Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Helovīns pašiem mazākajiem

30.10.2020



img_20201030_132838.jpg



Šorīt jauktās grupas bērnus sagaidīja pārsteigums. Ienākot grupiņā viņus gaidīja divi Helovīna ķirbīši.

Kopā dziedājām dziesmas, dejojām dejas un gājām rotaļās. Pēc tam katrs bērns izvēlējās savu balonu un piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs ar tiem. Pasākuma laikā pamanījām, ka pie mums grupiņā ir ielidojis un nosēdies uz krēsla  ciemiņš - naktstauriņš.

Bērniem ļoti patika balonu salūts. Noslēgumā cienājāmies ar Helovīnu saldumiem.


Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Talka- konkurss "Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2020"

25.09.2020 - 28.10.2020

zilu_konkurss.jpgKandavas novada Kultūras un sporta pārvalde izsludina gadskārtējo talku- konkursu “Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2020”.

 Zīļu vākšanas talka – konkurss notiek no 2020.gada 25.septembra līdz 28.oktobrim.

Piedalīties Zīļu vākšanas talkā - konkursā un pretendēt uz balvu saņemšanu no Konkursa balvu fonda var Kandavas novada izglītības iestādes. Citas pašvaldības iestādes, uzņēmumi, organizācijas un privātpersonas var piedalīties konkursā, saņemot Pateicības rakstu.

Lasīt visu ziņu

"Dārza brīnumi 2020"

26.10.2020

img_20201027_070555.jpg

26. oktobrī Zantes pamatskolas jauktās grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu, lai apskatītu Zantes iedzīvotāju izaudzēto dārzeņu foto izstādi "Dārza brīnumi 2020".

Visvairāk izstādē varējām vērot tomātus. Tie bija gan pavisam maziņi, gan arī ļoti lieli. Vislielāko tomātu bija izdevies izaudzēt Initai Usai. Tas svēra 707 gramus.

Mums arī ļoti patika  Liesmas Upmanes izaudzētie ķirbji, kuri izskatījās pēc čūskām. 

Vijas Oliņas dārzā bija izauguši dažādu formu kartupeļi. Visiespaidīgākais bija sarkans kartupelis sirds formā. Pārējos kartupeļos, pieliekot nedaudz fantāzijas, varēja saskatīt dažādus zvēriņus. 

Arī burkānus izstādē varēja vērot dažādās formās un krāsās. Daces Rozes dārzā bija izauguši sarkanie burkāni. 

Izstādē ir vērojami vēl daudz un dažādi dārza brīnumi. Iesakām aiziet apskatīties. Izstāde Zantes kultūras namā vēl ir apskatāma līdz 30. oktobrim.

                                                                                                                           Skolotāja Ieva

 

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Komēdija 2 cēlienos "Ne viss ir tā, kā izskatās"

25.10.2020 14:00 - 15:30 kur : Kandavas kultūras nams

ne_viss_r_ta_a2.jpgAngļu aktiera un dramaturga Dereka Benfīlda komēdijā virkne notikumu sagriežas pamatīgā karuselī, kas liek pasmaidīt skatītājiem, bet ne notikumu varoņiem. Kaimiņš, pēc kura meitenes “rindā stāv”, sagādā ne vienas vien galvas sāpes pārējiem mājas iedzīvotājiem. Kāda no draiskā kaimiņa daiļavām pamostas precēta TV šova vadītāja dzīvoklī. Situāciju pikantu rada tas, ka  šova vadītāja sieva ir devusies uz Parīzi, bet ciemos ierodas televīzijas zvaigznes producents, kura priekšā ir jāizskatās īpaši nevainojami. Vai viss beigsies gludi? Tas ir jāredz katram pašam! Izrāde ir par cilvēkiem, kas grib izlikties labāki, kā patiesībā ir. Lai nezaudētu pašcieņu savās un citu acīs, tiem nākas krietni pasvīst, lai iegriezto karuseli varētu apstādināt. Šīs izrādes nosaukums atklāj stāsta būtību – ne viss ir tā, kā izskatās.

Lomās: Jānis Kirmuška, Samira Adgezalova, Ance Kukule, Aīda Ozoliņa, Romāns Bargais, Voldemārs Šoriņš vai Jānis Skanis. Režisors - Voldemārs Šoriņš.

Biļetes var iegādāties Kandavas kultūras nama (63182040) vai Biļešu paradīzes kasēs https://www.bilesuparadize.lv/...

Cena: 12,-10,- 8,- EUR

Lasīt visu ziņu

Sporta spēļu pēcpusdiena. PASĀKUMS PĀRCELTS UZ 15.11.2020.

25.10.2020 12:00 - 15:00 kur : Valdeķu kultūras nams

Sakarā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, pasākums pārcelts uz 15.11.2020.

Lasīt visu ziņu

Radošā nodarbība - Gandrīz gleznošana (akrila liešana)

22.10.2020 17:30 kur : Vānes kultūras nams

akrila_liesana_1.jpgRadošā nodarbība "Gandrīz gleznošana" (akrila liešana),  sadarbībā ar Kandavas novada Amatniecības centru, nodarbību vada Kitija Švīgere.Dalības maksa 5,-EUR (visi materiāli iekļauti). Foto - Kitija Švīgere. Uz nodarbību lūgums pieteikties - 25651845

Lasīt visu ziņu

Uzsākta pieteikšanās 5. kārtas mācībām pieaugušajiem

22.09.2020 - 22.10.2020

kas_var_pieteikties_macibam_pieaugusajiem_5karta.jpgVēl tikai līdz 22. oktobrim iespējams pieteikties piektajai mācību kārtai Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kuru īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Šajā kārtā strādājošajiem vecumā no 25 gadiem ir iespēja izvēlēties mācības vairāk nekā 500 izglītības programmās. Pieteikšanās mācībām notiek līdz 22. oktobrim.

Piektajā mācību kārtā mācības 11 tautsaimniecības nozarēs piedāvā 57 izglītības iestādes visā Latvijā. “Šajā kārtā mācību piedāvājums tiek paplašināts ar 196 profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmām uzņēmējdarbības nozarē. Aicinām arī šajā nozarē strādājošos izmantot iespēju stiprināt savu konkurētspēju, pilnveidojot profesionālo kompetenci”, stāsta VIAA direktore Dita Traidās.

Sākot ar piekto pieteikšanās kārtu ir mainījušies līdzfinansējuma nosacījumi un, apgūstot kādu no profesionālās tālākizglītības programmām, kuru noslēgumā var iegūt profesiju, iedzīvotājiem būs jāmaksā tikai 5% līdzmaksājums, jo 95% sedz ES fondi un valsts. Turklāt pēc programmas apgūšanas iedzīvotājs varēs saņemt arī ceļa izdevumu kompensāciju līdz 30 eiro mēnesī, kas iztērēti, dodoties uz prakses vietu un atpakaļ. Pārējo izglītības programmu veidos iedzīvotāju līdzfinansējuma apjoms paliek nemainīgi 10%, ES fondu un valsts – 90%. Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem mācības ir bez maksas, savukārt strādājošie ar invaliditāti var pretendēt uz asistenta vai surdotulka izmaksu kompensāciju mācību laikā.

Tāpat kā iepriekš pieteikšanās mācībām norit tiešsaistē mājaslapā www.macibaspieaugusajiem.lv, izmantojot latvija.lv autentifikāciju un e-pakalpojumu jebkurā diennakts laikā.

Mācībām var pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam, tostarp jaunie vecāki bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, un strādājoši pensionāri. Katrs strādājošais projekta laikā var mācīties divas reizes neatkarīgi no pieteikšanās kārtu skaita, taču vienlaicīgi iespējams mācīties tika vienā izglītības programmā. Mācību grupu komplektēšana un mācības tiem, kas pieteiksies piektajā mācību kārtā, sāksies 2020. gada novembrī. Plašāka informācija par uzņemšanas nosacījumiem, mācību un atbalsta iespējām, kā arī visu mācību saraksts ir publicēts projekta tīmekļa vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

Gadījumos, ja strādājošajiem nepieciešams informatīvs atbalsts piemērotāko mācību izvēlei vai nav iespēju pieteikties mācībām tiešsaistē, aicinām vērsties pie pieaugušo izglītības koordinatoriem 81 VIAA sadarbības pašvaldībā. Mācību pieteikumu var noformēt arī klātienē VIAA, iepriekš piesakoties un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Savukārt 28 Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs var saņemt karjeras konsultāciju.

Kopš projekta uzsākšanas 2017. gadā noritējušas jau piecas pieteikšanās kārtas, kurās mācības uzsākuši vairāk nekā 34 000 strādājošo, no kuriem vairāk nekā 23 000 izglītošanos jau pabeiguši. 31% visu mācību dalībnieku ir vecumā no 45 gadiem, savukārt 19% - vecumā virs 50 gadiem. 51% mācību dalībnieku ir rīdzinieki, bet 49% dzīvo ārpus galvaspilsētas. Kopumā projektā līdz 2023. gadam plānots iesaistīt 53 tūkstošus nodarbināto.

  ES fondu pieaugušo izglītības projektu  “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” īsteno VIAA, lai pilnveidotu nodarbināto personu profesionālo kompetenci un novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam, kā arī veicinātu gan strādājošo konkurētspēju, gan darba produktivitātes pieaugumu. Projektu finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, ieguldot tajā gandrīz 47 miljonus eiro.

Lasīt visu ziņu

Pretī zelta rudenim Kurzeme - Sabile - Kandava

18.10.2020 10:00 - 18:00

120893292_1406755662853163_3826257907840739995_n.jpgIzstaigāsim Mežtaku rudenī un baudīsim Kurzemes lapu zeltu!


Starts: Sabiles Sidra nams, Rīgas iela 11, Sabile, plkst.: 10.00
Finišs: Bruņinieku pilskalns, Kandava, plkst.: ~ 18.00
KM ~ 21
Reģistrējies pārgājienam šeit - https://forms.gle/8vYoH9jyL9D94Q747
Šeit atradīsiet atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par šo apsekojumu: https://www.celotajs.lv/.../Meztaka_kas_jazina_gajejiem...

Pārgājiens - publiski apmeklējams un interesenti var tajos piedalīties, ievērojot visus noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, kuri katram pašam ir jāiepazīst un jāseko līdzi aktuālajai informācijai tieši pirms brauciena.
!!! Pārgājiens nebūs gidēta ekskursijas, bet gan pastaiga ar Mežtakas attīstītājiem Kurzemē un aktīviem cilvēkiem.
Dalībniekiem ir pašiem jāizdomā, - kā nokļūt līdz starta punktiem un prom no finiša punkta, kur nakšņot un kā izmantot citus pakalpojumus.

Lasīt visu ziņu

Kandavā norisināsies Latvijas 3x3 basketbola līgas posms!

17.10.2020 - 18.10.2020

2019_10_07_d8e2a_24.jpgIepirkšanās un izklaides centrā "Akropole" trešdien Latvijas Basketbola savienība (LBS) prezentēja "Top Gun" Latvijas 3x3 basketbola līgu - čempionātā būs pilnvērtīga sezona no jūlija līdz maijam, un tajā aicināti piedalīties gan Latvijas Basketbola līgu (LBL)klubi, gan citas sporta organizācijas.

Igaunijā un Lietuvā jau norisinās 3x3 basketbola līgas, bet Latvijā plānotais turnīrs būs vērienīgāks nekā kaimiņvalstīs - tiks aizvadīta pilnvērtīga sezona, kas noslēgsies maijā. Iepirkšanās un tirdzniecības centrā "Akropole" norisināsies atklāšanas un noslēguma posmi. No jūlija vidus līdz augusta beigās norisināsies atlases posmi, savukārt pamatturnīrā paredzēti astoņi posmi dažādās Latvijas pilsētās un noslēguma posms "Akropolē". Tam jānotiek 22. un 23. maijā.

Piedalīties aicināti visu Latvijas Basketbola līgu klubi, kā arī citas sporta organizācijas. LBS ar šāda turnīra izveidi vēlas sekmēt Latvijas izlašu sagatavošanos starptautiskajiem startiem - dāmu izlasei gaidāms Eiropas čempionāts, bet vīriem maija beigās jāspēlē Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Austrijā. Tai pat laikā ar šādas līgas izveidi LBS vēlas popularizēt 3x3 basketbolu un attīstīt šo virzienu gan profesionālos klubos, gan sporta skolās.

"Top Gun" kvalifikācijas posmi

DatumsVieta
18.-19.07.Ventspils
25.-26.07.Saldus
1.-2.08.Rēzekne
15.-16.08.Liepāja
22.-23.08.Ogre
29.-30.08.Jelgava

"Top Gun" pamatturnīra posmi

DatumsVieta
26.-27.09.Rīga; Akropole
17.-18.10.Kandava
21.-22.11.Tukums*
19.-.20.12.Ādaži*
16.-17.01.Cēsis*
20.-21.02.Valka*
20.-21.03.Jēkabpils*
17.-18.04.Gulbene*
22.-23.05.Rīga; Akropole

* - vietas varētu mainīties.

Informācija pārpublicēta no: http://sportacentrs.com/basketbols/lbl/08072020-tiek_dibinata_latvijas_3x3_basketbola_lig

Foto: basket.lv

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada Teātru ražas svētki aizvadīti

17.10.2020 16:00 - 19:30 kur : Zemītes tautas nams

dsc_0229.jpg17.oktobra pievakarē Zemītes tautas namā tradicionālajos teātra ražas svētkos tikās novada amatierteātru kolektīvi.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, šogad svētkos nepiedalījās viesu kolektīvi, kā arī Vānes un Zantes pagastu amatierteātri. Uzvedumus par svētku tēmu “Mēs piederam savai zemei, tautai un saimei” izrādīja kolektīvi no Matkules, Zemītes un Cēres.

Lasīt visu ziņu galerija (59)

Ģitārists Vjačeslavs Mitrohins "Latviešu blūzi un ne tikai..."

16.10.2020 19:00 - 20:30 kur : Kandavas kultūras nams

kandava.jpg

“Latviešu blūzi” ir unikāls koncerts , kurā izcilais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins atskaņo savu programmu Latviešu blūzi. Tā iemūžināta arī diskā. Koncerta īpašais viesis ģitārists un komponists Aivars Hermanis. Koncertā skan Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Vjačeslava Mitrohina un Aivara Hermaņa dziesmas blūza stilā.

Atskārsme par to, ka lielā daļā latviešu popmūzikas dziesmu rodamas apslēptas blūza vai spiričuela harmonija, ritmika un forma, ģitāristam Vjačeslavam Mitrohinam radās pirms vairākiem gadiem, vienlaikus ar ģitāras meistaru Aivaru Hermani, un abi ķērās pie pašmāju hītu blūza versiju izstrādāšanas. Dažas no tām ģitāristu dueta priekšnesumos izskanēja jau mūzikas un mākslas festivāla Bildes koncertos, liekot sajūsmināties par latviešu skaņražu prasmi iekodēt blūza atslēgu pat četrdesmit gadus senos sacerējumos. Šie priekšnesumi ļāva cerēt, ka ar laiku latvisko blūzu virkne tiks iemūžināta arī albumā, un beidzot šis skaistais brīdis sagaidīts!

 Pirmoreiz blūza nosaukumu latviešu estrādes žanrā savās dziesmās iemūžināja komponisti Aivars Krūmiņš (Blūzs, 1971) un Uldis Stabulnieks (Miglas blūzs, 1972). Vairāku latviešu autoru radītās melodijas Vjačeslava Mitrohina aranžējumos tagad iemūžinātas jaunā albuma Latviešu blūzi programmā, kur iekļauti arī paša Mitrohina, kā arī Aivara Hermaņa skaņdarbi. Eksotisku noti priekšnesumiem piešķir paša Vjačeslava Mitrohina dziedājums latviešu valodā ar vieglu krievu akcentu. Jaunā diska Latviešu blūzi producents un skaņu inženieris ir pats Vjačeslavs Mitrohins, ieraksts tapis mūziķa skaņu ierakstu studijā MMBand Studio. Diska producēšanā aktīvi piedalījušies arī Aivars Hermanis un Raimonds Macats, albuma dizaina autore un fotogrāfe ir Anna Mitrohina.

Koncertā skan ne vien Latviešu blūzi, bet arī skaņdarbi no Vjačeslava Mitrohina kaverversiju „zelta” repertuāra

Biļetes cena: eur 9,-     t.63182040 Kandavas kultūras nama kase

https://www.bilesuparadize.lv/...

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top