Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Barikāžu atceres dienai veltītais pasākums Zemītes sākumskolā

19.01.2023 13:00 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-01-19-at-17-38-25.jpgZemītes sākumskolā viesojās kungi no Jaunpils Valērijs (Ēriks) Kazmins un Jānis Millers. Abu kungu dzīvse un intereses bijušas saistītas gan ar Barikāžu laiku un barikāžu sargāšanu, gan Zemessardzi un dažādām militārām nodarbēm. Kungi bija sagatavojuši stāstījumu gan par piedzīvoto Zaķusalā, sargājot televīzijas torni, gan par vispārējiem notikumiem Barikāžu laikā Rīgā. Paņēmuši līdzi fotogrāfijas un materiālus ar kuriem iepazīstināja klātesošos. Savukārt skolas ļaudis bija parūpējušies par ugunskuru, siltu tēju un desiņām, lai skolēniem pavadītais laiks pie ugunskura būtu omulīgāks. Sarunas aizvirzījās arī par šī brīža aktualitātēm Ukrainā un skolēni vēlējās izzināt abu kungu viedokli par šiem notikumiem. Kopumā beidzām  optimistiskā ticībā, ka arī Ukrainai izdosies sasniegt cerēto savās šī brīža cīņās. Paldies visiem par kopā pavadīto laiku, kas raisīja vēlmi, vēl pēc tikšanās, skolēniem turpināt sarunu skolā, lai savstarpēji pastāstītu viens otram arī par saviem radiniekiem, kuri līdzdarbojās Barikāžu laika notikumos un ar tiem ir dalījušies ģimenēs.

Foto:  Jana Danute, Olita Tutiņa un Rita Diduha

Lasīt visu ziņu galerija (24)

BEATBOX vakars ar Arvi Kantiševu

18.01.2023 18:00 - 20:00

beatboxplakatsshare.jpgBeidzot BEATBOX arī Kandavā!

Jau 18.janvārī 18:00 KMJIC NAGLA telpās ar improvizētu koncertu un meistarklasi viesosies beatboxeris un looperis Arvis Kantiševs. Lai arī pēc izglītības modes mākslinieks ar maģistra grādu mākslā, Arvis ar mūziku un beatbox aizraujas jau vairāk kā 10 gadus - uzstājies ar improvizācijām visdažādākajos mūzikas žanros, taču galvenais elements ir skaņas, ko Arvis veido pats ar savu balsi. Bieži šīs uzstāšanās ir gan kā muzikāls koncerts, gan kā stāvizrāde ar komiskiem elementiem, iesaistot arī publiku, jautājot tēmas, par kurām improvizēt. Ir darbojies kā betaboxa pulciņa vadītājs bērniem un jauniešiem, pasniedz kursus paplašinātajās balss tehnikās (piemēram, rīkles dziedāšana, virstoņu dziedājums) un balss improvizācijā pieaugušajiem. Darbojās arī ar grupu improvizāciju uz beatbox bāzes, kur palīdz apgūt skaņu un ritmu pamatelementus, kā arī palīdz veidot sajūtu par to, kā saskanēt kopā. Arvis ar saviem priekšnesumiem ir piedalījies dažādos koncertos un festivālos, koncertējis individuāli un veidojis mūziku performancēm un teātriem.

Kandavas Beatbox vakara dalībniekiem būs iespēja gūt nelielu priekšstatu par beatboxu, apgūt dažus šīs tehnikas knifiņu, kā arī - drosmīgākie varēs "padžemot". Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasīt visu ziņu

Viesošanās bērnu teātru festivālā Pūres KN "Vēl sirsniņās Ziemassvētki"

18.01.2023

whatsapp-image-2023-01-18-at-18-47-09-1.jpgZemītes sākumskolas teātra pulciņš viesojās pie kaimiņiem Pūres KN bērnu teātra "Ābolītis" , kuri jau garus gadus, organizē bērnu Ziemassvētku izrāžu mazo festivālu. Šoreiz, kopā ar Cēres skolas teātri "Pastarītis", mājiniekiem un zemītniekiem, tika izspēlēti čerti uzvedumi. Zemītes skolēni izspēlēja "Ziemassvētku pasaku", kuru paši, teātra pulciņa nodarbībās,  bija izdomājuši sākot  no tēlu izvēles līdz notikumiem, kuros šie tēli darbojās. Notikumus papildināja dažādas dziesmiņas un rotaļas skolotājas Anitas Geidānes vadībā.

Foto autori: Ina Kolāte un Ilona Lazdāne

Lasīt visu ziņu galerija (21)

E-Twinning projekta “Eiropa caur svētkiem’’(Europe through Festivals) aktivitātes janvārī

18.01.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-01-18-at-10-36-42.jpgKamēr bērni baudīja Ziemassvētku brīvdienas uz mūsu skolu atceļojuši Ziemassvētku apsveikumi no projekta “Eiropa caur svētkiem’’(Europe through Festivals) partneriem Selēziešu privātās vidusskolas Polijā.

Foto: Laura Stankus

Lasīt visu ziņu

Pankūku brančs dzīvās mūzikas pavadījumā

15.01.2023 11:00 - 15:00 kur : Kandava, viesnīca

15012023pankukubrancskandava.jpgJau šonedēļ pie mums varēsiet pavadīt garšīgu pankūku svētdienu, jo mēs rīkojam PANKŪKU BRANČU!

Svētdien, 15.janvārī, no plkst. 11:00 līdz pat 15:00, dzīvās mūzikas pavadījumā, varēsim baudīt gardas, mierpilnas un priecīgas agrās pusdienas jeb branču!

Bērniem līdz 3 gadu vecumam (neieskaitot) BEZMAKSAS

No 3 gadu vecuma - 10€

Pieaugušajiem - 20€

Nāc pie mums un baudīsim mierpilnu svētdienu visi kopā!

Pasākuma laikā var tikt uzņemtas fotogrāfijas, kuras pēc tam tiks izmantotas Viesnīca Kafejnīca Kandava sociālajos tīklos.

Lasīt visu ziņu

Kino - Viestura Kairiša filma "Janvāris"

14.01.2023 14:00 kur : Zantes kultūras nams

janvaris.jpgViestura Kairiša jaunā filma “Janvāris” ir vēsturiska un autobiogrāfiska ekskursija barikāžu laikā, kas stāsta par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991.gada janvāra politiskajos notikumos. Filmas varoņi ir bezgala tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi liek nonākt politikas un vēstures krustpunktā.

"Mēs ļoti bieži domājam par brīvību, un mēs bieži domājam, ka brīvību veido tauta, nācija, valsts, bet patiesībā brīvību veido indivīds. Filma ataino ikviena cīņu par brīvību, tautas cīņu pēc brīvības un to, kā šīs cīņas krustojās. 1991. gada janvāris bija mēnesis, kad mēs kā indivīdi izvēlējāmies un izcīnījām brīvību. 1991. gada janvārī man bija 19 gadu, tāpēc šīs filmas varoņus un notikumus es ļoti labi pazīstu. Šajā vecumā es cīnījos par savu personīgo brīvību, kamēr latviešu nācija cīnījās par brīvību no PSRS totalitārā žņauga. Ukrainas karš rāda, ka Latvijas cīņa nav galā un joprojām turpinās. Janvāris ir gada pirmais mēnesis, filma ir par sākumu," tā filmas režisors Viesturs Kairišs.

Lomās – Kārlis Arnolds Avots, Alise Dzene, Baiba Broka, Sandis Runge, Artūrs Skrastiņš Imants Strads, Lauris Dzelzītis.

Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=Y1HvbjiJaw4&t=1s

Filmas garums 1h 35 min;

Vecuma rekomendācija 14+

Lasīt visu ziņu

Jaunā gada balle ar grupu "Brīvdiena"

14.01.2023 21:00 kur : Valdeķu kultūras nams

valdeku-balle-1.jpg14. janvārī plkst. 21.00 Valdeķu kultūras namā Jaunā gada balle ar grupu "Brīvdiena".

Ieeja 10 EUR. Galdiņu rezervācija un biļešu iepriekšpārdošana: T. 28765684 vai 23372996.

Lasīt visu ziņu

Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde "Oligarhs"

13.01.2023 19:00 - 20:30 kur : Kandavas kultūras nams

oligarhskandava-01.jpg

13. janvārī plkst. 19.00 Kandavas kultūras namā komēdija "Oligarhs".

Jauns cilvēks Oskars Kaktiņš vēlas izglābt Latviju, vienkārši novācot uzņēmēju Aināru Krūmiņu… Oskara plāns ir nogaidīt izdevīgu brīdi kādas biroju ēkas liftā un tur uzbrukt

Krūmiņam. Viens Oskaram nav ienācis prātā – Krūmiņš dzīvē tik tālu ticis tāpēc, ka ir gatavs dažādiem dzīves scenārijiem.

Luga ir par sodīšanu, piedošanu un telpu starp šiem jēdzieniem. Luga ir meklējums, kur sākas tieksme sodīt un kur – vēlme piedot.

Lugas autors Artūrs Jankovskis ieguvis 2. vietu Nacionālā teātra lugu ideju makšķerēšanas konkursā.

Ieejas maksa EUR 12,-14,-16,-

Biļešu iegāde Kandavas k/n kasē (t-63182040) un Biļešu Paradīzes kasēs.

Lasīt visu ziņu

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Talsi

13.01.2023 19:30 kur : Kandavas sporta halle

kandava-talsi-2023.jpg13. janvārī plkst. 19:30 Kandavas sporta hallē Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Talsi.

Lasīt visu ziņu

Svētku pasākums bērniem ar īpašām vajadzībām un 1. un 2. grupas invalīdiem Kandavā

13.01.2023 15:00

1aicina-bernus-ar-ipasam-vajadzibam-un.jpg13. janvārī plkst. 15.00 Kandavas Sociālā dienesta zālē notiks svētku pasākums bērniem ar īpašām vajadzībām un 1. un 2. grupas invalīdiem. Latvijas Sarkanā Krusta Kurzemes komitejas Kandavas nodaļa uz pasākumu aicina Kandavas un pagastu apvienības teritorijā dzīvojošos pirmās un otrās grupas invalīdus, kā arī bērnus ar īpašām vajadzībām.

Pieteikšanās paciņu saņemšanai un plašāka informācija pa tālruni 26312977 vai 29327696.

Lasīt visu ziņu

Vērtīgi zināt

10.01.2023 09:00 - 12:00

TV kanāla "RETV" 10. janvārī filmēšanas komanda ieradās Cēres pamatskolā, lai sagatavotu raidījumu "Vērtīgi zināt". Paldies par atbalstu SIA "EM Construction", SIA "GB Cēre" un SIA "Meritons".

Vērtīgi zināt S5 E1

Lasīt visu ziņu

Esam nolēmuši iepriecināt Tukuma dzīvnieku patversmes kaķus.

09.01.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-01-09-at-14-50-49-1.jpgAtsaucoties Janas Danutes aicinājumam, esam nolēmuši iepriecināt Tukuma dzīvnieku patversmes kaķus. Šodien Zemītes sākumskolā, atgriežoties no ziemas brīvlaika, pirmā diena  aizvadīta, un pagarinātajā grupā valda liela rosība, top gultiņas mazākajiem mūsu draugiem. Bērni strādāja individuāli un pa pāriem. Skolotāji darbojās vairāk kā konsultanti un vērotāji. Gultiņas tiks nogādātas Tukuma dzīvnieku patversmei.

 Foto: Ramona Liepiņa Krauja, Mārīte Starte

Teksts: Ramona Liepiņa Krauja

Aicinām arī Jūs nodarboties ar aizraujošu nodarbi. Kā to darīt skatieties pievienotajā video!

Lasīt visu ziņu galerija (20)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top