Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Konkurss "Elektronisko cigarešu kaitīgums"

08.04.2022 - 29.04.2022

anti--reklama-1.jpgKonkursa “Elektronisko cigarešu kaitīgums”

Dalībnieki un pieteikšanās kārtība:

  1. Konkursā var piedalīties Latvijas Republikā dzīvojošs jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem.
  2. Jauniešu video un/vai afišas tiek iesniegtas līdz 2022.gada 29.aprīlim (ieskaitot). Jāiesniedz elektroniski, sūtot uz jcnagla@inbox.lv vai mūsu sociālajos tīklos.

Uzdevumi:

  1. Dalībniekiem atbilstoši konkursa nosaukumam “Elektronisko cigarešu kaitīgums” jāsagatavo video līdz 3 minūtēm, lai informētu citus jauniešus par to kaitīgumu. Ja nevēlaties filmēt video, tad ir iespēja izveidot afišu.
  2. Video filmēšanā, pēc brīvas izvēles, var izmantot jebkuru aktuālu informāciju par elektroniskajām cigaretēm un jebkādus materiālus. 

Vērtēšana un apbalvošana:

  1. Konkursa dalībnieku iesūtītie materiāli tiks vērtēti  Bērnu tiesību aizsardzības grupas dalībnieku sanāksmē, kura notiks 10.maijā.
  2. Visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas balvas, kā arī 1.,2., un 3.vietas ieguvēji saņems balvas no kafejnīcas “Pie Kristapa”. 

Vairāk lasi nolikumā 



Lasīt visu ziņu galerija (2)

Galda un grīdas spēļu pēcpusdiena

25.04.2022 16:00 - 18:00 kur : Zantes kultūras nams

img-20220425-wa0000.jpg25. aprīlī  Zantes kultūras namā notika ikmēneša galda un grīdas spēļu pēcpusdiena. Šoreiz apmeklētāji pārsvarā izvēlējās spēlēt galda tenisu un novusu.

Kā solīts, notika sacensības šautriņu mešanā, kurās piedalījās tie dalībnieki, kuri vēlējās mēroties spēkiem precizitātē un cīnīties par saldajām balvām. Mazajā grupā (10-11 gadi), divās kārtās izmetot 60 metienus, ar nelielu pārsvaru uzvarēja Ralfs Gilovs. Grupā (12-16 gadi) pārliecinoši 1. vietu izcīnīja Māris Maksimovs, 2. vietu - Markuss Mušketovs un 3. vietu - Beatrise Plone.

  Informāciju sagatavoja Zantes pagasta sporta organizatore Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu

PAULS un PAULA - JAUNS VĀRDS

24.04.2022 15:00 kur : Kandavas kultūras nams

4.jpg24. aprīlī Kandavas kultūras namā skatītājus priecēja koncerts "PAULS un PAULA - JAUNS VĀRDS" | Raimonds Pauls un Paula Saija.

Koncertā uzstājās līdz šim plašākai publikai nezināma jauna dziedātāja Paula Saija, kuras vizītkarte ir skanīgs un dziļš balss tembrs. Šarmantās balss īpašniece, kandavniece Paula Saija paralēli studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza un populārās mūzikas nodaļā, aktīvi sevi pieteikusi gan kā meistarīgu bekvokālisti, gan kā pārliecinošu solisti. Koncertā skanēja komponista slavenie hiti kā arī jaunas dziesmas ar Jāņa Petera un Guntara Rača dzeju.

 Kopā ar Maestro un jauno dziedātāju Paulu Saiju muzicēja Raimonds Macats (taustiņinstrumenti), Edvīns Ozols (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti). 

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: PUSFINĀLS Kandava/Anzāģe - BK Jēkabpils

23.04.2022 14:00 kur : Kandavas sporta halle

img0973.jpgPusfināla sēriju iesākam ar zaudējumu. Mērķis atgriezt sēriju Kandavā!

Mums neierastā laikā, sestdienas dienas vidū jeb pulksten 14:00, aizvadījām pirmo pusfināla spēli ar spēcīgo BK Jēkabpils. Spēle bija zīmīga arī ar to, ka šī bija abu komandu pirmā savstarpējā spēle vēsturē.
Tā kā uz finālu tiks tā komanda, kura izcīnīs divas uzvaras, tad, saprotams, ka spēles likme ļoti augsta. Jēkabpils komandai pieredze ir lielāka, un varbūt tieši tāpēc šo spēli viesi iesāka krietni veiksmīgāk. Kamēr mūsu puišiem nu nekādi nevedās spēle, tikmēr viesi mūsu grozā bēra vienu punktu pēc otra. Pēc pirmās ceturtdaļas 11:25. Otrajā ceturtdaļā mazliet atvērās arī mūsu uzbrukums, bet Jēkabpils turpināja uzbrukt ar teju izcilu precizitāti un pirms pārtraukuma 37:60...

Puslaika pārtraukumā tika atrastas zāles pret viesu uzbrukumu, nu punkti „lūšiem” nāca krietni grūtāk, tiesa arī mēs nekādi nespējām bumbu dabūt cauri tīkliņam, un desmit minūtes līdz beigām, gandrīz bezcerīgs 50:75.
Sezonā jau vairākas reizes pārādījām, ka komandai ir raksturs, un tā nekad nepadodas, 8 minūtes līdz beigām, pie -27 turpinājām cīnīties – Gotfrīds trāpa trīspunktniekus; Dambenieks vairākas reizes atbruņo pretspēlētāju, noķeram skatītāju emocijas un 82 sekunžu laikā atspēlējam 15 punktus un uz tablo jau krietni cerīgāks 65:77! Arī turpinājumā labas darbības aizsardzībā, taču pietrūkst tik pat veiksmīgi uzbrukumi, lai arī cīnamies no sirds un dvēseles, tuvāk tikt vairs neizdodas un piedzīvojam zaudējumu ar 67:83.

Taču zinām, ka šī bija tikai viena spēle un vēl nekas nav zaudēts – apņēmības pilni šo sēriju atgriezt atpakaļ uz Kandavu – trešdien brauksim uz Jēkabpili pēc revanša.
Ja Jums ir iespēja, priecāsimies par katru līdzjutēju, kurš dosies mums līdzi, lai ar savu enerģiju palīdzētu mums izcīnīt šo ļoti svarīgo uzvaru. Kopā mēs varam! Par lielu Kandavu!

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Mežtakas pavasara pārgājiens Kandava - Sabile

23.04.2022 09:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

27564134053213156678873374851304394907690736n.jpg23. aprīlī plkst. 9.00 Mežtakas pavasara pārgājiens Kandava - Sabile.

17 km garais maršruts sākas Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" un beidzas atpūtas kompleksā "Zviedru cepure". Maršruts atrodas dabas parka "Abavas senleja" teritorijā, tas galvenokārt ved pa maziem grants un zemes ceļiem. Līdzi jāņem pārgājiena zābakus, dzeramo ūdeni, rezerves zeķes un atcerieties ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Dalība: bezmaksas, iepriekšēja reģistrācija šeit - https://airtable.com/shrS4Em1tREm20MbX

Pasākuma programma un plašāka informācija: https://www.celotajs.lv/lv/con...

Pārgājiens notiek Pan Baltic pasākuma ietvaros, Organizē LC, KPR un viena kājāmgājēju organizācija. Jautājumu gadījumā droši zvaniet organizatoriem: +371 26368790 Andra vai +371 20227957 Anna. 

Lasīt visu ziņu

Tukuma novada čempionāts basketbolā: Kandava pret Jaunpils

21.04.2022 19:30 - 21:00 kur : Kandavas sporta halle

img0938.jpg21.aprīlī Kandavā tika aizvadīta pusfināla 1.spēle Tukuma novada basketbola čempionātā, kur tikās Kandava un Jaunpils.

Taisnības labad jāpiezīmē, ka Jaunpils komanda nebija nebūt labākajā sastāvā, kas ir saistīts ar BK Jaunpils izslēgšanas spēlēm Reģionālajā basketbola līgā.

Tomēr nedrīkst nenovērtēt Kandavas komandas noskaņojumu – pretinieki tika pārspēti visai iespaidīgi!

Kandava – Jaunpils 131:52. 

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Kā pelnīt ar savu hobiju?

21.04.2022 16:00 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

inline.jpgNezini ko vēlies darīt dzīvē? Tad tiekamies pasākumā, lai uzzinātu, kā pelnīt ar savu hobiju un kā realizēt mērķus ar "4 Mērķu Principiem".

Par to, kā pelnīt ar savu hobiju pastāstīs uzņēmējs un psihologs Āris Birze, kurš vairākus hobijus pārvērtis peļņas avotā.
Kopā strādāsim pie Tavu mērķu sastādīšanas un diskutēsim ar citiem jomas speciālistiem.
Programmā:
Motivējoša tikšanās ar uzņēmēju.
1. Par līderi piedzimst vai izaug?
2. Kā definēt savus mērķus un tos sasniegt?
3. Kā sākt pelnīt ar savu hobiju? 
4. Kā panākt, lai citi Tev grib palīdzēt?

Tiekamies:
Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla"
Sākums 16:00
Līdz 19:00

Pasākums ir bez maksas! 
Pieteikties pie SPIIKIIZI vai centrā "Nagla" vai aizpildot anketu ej.uz/aizpildianketu

Lasīt visu ziņu galerija (1)

“Tehnikas diena” Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā

21.04.2022 09:00 kur : Kandavas Lauksaimniecības tehnikums

tehnikas-dienaisa-programma.jpgKandavas Lauksaimniecības tehnikums ar traktortehnikas tirgotāja “Valtek” atbalstu 21. aprīlī Kandavā rīko pasākumu “Tehnikas diena”. Visas dienas garumā auto poligonā notiks meistarības sacensības tehnikuma komandu starpā, 9. klašu absolventi varēs piedalīties Atvērto durvju dienās, kā arī būs ekskluzīva iespēja lauksaimniekiem un lauksaimniecības uzņēmumu darbiniekiem iepazīt dažādus jaunumus no “Valtra” un “Fendt”, saņemt konsultācijas par finansējuma un projektu piesaistes iespējām savu ieceru īstenošanai.

Pirms “Tehnikas dienas” oficiālās atklāšanas no tehnikuma auto stāvvietas (Valteru 6) līdz pat auto poligonam būs iespēja vērot traktortehnikas parādi. Priekšgalā būs redzama SIA “Valtek” sagādāta lauksaimniecības tehnika, tikko tehnikuma praktiskajām apmācībām iegādātais “Valtra” traktors, kā arī gājienā dosies Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Saulaines un Cīravas teritoriālo struktūrvienību “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķu” un “Smago spēkratu mehāniķu” specialitāšu jaunieši (par īpaši atraktīvu pieeju komandas noformējumā, būs iespēja saņemt papildus punktus).

Pēc pulcēšanās tehnikuma poligonā un “Tehnikas dienas” atklāšanas audzēkņu komandas sacentīsies meistarībās dažādās disciplīnās – aršanā, atslēdzniecībā, montāžā, demontāžā, veiklības un meistarības braucienos (ar traktoru, traktora piekabi un velosipēdu), tiks pārbaudīta arī erudīcija dažādos ar lauksaimniecību un mācībām saistītos jautājumos, bet noslēgumā – jautrības stafete.

“Tehnikas dienas” ietvaros Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma durvis būs plaši atvērtas tiem jauniešiem, kuri interesējas par izglītības iespējām specialitātēs “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis”, “Smago spēkratu mehāniķis” un “Augkopības tehniķis”. Interesenti varēs klātienē apskatīt mācību laboratoriju un tehnikuma apkārti un pēc tam līdzdarboties “Tehnikas dienās”.

Pasākumu, pateicoties lauksaimniecības tehnikas tirgotājam SIA “Valtek” būs iespēja izmēģināt jaunākās “Valtra” un “Fendt” traktoru tehnoloģijas, būs pieejama jaudas stenda demonstrācija un citi pārsteigumi. Papildus pievienoto vērtību šim pasākumam dos sadarbības partneri “Luminor”, “OP Finance”, “Altum”, Kandavas novada Kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība, sniedzot aktuālāko informāciju par finansējuma un projektu iespējām Jūsu ieceru realizēšanai.

Gaidām lauksaimniekus, saimniecību darbiniekus un ģimenes, lai aprunātos, vērotu jauniešus darbībā un labi pavadītu laiku!

Uz tikšanos 21. aprīlī no plkst. 9.00 Kandavā, Valteru ielā 6!

tehnikas-dienaafisa.jpg 

Īsumā par mums:

Kandavas Lauksaimniecības tehnikums ir mūsdienīga profesionālās vidējās izglītības iestāde, kur pēc 9. klases vari iegūt ne tikai vidējo izglītību, bet arī profesiju.

2022./2023. mācību gadā uzņemsim 9. klašu absolventus šādās specialitātēs:

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis (Kandavā, Saulainē, Cīravā); Smago spēkratu mehāniķis (Kandavā); Mašīnbūves tehniķis (Kandavā); Augkopības tehniķis (Kandavā); Mazumtirdzniecības komercdarbinieks (Kandavā); Elektrotehniķis (Kandavā); Automehāniķis (Kandavā); Datorsistēmu tehniķis (Saulainē); Pavārs (Kandavā, Saulainē, Cīravā); Viesmīlības pakalpojumu speciālists (Saulainē);Programmas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Cīravā: Pavāra palīgs, Kokapstrādes iekārtu operators.

Atkarībā no sekmēm, jaunieši saņem ikmēneša stipendiju līdz 150 eiro apmērā. Pieejamas atjaunotas kopmītņu ēkas, modernizēta bibliotēka, aktu zāle, sporta zāle un stadions ar tam piederošiem sporta spēļu laukumiem, peldbaseinu, auto poligons, traktormācības poligons, ērti pieejams starppilsētu sabiedriskais transports.

Uzzini vairāk kandavastehnikums.lv, seko mums sociālās saziņas vietnēs Facebook, Instagram, TikTok un Youtube platformā.

Lasīt visu ziņu

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

19.04.2022

img20220419111247.jpgZinu, zinu, bet neteikšu

Kur baltais zaķīts guļ.

Aiz upītes kalniņā,

Sīkā kārklu krūmiņā.

19.aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni dejoja dejas un skaitīja dzejoļus par zaķi un Lieldienām, kā arī gāja rotaļās. Pēc tam ripināja olas un ēda tās ar sāli. Vēlāk devāmies laukā uz lielajām šūpolēm Zantes estrādē, kur kārtīgi izšūpojāmies, lai odi vasarā nekož. Atgriežoties pēc pastaigas ripinājām "olas" (dekoratīvos ķirbīšus) no kalna, izstaigājām  olas kontūru un spēlējām zaķu boilingu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (34)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top