris Birze, kurš vairākus hobijus pārvērtis peļņas avotā.
Kopā strādāsim pie Tavu mērķu sastādīšanas un diskutēsim ar citiem jomas speciālistiem.
Programmā:
Motivējoša tikšanās ar uzņēmēju.
1. Par līderi piedzimst vai izaug?
2. Kā definēt savus mērķus un tos sasniegt?
3. Kā sākt pelnīt ar savu hobiju? 
4. Kā panākt, lai citi Tev grib palīdzēt?

Tiekamies:
Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla"
Sākums 16:00
Līdz 19:00

Pasākums ir bez maksas! 
Pieteikties pie SPIIKIIZI vai centrā "Nagla" vai aizpildot anketu ej.uz/aizpildianketu

Lasīt visu ziņu galerija (1)

“Tehnikas diena” Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā

21.04.2022 09:00 kur : Kandavas Lauksaimniecības tehnikums

tehnikas-dienaisa-programma.jpgKandavas Lauksaimniecības tehnikums ar traktortehnikas tirgotāja “Valtek” atbalstu 21. aprīlī Kandavā rīko pasākumu “Tehnikas diena”. Visas dienas garumā auto poligonā notiks meistarības sacensības tehnikuma komandu starpā, 9. klašu absolventi varēs piedalīties Atvērto durvju dienās, kā arī būs ekskluzīva iespēja lauksaimniekiem un lauksaimniecības uzņēmumu darbiniekiem iepazīt dažādus jaunumus no “Valtra” un “Fendt”, saņemt konsultācijas par finansējuma un projektu piesaistes iespējām savu ieceru īstenošanai.

Pirms “Tehnikas dienas” oficiālās atklāšanas no tehnikuma auto stāvvietas (Valteru 6) līdz pat auto poligonam būs iespēja vērot traktortehnikas parādi. Priekšgalā būs redzama SIA “Valtek” sagādāta lauksaimniecības tehnika, tikko tehnikuma praktiskajām apmācībām iegādātais “Valtra” traktors, kā arī gājienā dosies Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Saulaines un Cīravas teritoriālo struktūrvienību “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķu” un “Smago spēkratu mehāniķu” specialitāšu jaunieši (par īpaši atraktīvu pieeju komandas noformējumā, būs iespēja saņemt papildus punktus).

Pēc pulcēšanās tehnikuma poligonā un “Tehnikas dienas” atklāšanas audzēkņu komandas sacentīsies meistarībās dažādās disciplīnās – aršanā, atslēdzniecībā, montāžā, demontāžā, veiklības un meistarības braucienos (ar traktoru, traktora piekabi un velosipēdu), tiks pārbaudīta arī erudīcija dažādos ar lauksaimniecību un mācībām saistītos jautājumos, bet noslēgumā – jautrības stafete.

“Tehnikas dienas” ietvaros Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma durvis būs plaši atvērtas tiem jauniešiem, kuri interesējas par izglītības iespējām specialitātēs “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis”, “Smago spēkratu mehāniķis” un “Augkopības tehniķis”. Interesenti varēs klātienē apskatīt mācību laboratoriju un tehnikuma apkārti un pēc tam līdzdarboties “Tehnikas dienās”.

Pasākumu, pateicoties lauksaimniecības tehnikas tirgotājam SIA “Valtek” būs iespēja izmēģināt jaunākās “Valtra” un “Fendt” traktoru tehnoloģijas, būs pieejama jaudas stenda demonstrācija un citi pārsteigumi. Papildus pievienoto vērtību šim pasākumam dos sadarbības partneri “Luminor”, “OP Finance”, “Altum”, Kandavas novada Kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība, sniedzot aktuālāko informāciju par finansējuma un projektu iespējām Jūsu ieceru realizēšanai.

Gaidām lauksaimniekus, saimniecību darbiniekus un ģimenes, lai aprunātos, vērotu jauniešus darbībā un labi pavadītu laiku!

Uz tikšanos 21. aprīlī no plkst. 9.00 Kandavā, Valteru ielā 6!

tehnikas-dienaafisa.jpg 

Īsumā par mums:

Kandavas Lauksaimniecības tehnikums ir mūsdienīga profesionālās vidējās izglītības iestāde, kur pēc 9. klases vari iegūt ne tikai vidējo izglītību, bet arī profesiju.

2022./2023. mācību gadā uzņemsim 9. klašu absolventus šādās specialitātēs:

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis (Kandavā, Saulainē, Cīravā); Smago spēkratu mehāniķis (Kandavā); Mašīnbūves tehniķis (Kandavā); Augkopības tehniķis (Kandavā); Mazumtirdzniecības komercdarbinieks (Kandavā); Elektrotehniķis (Kandavā); Automehāniķis (Kandavā); Datorsistēmu tehniķis (Saulainē); Pavārs (Kandavā, Saulainē, Cīravā); Viesmīlības pakalpojumu speciālists (Saulainē);Programmas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Cīravā: Pavāra palīgs, Kokapstrādes iekārtu operators.

Atkarībā no sekmēm, jaunieši saņem ikmēneša stipendiju līdz 150 eiro apmērā. Pieejamas atjaunotas kopmītņu ēkas, modernizēta bibliotēka, aktu zāle, sporta zāle un stadions ar tam piederošiem sporta spēļu laukumiem, peldbaseinu, auto poligons, traktormācības poligons, ērti pieejams starppilsētu sabiedriskais transports.

Uzzini vairāk kandavastehnikums.lv, seko mums sociālās saziņas vietnēs Facebook, Instagram, TikTok un Youtube platformā.

Lasīt visu ziņu

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

19.04.2022

img20220419111247.jpgZinu, zinu, bet neteikšu

Kur baltais zaķīts guļ.

Aiz upītes kalniņā,

Sīkā kārklu krūmiņā.

19.aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni dejoja dejas un skaitīja dzejoļus par zaķi un Lieldienām, kā arī gāja rotaļās. Pēc tam ripināja olas un ēda tās ar sāli. Vēlāk devāmies laukā uz lielajām šūpolēm Zantes estrādē, kur kārtīgi izšūpojāmies, lai odi vasarā nekož. Atgriežoties pēc pastaigas ripinājām "olas" (dekoratīvos ķirbīšus) no kalna, izstaigājām  olas kontūru un spēlējām zaķu boilingu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (34)

LIELDIENAS KANDAVĀ

17.04.2022 11:00 - 16:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde, Kandavas kultūras nams

1.jpg17. aprīlī Kandavas promenādē un muzejā notika liela rosība, jo lieli un mazi kandavnieki un pilsētas viesi bija ieradušies svinēt pavasara atnākšanas svētkus jeb Lieldienas.

Promenādē bija skatāma lielo masku luga bērniem „Lieldienu zaķis un pazudušais olu grozs”. Lugu kuplināja Kandavas deju skolas un Talsu vokālās studijas „Tonis” bērni. Promenādē varēja piedalīties arī putnu būrīšu naglošanā un Lieldienu atraktīvās sporta spēlēs. Pie Kandavas muzeja bija apskatāma olu izstāde, notika olu krāsošana, ripināšana un ēšana. Svētku nobeigumā Kandavas kultūras namā klātesošos priecēja jauktā kora „Kandava” Lieldienu koncerts.

 

Svētku laikā tika apbalvoti konkursu „Lieldienu zaķu figūras” un „Dziedošais cālis” dalībnieki.

Mazo mākslinieku konkursā “Dziedošais cālis” kopā tika iesniegti 99 darbiņi un uzvarētāji tika noskaidroti, no 435 iesniegtajiem balsojumiem: 1.vieta Karlīnai Zuzei, 2.vieta Madarai Lipskai un 3.vieta Danai Šteinbergai. Apsveicam!


Konkursam “Lieldienu zaķu figūra” šogad tika iesniegts rekordliels figūru skaits- 19 zaķu figūras.

1. vietu un galveno balvu 300 EUR saņēma Rinalds Šmēls;

Skatītāju simpātiju balvu- lidojumu ar gaisa balonu: Kandavas Reģionālās pamatskolas 1.klase;

2.vieta Natālija Piroženko (Ukraina): Dāvanu karte restorānā “Kalnmuiža”;

3.vieta “Ukraiņu zaķis”: Pikniks pie Teteriņu ezera.

Arī pārējie dalībnieki saņēma pateicības balvas: Inese Kleinberga (Kandava) un Aiga Bitmane (Vāne) visu 2022.gada sezonu varēs apmeklēt pasākumus brīvdabas estrādē “Ozolāji” bez maksas; Dace Deiķēna (Pūre) saņem dāvanu karti zirgu izjādēm no "Ivetas zirgi", Kristers Kristbergs (Talsi) un Ingus Rožinskis (Cēre) saņem dāvanu kartes Kandavas kartingu trasē un Evita Rožinska (Cēre) saņem dāvanu karti kafejnīcā "Kandava”.

 

Konkursam tika iesniegtas 8 zaķu figūras no dažādām izglītības iestādēm. Naudas balvas pirmajām trim vietām nodrošināja uzņēmējs Ainārs Vilkaušs. Vietu sadalījums starp izglītības iestādēm:

1. vieta Zemītes sākumskola: 100 EUR;

2.vieta Kandavas PII “Zīļuks” grupa “Zaķēni”: 50 EUR;

3.vieta Kandavas reģionālā pamatskola: 30 EUR.

Arī pārējās izglītības iestādes saņēma uzņēmēju sagādātas dāvanas: Kandavas PII “Zīļuks” grupiņas “Zemenīte” un “Zvaniņi”, kā arī Cēres pamatskolas 5.klases audzēkņi saņēma lauku sētas “Indāni” dāvanu kartes, savukārt, Cēres un Vānes pamatskolas audzēkņi dosies izbraucienā ar rodeļiem vai bagijiem  atpūtas bāzē “Zviedru cepure”.


Liels paldies visiem konkursa dalībniekiem par radošo pieeju zaķu figūru gatavošanā un uzņēmējiem par sagādātajām balvām!


Paldies uzņēmējam Guntim Meieram SIA "MunV" un veikalam "Vītoli AMI Kandava" par materiālu nodrošināšanu zaķu figūrām, kuras gatavoja Ukrainas iedzīvotāji!    

Lasīt visu ziņu galerija (43)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top