Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Spēlfilmu cikls “Emīlija. Latvijas preses karaliene”

30.11.2021 18:00 - 10.12.2021 kur : Zemītes tautas nams

af_emilija_zemites_tn.jpgDaudzsēriju filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene" ir stāsts par starpkaru Latvijas preses karalieni – "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par Latvijas vēstures leģendu.

Lasīt visu ziņu

Kandavas gūst uzvaru pret Jaunpili Tukuma novada basketbola čempionāta spēlē!

30.11.2021 kur : Kandavas sporta halle

img_8990.jpg30.novembrī norisinājās Tukuma novada basketbola čempionāta spēle spēle Kandava - Jaunpils. Ar rezultātu 100:42 uzvaru guva Kandavas komanda. 

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Aicinām piedalīties foto konkursā “Piederība laikam”

08.10.2021 - 30.11.2021

fotokonkurss__kopija_m.jpgAicinām ikvienu, kuram patīk fotografēt, ar savām skaistākajām fotogrāfijām, kas tapušas Kandavā un Cēres, Kandavas, Matkules, Vānes, Zantes un Zemītes pagastos, piedalīties fotokonkursā “Piederība laikam”! Konkursa norises laiks – no 8.oktobra līdz 30.novembrim.

Fotogrāfijām jāatspoguļo mākslinieka individuālo skatījumu uz Kandavas un pagastu populāriem objektiem, pasākumiem, cilvēkiem, vietām, parādībām – neierastā un neikdienišķā skatījumā.

Konkursā var piedalīties jebkura persona neatkarīgi no vecuma, nodarbošanās un profesionālajām fotografēšanas iemaņām, iesniedzot ne vairāk kā septiņas fotogrāfijas digitālā formā un pieteikumu atbilstoši konkursa nolikumam.

Pieteikumus, kas sastāv no fotogrāfijām digitālā formā un pieteikuma anketas, iesniedz elektroniski uz e-pastu apvieniba@kandava.lv, ar norādi “Fotokonkursam”, vai personīgi Kandavas un pagastu apvienībā, Dārza ielā 6, Kandava, 202.kabinetā.

Informācija par konkursa norisi un pieteikumu iesniegšanu, rakstot uz e-pastu liga.supstika@tukums.lv

Konkursa nolikums

Pieteikuma anketa

Lasīt visu ziņu

Kino. Komēdija Tizlenes

29.11.2021 19:00 kur : Vānes kultūras nams

tizlenes.jpgIr 1999. gads, tuvojas Millenium svinības. Trīs devītklasnieces - Sarmīte, Sveta un Katrīna ir nolēmušas mainīt savu dzīvi un no klases apsmietākajām “tizlenēm” pārvērsties par skolas populārākajām meitenēm. Taču ne viss rit kā plānots, un meitenēm nākas saprast, ka izlikšanās par to, kas neesi, nenes nedz laimi, nedz stilīgumu, un dzīvē viss nenotiek kā kino.

Lasīt visu ziņu

Pirmās Adventes koncerts "Sajūti Ziemassvētkus"

28.11.2021 14:00 - 15:20 kur : Kandavas kultūras nams

Klāt jau Ziemassvētku gaidīšanas laiks un Pirmajā adventē Kandavas kultūras namā dzirdēsiet grupu "Eridana". Šajā grupā apvienojušies mūziķi Iveta Baumane un Roberts Pētersons, kuri  arī šogad sagatavojuši svētku koncertprogrammu, caur ko vēlas nest Ziemassvētku sajūtas, kuras tik ļoti pietrūka pagājušajā gadā! Koncertā dzirdēsiet gan oriģinālas, gan visiem zināmas un iemīļotas Ziemassvētku dziesmas Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona izpildījumā no mūsu albuma "Sajūti Ziemassvētkus", kā arī dažus pirmatskaņojumus. 

Ieejas maksa EUR 5,-  Uzrādot COVID-19 pārslimošanas un vakcinēšanās sertifikātu, un personas apliecinošu dokumentu. Sakarā ar to, ka sēdvietām jābūt fiksētām, lūgums biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā kultūras nama kasē (ieeja no Dārza ielas puses), bet arī koncerta diena varēsiet tās iegādāties.

kandavas_afisa_maza_izmera.jpg

Lasīt visu ziņu

Raidījums “Neatklātā Kurzeme” viesojas gliemežu fermā pie saimnieces Antras Gaisas

27.11.2021 17:30

2_serija_foto__12.jpgRaidījuma "Neatklātā Kurzeme" otrajā sērijā, kas ēterā būs skatāma jau rīt, 27.novembrī plkst. 17.30 LTV1, tā dalībnieki viesosies Kandavā.

Izzinot Kurzemē apslēptos stāstus, otrajā sērijā dosimies uz pilsētu, kurā ne tikai piedzimst vējš, bet joprojām dzīvo rokmūzika - Liepāju. Tur sastapsim leģendārās rokgrupas "Līvi" dalībnieku Ainaru Virgu, lai pajautātu, ar ko īpašs Liepājas roks un vai rokmūziķi ir mūžam jauni. Vēl šajā sērijā kopā ar Alkšņu ģimeni no klūgām pīsim Katalānas šķīvi.  Pilsētā, kas tiek dēvēta par Kurzemes Šveices vārtiem – Kandavā – gliemežu fermā pie saimnieces Antras Gaisas nogaršosim vietējos vīngliemežus. Braucot cauri Alsungai, nevaram pabraukt garām košos brunčos tērptajām suitu sievām. Šoreiz ar viņām runāsim par suitu valodu. Sēriju noslēgsim ar Vasaras saulgriežu svētkiem jūras krastā -  Košragā pēc vietējo tradīcijām svinēsim Līgo svētkus.

Raidījuma “Neatklātā Kurzeme” piecas sērijas skatāmas katru otro sestdienu pulksten 17.30 LTV1 un REPLAY.lv. Raidījumu producē filmu studija “Skuba films”.

 

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Emīlija. Latvijas preses karaliene.

26.11.2021 19:00 kur : Vānes kultūras nams

emilija5_6.jpgLatvijas vēsturē bagātākās sievietes un izdevējas Emīlijas Benjamiņas dzīvesstāsts, sākot no 1924. gada, kad viņa nolemj kopā ar vīru Antonu Benjamiņu izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.

Stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Daudzsēriju filmas 5. un 6. sērija.

Lasīt visu ziņu

Ramirent Nacionālā basketbola līga: Kandava/Anzāģe - Spars/ VeA

26.11.2021 kur : Kandavas sporta halle

img_8639.jpg26.novembrī  Kandavas sporta hallē tika aizvadīta Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle Kandava/Anzāģe - Spars/ VeA. Uzvaru guva mājinieku komanda ar rezultātu 86 : 65.


Lasīt visu ziņu galerija (10)

Aicinām bērnus ar īpašām vajadzībām un 1. un 2. grupas invalīdus pieteikties svētku paciņām

03.11.2021 - 25.11.2021

aicina_bernus_ar_ipasam_vajadzibam_un_1_un_2_grupas_invalidus_pieteikties_svetku_pacinam_2.jpgLatvijas Sarkanā Krusta Kandavas novada komiteja aicina Kandavas un pagastu apvienības teritorijā dzīvojošos pirmās un otrās grupas invalīdus, kā arī bērnus ar īpašām vajadzībām pieteikties Ziemassvētku paciņas saņemšanai.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, ikgadējais svētku pasākums nenotiks. Svētku paciņas tiks izsniegtas individuāli.

Pieteikšanās līdz 25. novembrim pa tālruni 26312977 vai 29327696.

Lasīt visu ziņu

Užavas kauss: Kandava/ Anzāģe - BK Ventspils

24.11.2021 kur : Kandavas sporta halle

img_8392.jpg“Kandava/Anzāģe” – BK “Ventspils” 63:105 (13:24, 29:47, 45:81)

Kandava Kurzemes basketbola flagmani sagaidīja ar enerģiju tribīnēs un laukumā. Tomēr jau tā jūtamo plaisu meistarībā starp dažādu līgu komandu, patlaban vēl platāku darījuši pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, kuru dēļ Nacionālās līgas komandas gandrīz mēnesi dzīvojušas bez spēļu prakses un kārtīgiem treniņiem. Ventspils pārsvars auga pakāpeniski, bet nenovēršami.

Viesiem pārsvars visos spēles elementos. Trīspunktnieki 5/26 – 11/30, soda metieni 8/10 – 22/30, atlēkušās bumbas 35 – 57, kļūdas 15 – 8.

BK “Ventspils” komandai Kristaps Ķilps guva 19 punktus, Deniss Krestiņins 15+12 atl., Lerijs Tomass 13.

“Kandava/Anzāģe” komandai Mārcis Saulītis guva 15 punktus, Kārlis Pauls Lasmanis 10.

Atbildes spēle notiks 1. decembrī Ventspilī.

2. Galerijas fotogrāfs: Ritvars Stankevičs

Informācija pārpublicēta nohttps://basket.lv/lbllsbl/latv...

Lasīt visu ziņu galerija (34) galerija (63)

Emīlija. Latvijas preses karaliene.

24.11.2021 19:00 kur : Vānes kultūras nams

emilija3_4.jpgLatvijas vēsturē bagātākās sievietes un izdevējas Emīlijas Benjamiņas dzīvesstāsts, sākot no 1924. gada, kad viņa nolemj kopā ar vīru Antonu Benjamiņu izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.

Stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Daudzsēriju filmas 3 un 4. sērija.

Lasīt visu ziņu

Emīlija. Latvijas preses karaliene.

22.11.2021 19:00 kur : Vānes kultūras nams

emilija1_2.jpgLatvijas vēsturē bagātākās sievietes un izdevējas Emīlijas Benjamiņas dzīvesstāsts, sākot no 1924. gada, kad viņa nolemj kopā ar vīru Antonu Benjamiņu izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.

Stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Daudzsēriju filmas 1. un 2. sērija.

Lasīt visu ziņu

Mirušo piemiņas diena 21.novembrī

21.11.2021

svecisu_vakars_zemite.jpg21. novembrī mirušo piemiņas diena jeb svecīšu vakars.

svecisu_vakars_vane.jpg

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top