Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

19.04.2022

img20220419111247.jpgZinu, zinu, bet neteikšu

Kur baltais zaķīts guļ.

Aiz upītes kalniņā,

Sīkā kārklu krūmiņā.

19.aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni dejoja dejas un skaitīja dzejoļus par zaķi un Lieldienām, kā arī gāja rotaļās. Pēc tam ripināja olas un ēda tās ar sāli. Vēlāk devāmies laukā uz lielajām šūpolēm Zantes estrādē, kur kārtīgi izšūpojāmies, lai odi vasarā nekož. Atgriežoties pēc pastaigas ripinājām "olas" (dekoratīvos ķirbīšus) no kalna, izstaigājām  olas kontūru un spēlējām zaķu boilingu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (34)

LIELDIENAS KANDAVĀ

17.04.2022 11:00 - 16:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde, Kandavas kultūras nams

1.jpg17. aprīlī Kandavas promenādē un muzejā notika liela rosība, jo lieli un mazi kandavnieki un pilsētas viesi bija ieradušies svinēt pavasara atnākšanas svētkus jeb Lieldienas.

Promenādē bija skatāma lielo masku luga bērniem „Lieldienu zaķis un pazudušais olu grozs”. Lugu kuplināja Kandavas deju skolas un Talsu vokālās studijas „Tonis” bērni. Promenādē varēja piedalīties arī putnu būrīšu naglošanā un Lieldienu atraktīvās sporta spēlēs. Pie Kandavas muzeja bija apskatāma olu izstāde, notika olu krāsošana, ripināšana un ēšana. Svētku nobeigumā Kandavas kultūras namā klātesošos priecēja jauktā kora „Kandava” Lieldienu koncerts.

 

Svētku laikā tika apbalvoti konkursu „Lieldienu zaķu figūras” un „Dziedošais cālis” dalībnieki.

Mazo mākslinieku konkursā “Dziedošais cālis” kopā tika iesniegti 99 darbiņi un uzvarētāji tika noskaidroti, no 435 iesniegtajiem balsojumiem: 1.vieta Karlīnai Zuzei, 2.vieta Madarai Lipskai un 3.vieta Danai Šteinbergai. Apsveicam!


Konkursam “Lieldienu zaķu figūra” šogad tika iesniegts rekordliels figūru skaits- 19 zaķu figūras.

1. vietu un galveno balvu 300 EUR saņēma Rinalds Šmēls;

Skatītāju simpātiju balvu- lidojumu ar gaisa balonu: Kandavas Reģionālās pamatskolas 1.klase;

2.vieta Natālija Piroženko (Ukraina): Dāvanu karte restorānā “Kalnmuiža”;

3.vieta “Ukraiņu zaķis”: Pikniks pie Teteriņu ezera.

Arī pārējie dalībnieki saņēma pateicības balvas: Inese Kleinberga (Kandava) un Aiga Bitmane (Vāne) visu 2022.gada sezonu varēs apmeklēt pasākumus brīvdabas estrādē “Ozolāji” bez maksas; Dace Deiķēna (Pūre) saņem dāvanu karti zirgu izjādēm no "Ivetas zirgi", Kristers Kristbergs (Talsi) un Ingus Rožinskis (Cēre) saņem dāvanu kartes Kandavas kartingu trasē un Evita Rožinska (Cēre) saņem dāvanu karti kafejnīcā "Kandava”.

 

Konkursam tika iesniegtas 8 zaķu figūras no dažādām izglītības iestādēm. Naudas balvas pirmajām trim vietām nodrošināja uzņēmējs Ainārs Vilkaušs. Vietu sadalījums starp izglītības iestādēm:

1. vieta Zemītes sākumskola: 100 EUR;

2.vieta Kandavas PII “Zīļuks” grupa “Zaķēni”: 50 EUR;

3.vieta Kandavas reģionālā pamatskola: 30 EUR.

Arī pārējās izglītības iestādes saņēma uzņēmēju sagādātas dāvanas: Kandavas PII “Zīļuks” grupiņas “Zemenīte” un “Zvaniņi”, kā arī Cēres pamatskolas 5.klases audzēkņi saņēma lauku sētas “Indāni” dāvanu kartes, savukārt, Cēres un Vānes pamatskolas audzēkņi dosies izbraucienā ar rodeļiem vai bagijiem  atpūtas bāzē “Zviedru cepure”.


Liels paldies visiem konkursa dalībniekiem par radošo pieeju zaķu figūru gatavošanā un uzņēmējiem par sagādātajām balvām!


Paldies uzņēmējam Guntim Meieram SIA "MunV" un veikalam "Vītoli AMI Kandava" par materiālu nodrošināšanu zaķu figūrām, kuras gatavoja Ukrainas iedzīvotāji!    

Lasīt visu ziņu galerija (43)

Lieldienas Zantē

17.04.2022 11:00 kur : Zantes kultūras nams

7a.jpgLieldienu rītā zantenieki pulcējās kultūras namā, lai pēc divu gadu pārtraukuma beidzot atkal varētu satikties un kopā svētkus svinēt. Liels prieks bija redzēt apmeklētājus tik kuplā skaitā.

Lielo dienu Zantē ieskandināja skolas bērni – skanīgas dziesmas izdziedāja Sanija Cabule, puišu trio „RAM” (Rūdis Ronis, Artūrs Šteins un Markuss Mušketovs) un 6./7.klašu ukuleļu ansamblis (skolotāja Kristīne Elksnīte). Lieldienu tradīcijas un ticējumus atgādināja folkloras kopa „Vācelīte” (vadītāja Taira Grošteine). Lustīgas dejas izdejoja jauniešu deju kolektīvs „Sīpa” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele” (vadītāja Marita Jekuma).  

Kā ik gadu Lieldienās, Zantes amatierteātris priecēja savus skatītājus ar pirmizrādi. Šogad tika iestudēta R.Missūnes izrāde „Par vīriešiem un kaķiem” (režisore Antra Grundmane).

Mazajā zālē apmeklētājus iepriecināja sirsnīga foto izstāde „Mīļdzīvnieki”, kas būs aplūkojama līdz pat maija beigām. Liels paldies visiem, kas iesūtīja savu mīluļu foto. Prieks par tik lielu atsaucību!

Lieldienu olu izstādē šogad par krāšņāko tika atzīta Sanitas Plotko krāsotā ola. 2.vietu ieguva Anda Besere, bet 3.vieta – Rigondas Jekumas un Viktorijas Koļcovas krāsotajām olām.

Protams, neizpalika arī jautras Lieldienu atrakcijas un rotaļas.

 

Paldies visiem par svētku sajūtu un prieku!

 

 

Foto E.Muceniece, E.Lāce

Lasīt visu ziņu galerija (38)

Mazo mākslinieku konkurss "Dziedošais cālis" NOLIKUMS

24.01.2022 - 17.04.2022 kur : Vējspārns, galerija, Kandavas kultūras nams
zimetaju-konkurss.jpgUZMANĪBU UZMANĪBU,  ZĪMĒJUMU IESNIEGŠANAS TERMIŅŠ PAGARINĀTS LĪDZ 1.APRĪLIM !

Mazo mākslinieku konkurss "Dziedošais cālis" NOLIKUMS

Lasīt visu ziņu

Kandavas zaķu festivāla skatītāju balsojums ir sācies!

13.04.2022 11:00 - 16.04.2022 - 23:55

14-ukrainu-zakis-nr-1.jpgKandavas zaķu festivāla "Lieldienu Zaķu figūras" skatītāju balsojums ir sācies! Šogad salēkuši rekordliels skaits zaķu- konkursam saņemti 18 pieteikumi. Kurš garausis ir Tavs favorīts?

Balsošna notiek konkursa Facebook kontā- nospied "PATĪK" jeb "LIKE" pie tā zaķa fotogrāfijas, kuram, tavuprāt, būtu jāuzvar zaķu festivālā! Ieskaitītas tiks tikai tās balsis, kas būs atzīmētas pie oriģinālās publikācijas fotoalbums "Balsošana ir sākusies"!

Balso šeit: https://www.facebook.com/media...

Fotokolāžās, kurās apkopotas vairākas zaķu figūras, ir redzamas viena autora vai kolektīva veidotas figūras.

Facebook balsošana noslēgsies 16. aprīlī plkst. 23:59

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Lielā pavasara balle

15.04.2022 22:00 - 16.04.2022 - 03:00 kur : Matkules kultūras nams

Lieldienu kausa izcīņa telpu futbolā

15.04.2022 10:00 - 14:00 kur : Cēres sporta halle

whatsapp-image-2022-04-28-at-10-47-12-am.jpg15.aprīlī Cēres sporta zālē notika Lieldienu kausa izcīņa telpu futbolā. Turnīrā piedalījās 5 komandas . Parkz zvērs ( Rīga), EKO (Saldus), Pūre , Universālie sportisti , Juniori +- 50 (Kandava). Cīņas bija ļoti spraigas. Noslēgumā par trešo ceturto vietu cīnījās Pūre-  ÷ - 50 pārāki izrādījās Pūrenieki ar4pret3 .Lielajā finālā tikās Parks Zvērs un Universālie sportisti  ar 4 pret 3 uzvarēja Parks . Starp fināliem notika olu( bumbas) ripināšana vārtos kur veiksmīgāka izrādījās Sanda Seile !!! Komandas un līdzjutēji varēja paēst siltas pusdienas , paldies kaf. PILS. Individuāli Labākais vārtsargs no kom. Parks Andrejs Karlsons ,rez . sp. Aigars Caics  , vērtīgākais sp. Igors no (Ukrainas) kom +-50 pārstāvis . Visi bija apmierināti par turnīru . Uz tikšanos vasaras turnīros, kas notiks pie Reģionālās skolas uz mākslīgā laumuma!!!⚽️ Lasīt visu ziņu galerija (27)

  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top