Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Tukuma tēlotājmākslas studijas izstāde "Zaļais mežs"

14.10.2020 - 11.11.2020 kur : Kandavas kultūras nams

plakats_zalais_mezs_kandava.jpgGalerijā "Vējspārns" Kandavas kultūras namā no 14.oktobra apskatāma Tukuma Tēlotājmākslas studijas izstāde "Zaļais mežs". 

Biedrība "Tukuma Tēlotājmākslas studija" dibināta 2009.gadā. 2010.gadā Tukuma novada pašvaldība tai piešķīrusi plašas telpas, kas nodrošina profesionālu mākslinieku, mākslas pedagogu un interesentu radošu sadarbību. Studijas 11 gadu pastāvēšanas laikā sarīkotas vairāk kā 80 izstādes Tukuma novadā un ārpus tā. 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Piesardzības pasākumu regulējums

10.11.2020
logo.jpg

Valdība precizējusi piesardzības pasākumu regulējumu

Saglabājoties augstiem saslimstības rādītājiem, joprojām ir nepieciešams saglabāt esošos ierobežojumus un pastiprināt drošības pasākumus, kas saistīti ar cilvēku pulcēšanos. 

Galvenās izmaiņas izglītības jomā saistītas ar masku lietošanu izglītības iestādēs. Jaunais regulējums paredz, ka gan skolotājiem, gan bērniem no 13 gadu vecuma būs jālieto sejas maskas atrodoties izglītības iestādes koplietošanas telpās. Mācību stundu laikā, klasē, kur kopā uzturas vienas klases bērni – masku var nelietot.

Interešu izglītības aktivitātes joprojām drīkst notikt tikai individuāli vai vienas klases ietvaros, stingri ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

Kā papildinājums jau esošajiem ierobežojumiem – pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošana notiks attālināti no 7. novembra, izņemot praktiskās mācības, kas nepieciešamas, lai apgūtu konkrētas prasmes.

Kādas vēl ir šobrīd spēkā esošās drošības prasības izglītības jomā?

  • 7.-12. klašu skolēni līdz 13. novembrim mācīsies attālināti. 
  • Profesionālās izglītības iestādes turpina darbu atbilstoši dibinātāja lēmumam. Šīm iestādēm mācības B modelī (daļēji attālināti) šobrīd ir pamatdarbošanās modelis, ja vien Slimību profilakses un kontroles centrs nav noteicis stingrākus ierobežojumus.
  • Speciālās izglītības iestādēs joprojām spēkā ir iespēja mācīties arī klātienē.

!Ievēro Covid-19 piesardzības pasākumus:

  • Divu metru distance. Izvairīšanās no drūzmēšanās.
  • Bieža roku mazgāšana un dezinficēšana.
  • Ja parādās kaut nelieli saaukstēšanās simptomi – paliec mājās un sazinies ar ģimenes ārstu.
  • Pasargā sevi un citus, jo tikai kopā mums izdosies apturēt straujo slimības izplatību.

Ar grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”  var iepazīties Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Mārtiņi jauktajā pirmsskolas grupā

10.11.2020

img_20201110_104614.jpg


Kas dimd, kas rīb 

Ap istabiņu?

Mārtiņa gailīši dancīti veda,

Mārtiņu vakaru gaidīdami.




Veselu nedēļu jauktās grupas bērni krāsoja un līmēja dažādus Mārtiņdienas gailīšus. Bet šodien, 10.novembrī, bērni paši pārtapa gailīšos.

Iepazināmies ar Mārtiņdienas tradīcijām, skaitījām dzejolīšus par gailīti, dziedājām dziesmas, dejojām dejas, mēģinājām lasīt "graudus" un cienājāmies ar pīrāgiem.

Paldies par jauko sadarbību vecākiem! Jūsu gatavotās gaiļu cepures bērniem ļoti patika.

                                                                                                                          Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (13)

"Sieviete kā konfekte" brieduma komēdija izrāde stand-up stilā

07.11.2020 17:00 - 18:30 kur : Kandavas kultūras nams

sieviete_ka_konfekte_a2_26_11_2019__jpg.jpg

“Sieviete kā konfekte” brieduma komēdija stand-up stilā

  7. novembrī Pannas Teātris piedāvās skatītājiem Kandavā izrādi – brieduma komēdiju autores Aivas Birbeles stilā “Sieviete kā konfekte”. Jaunā komēdija ir likumsakarīgs turpinājums izrādei “Tāda es esmu”, kas kopā ar aktrisi Zani Daudziņu un režisoru Juri Rijnieku dzīvo uz Latvijas skatuvēm jau 10 gadus un apstiprina to, ko par sevi jāsaka katrai Latvijas sievietei: tāda es esmu – sieviete kā konfekte!

            Ko darīt, ja cienījamā vecumā esat nonākusi ne visai cienīgā situācijā? Ko darīt, ja gribas šokolādi, bet viss, ko dzīve piedāvā, ir izlauzt zobus pret ledenēm?  Pannas Teātra jaunā izrāde “Sieviete kā konfekte” ir stāsts par sievieti, kura prot izgludināt saburzīto konfekšu papīrīti un padarīt sevi par gardumu, kuram nekad nebeidzas derīguma termiņš.

            Tas bija ne tik sen, kad mūsu padomju sievietes, lai kur vadītu savas darba gaitas – skolās, slimnīcās vai aiz veikalu letēm –, savos 55 gados bija pelnījušas apsiet lakatiņus un apsēsties ar Daiļradē ražotajām segām pārklātajos klubkrēslos, lai adītu zeķes un dotu viedus padomus jaunajiem, kuriem vēl tik daudz dzīvē jāpaveic.

            Šodien sievietei 58 gadu vecumā saņemts maģistra diploms biznesa vadībā. Bērni viņai sagādājuši jauno MacBook Pro, lai viņai ērtāk veikt nepieciešamos darbus kafejnīcas vadībā. Nav laika apstāties, saka mūsdienu sieviete un iekāpj savā BMW markas automašīnā, aiztraucot pilsētas rosīgajās ielās, lai palielinātu apgrozījumu un sasniegtu uzstādītos augstos mērķus.

            Tikai 50 gadi šķir šos notikumus. Tas ir daudz vai maz? Esam šķērsojuši gadsimtu robežas, nosvinējuši valsts simtgadi, un daudzas sievietes, kārtējo dzīves desmitgadi nosvinot, atskatās uz noieto ceļu un jautā: kas tālāk?

Kas tālāk, ja tev ir 30, 40, 50 un vairāk? Vai ir kas tālāk?     Ir!

Visi esam redzējuši apsveikuma kartītes, kur pie puķēm blakus tie cipari – 30, 40, 50 un vairāk. Mēs vēl nezinām, kā ir saņemt kartīti ar savu vārdu un 100, bet mēs varam pastāstīt par sievieti, kura nesen saņēmusi kartīti ar 50.

            Sieviete joprojām ir labākais, kas Latvijā ir! To  izrādē atgādinās aktrise Zane Daudziņa, režisors Juris Rijnieks, dramaturģe Aiva Birbele, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Una Bērziņa un izrāžu apvienības „Panna” komanda.

Izrāde Kandavas kultūras namā 7. novembrī plkst. 17.00  Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīze sistēmā un k/n kasē (63182040). Eiro 15,- 12,- 10,-https://www.bilesuparadize.lv/...

Lasīt visu ziņu

Aizvadīts ”Sporto un esi aktīvs arī rudens sezonā!” Matkulē un Vānē!

07.11.2020 kur : Matkules kultūras nams, Vānes atpūtas parks "Spāres"

whatsapp_image_2020_11_07_at_15_07_52_2.jpgKatra mēneša pirmajā sestdienā Vānē un Matkulē tiek rīkotas sportiskas aktivitātes dažāda vecuma interesentiem. Šajā reizē aktivitātes Vānē notika atpūtas parkā "Spāres", bet Matkulē pie kultūras nama. Bija iespēja attīstīt prasmes galda hokejā, šautriņās un šķīvīša mešanā - kuru norisi manāmi apgrūtināja vējš. Par piedalīšanos un izturību katram pa našķim no organizatora.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Izglītībā un sportā ārkārtējās situācijas laikā noteikti stingrāki ierobežojumi

06.11.2020

logo.jpg

Saglabājoties augstiem Covid-19 saslimstības rādītājiem, joprojām ir nepieciešams saglabāt esošos ierobežojumus un pastiprināt drošības pasākumus, kas saistīti ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc valdība 6.novembrī pieņēma lēmumu valstī izsludināt ārkārtējo situāciju līdz 2020. gada 6.decembrim, pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu Nr.655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Interešu izglītība un sports:

  • Interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguve notiek attālināti, klātienē iekštelpās tikai individuāli (izņemot personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā) vai ārtelpās vienā grupā vienlaikus ne vairāk kā 10 personas, vai tikai vienas izglītības iestādes grupas vai klases izglītojamiem, kuri vienlaikus nav citu grupu vai klašu izglītojamie (izņemot sporta un izglītības iestādes, kurās vienlaikus ar vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu īsteno arī profesionālās ievirzes izglītības programmu). Šāda procesa ietvaros klātienē nav atļauta koru dziedāšana un pūšamo instrumentu kolektīva spēlēšana.
  • Noteikt, ka amatiermākslas un citi mākslinieciskie kolektīvi (tai skaitā kori, orķestri, tautas mūzikas ansambļi, deju un citi tautas mākslas kolektīvi) mēģinājumu procesu īsteno attālināti vai klātienē tikai individuāli (izņemot personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā). 
  • Pārtraukt bērnu nometņu darbību.
  • Atcelt un aizliegt visus sporta pasākumus (sacensības, paraugdemonstrējumus, šovus u.tml.), izņemot:
    • starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētos oficiālos treniņus) pieaugušo izlašu sportistiem, ja tās norisinās bez skatītājiem;
    • komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti (personas, kuras uz līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās) un tās norisinās bez skatītājiem.
  • Sporta treniņi (nodarbības) tiek organizēti ārtelpās, individuāli vai attālināti, ievērojot šādus nosacījumus:
    • sporta treniņa (nodarbības) norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 10 personas (neieskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus) un netiek izmantotas ģērbtuves. Ja to pieļauj attiecīgās ārtelpas sporta norises vietas kapacitāte, vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski pārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība;
    • sporta treniņi (nodarbības) iekštelpās notiek individuāla apmeklējuma vai individuāla treniņa (viena sporta speciālista vadīta nodarbība vienai personai vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā) ietvaros, ievērojot divu metru distanci, kā arī vienai personai nodrošinot ne mazāk kā 10 m2 no publiski pieejamās iekštelpu sporta norises vietas platības.
    • Joprojām spēkā ir prasība par masku un sejas aizsegu lietošanu izglītības iestādēs. Skolēniem no 13 gadu vecuma, skolotājiem un skolas darbiniekiem sejas maskas ir jālieto izglītības iestādes koplietošanas telpās un vietās, kur satiekas skolotāji vai tiekas vairāku grupu bērni. Masku var nelietot, piemēram, klases telpās, kur kopā ir vieni un tie paši bērni. 

Ārkārtējas situācijas laikā jāievēro epidemioloģiskās drošības pasākumi, tāpat ir piemērojami arī citi normatīvie akti Covid-19 ierobežošanas un seku pārvaldības jomā.

Ārkārtējā situācija ir īpašs tiesiskais režīms, kura laikā Ministru kabinetam ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā un apjomā ierobežot valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju, fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus.

Vairāk par šodien pieņemtajiem lēmumiem un ierobežojumiem Ministru kabineta tīmekļvietnē: www.mk.gov.lv

Avots: www.visc.gov.lv 

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Jaunais brīnumu cirks "Ceļojums pie Baltā lāča"

31.10.2020 18:00 - 19:20 kur : Vānes kultūras nams

cirks.jpgBiļetes cena pieaugušajiem - 6,-EUR; bērniem - 4,50 EUR



Lasīt visu ziņu

ATCELTS! Spoku ballīte

30.10.2020 20:00 - 22:00 kur : Zantes kultūras nams
printēt

Helovīns pašiem mazākajiem

30.10.2020



img_20201030_132838.jpg



Šorīt jauktās grupas bērnus sagaidīja pārsteigums. Ienākot grupiņā viņus gaidīja divi Helovīna ķirbīši.

Kopā dziedājām dziesmas, dejojām dejas un gājām rotaļās. Pēc tam katrs bērns izvēlējās savu balonu un piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs ar tiem. Pasākuma laikā pamanījām, ka pie mums grupiņā ir ielidojis un nosēdies uz krēsla  ciemiņš - naktstauriņš.

Bērniem ļoti patika balonu salūts. Noslēgumā cienājāmies ar Helovīnu saldumiem.


Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Talka- konkurss "Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2020"

25.09.2020 - 28.10.2020

zilu_konkurss.jpgKandavas novada Kultūras un sporta pārvalde izsludina gadskārtējo talku- konkursu “Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2020”.

 Zīļu vākšanas talka – konkurss notiek no 2020.gada 25.septembra līdz 28.oktobrim.

Piedalīties Zīļu vākšanas talkā - konkursā un pretendēt uz balvu saņemšanu no Konkursa balvu fonda var Kandavas novada izglītības iestādes. Citas pašvaldības iestādes, uzņēmumi, organizācijas un privātpersonas var piedalīties konkursā, saņemot Pateicības rakstu.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top