Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kandavas novada atklātais čempionāts futbolā spēles 24.-26. jūlijs

24.07.2018 19:00 - 26.07.2018 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas stadions

img_4316.jpg24. un 26. jūlija vakaros Kandavas K.Mīlenbaha sporta stadionā aizritēja 4 spēles Kandavas  novada atklātajā čempionātā futbolā.

Lasīt visu ziņu galerija (55)

Noslēdzies Kandavas Mākslas plenērs "Radošais Mākslas mirklis 2018"

21.07.2018 18:00 - 20:00 kur : Kandavas keramikas ceplis, darbnīca

dsc_0368.jpgNo 16. -21.jūlijam notika ikgadējais Kandavas Mākslas plenērs “Radošais Mākslas mirklis 2018”, kas šogad bija pulcējis ap sešdesmit lielu un mazu mākslas un radošo izpausmju entuziastu no dažādām Latvijas malām.

Plenēra dalībnieki darbojās keramikas, gleznošanas un mozaīkas veidošanas darbnīcās, bija arī tērpu batikošanas un zīda apgleznošanas vakars.

Plenērs noslēdzās ar improvizētu tapušo darbu izstādi dārzā pie plenēra organizatores Lindas Romanovskas keramikas cepļa. Tas bija interesanti un savdabīgi, kā jau pie māksliniekiem, kad par instalācijām kļūst pat cepļa kurināšanai sagādātā malka. Mākslinieki jau ir tāda nedaudz savādāka tauta, jo kā viņi paši izteicās, katrs ir ar saviem putniem, savu pasaules redzējumu, domu un ideju lidojumu. Un ja vēl plenērs notiek tik radošā un fantāziju apdvestā vietā, kāda ir Kandava, tad noslēgumā redzam brīnišķīgus mākslinieku gara lidojumus, kas materializējušies skaistos darbos.

Lasīt visu ziņu galerija (40)

Matkules pagasta svētki 2018

20.07.2018 - 21.07.2018 kur : Matkules estrādē, Matkules sporta laukums
Savējos uzrunāja Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Dzidra Jansone
Savējos uzrunāja Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Dzidra Jansone

Matkulē svētkus svin divas dienas

Matkulē pagasta svētkus šogad svinēja divas dienas, 20. un 21.jūlijā. Tas tāpēc, ka piektdienas vakarā savu 40 gadu jubilejas koncertu “Vasaras raibumi” nospēlēja vokāli instrumentālais ansamblis “Imula”. Koncertā piedalījās arī aktieri Zigurds Neimanis un Voldemārs Šoriņš, ar kuriem ansamblis savulaik kopīgi koncertējis. 

Pēc koncerta visi lustējās zaļumballē, bet sestdienas rīta pusē pulcējās uz sporta spēlēm “Esmu radīts uzvarēt”. Komandas sacentās volejbolā 3:3 un futbolā 5+1, savukārt individuāli varēja startēt šķīvīšu mešanā, šaušanā un spēka trīscīņā. 

Arī bērniem bija sarūpētas sportiskas aktivitātes, kā arī dīķmalā  ūdensbumbas un piepūšamā atrakcija, šīs aktivitātes bija bez maksas. Tāpat varēja vizināties zirgu pajūgā, nogaršot svētku zupu un dienas nobeigumā pabūt dāmu kvarteta “Vienalga man” dibinātājas Ainas Božas solokoncertā. Koncerta laikā varēja iegādāties arī viņas CD un grāmatu ar dziesmu tekstiem. 

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Kandavas Mākslas plenērs "Radošais Mākslas mirklis- 2018"

16.07.2018 - 21.07.2018 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

plakats_2018_gatavs.jpgAicinam pieteikt dalību!

Kandavas Mākslas plenērs ir ilggadēja tradīcija, kura arī šogad tiek turpināta. Plenēram var pieteikties jebkurš interesents- mākslinieks, mākslas mīļotājs, students, skolēns un citi. Bērni piedalās tikai kopā ar vecākiem. Plenēra laikā būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, vērot citus māksliniekus darbībā, iepazīties, apmainīties ar pieredzi ar kolēģiem, saturīgi pavadīt laiku, iepazīties ar apkārtni un vēl citām interesantām lietām. Plenēra noslēgumā ikvienam būs iespēja piedalīties cepļa izņemšanā un brīvdabas noslēguma izstādē.

Plenērs norisināsies Kandavas pilsētvidē - Kandavas vecpilsēta, promenāde, Bruņinieku pilskalns, Kandavas novada muzejs, Amatniecības centrs, Mākslas galerija, viesnīca Kandava, Kandavas keramikas ceplis u.c. Plenēra dalībnieki strādās grupās, darbosies radošajās darbnīcās profesionāļu vadībā, atbilstoši savām interesēm.

Plenērs tiks organizēts šādos virzienos:
   

Lasīt visu ziņu galerija (44)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top