Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Matkules pagasta pārvalde aicina iedzīvotājus uz konsultatīvās padomes sēdi

12.10.2020 16:00

kandava_logo_7.jpgMatkules pagasta pārvalde aicina iedzīvotājus uz konsultatīvās padomes sēdi š.g.12.oktobrī plkst.16:00 Matkules pagasta pārvaldes telpās. 

Izskatāmie jautājumi:

  1. Kandidātu izvirzīšana apbalvošanai Valsts svētkos.
  2. Ierosinājumi 2021.gada budžetam.
Lasīt visu ziņu

Ināras Pētersones mārtiņrožu kolekcijas izstāde

06.10.2020 - 10.10.2020 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

martinrozes.jpg Kandavas novada muzejā līdz 10.oktobrim apskatāma Ināras Pētersones mārtiņrožu kolekcija.

 Aizputniece Ināra Pētersone visu mūžu strādājusi par pedagoģi. Turpat 40 gadus viņas hobijs ir mārtiņrožu audzēšana. Pirmos stādus Ināra Pētersone mantojusi no savas mammas – tās bijušas vecās šķirnes. Pēc tam draudzene viņai uzdāvinājusi mārtiņrozes, kuru stādus iegādājusies Salaspils Botāniskajā dārzā. Tā pamazām kolekcija pletusies plašumā. I. Pētersones ģimenes dārzā aug pusotrs tūkstotis stādu – vairāk nekā 50 mārtiņrožu šķirņu. Audzētājas kolekcijā ir vismaz desmit veco mārtiņrožu šķirņu, kas mūsdienās ir liels retums.

Lasīt visu ziņu galerija (4) galerija (18)

Rudens balle

10.10.2020 20:00 kur : Vānes kultūras nams

BALLE ATCELTA!!!atcelta.jpg

Lasīt visu ziņu

Pētera Lakša personālizstāde "Septembris"

15.09.2020 - 10.10.2020
4180_001.jpg

26.septembra pēcpusdienā sveikt mākslinieku 80 gadu jubilejā bija ieradušies Pētera Lakša daiļrades cienītāji un draugi no Kandavas, Tukuma mākslinieku grupas, bet tālākie ciemiņi no Rīgas. Ar mākslinieka daiļradi iepazīstināja galerijas vadītāja Ilzīte Grinberga. Jubilejas gaisotni kuplināja brīnišķīgais novadnieces Lienes Grosas dziedājums un akordeona spēle, kas piešķīra īpašu emocionālu piesitienu vēlējumiem un vēlākajām radošajām sarunām mākslas mīļotāju vidū.

Lasīt visu ziņu galerija (14) galerija (39)

Pētījums "Demokrātiskās vērtības un pilsoniskā līdzdalība no jauniešu perspektīvas Latvijā"

09.10.2020 15:00 - 16:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

p.jpg

Jauniete/-i, ja esi vecumā no 18-30 gadiem (tai skaitā, ja pārstāvi kādu no mazākumtautību grupām) un vēlies sniegt savu ieguldījumu pētījumā, lai stiprinātu demokrātisku sabiedrību un pilsonisko līdzdalību, aicinu Tevi piedalīties fokusa grupas diskusijā. 

Lasīt visu ziņu

Kaviāra vakariņas Rūmenes muižā

09.10.2020 19:30 kur : Rūmenes Muiža, viesnīca

safe_image.jpgPiektdienas neaizmirstamā vakara noskaņa – ar izteiksmīgām garšām un izcilām pērlēm – ir beidzot pienākusi. Satiekas Lauris Aleksejevs, Malakhoff Caviar, Noble Wine un Rūmenes muiža. Citādāk nevar būt.

Ielūdzam Jūs viesoties vienā no skaistākām Latvijas muižām, lai blakus rudens noskaņām baudītu šefpavāra Laura Aleksejeva servēto sešu kārtu ēdienkarti. 

Datums un laiks: 2020. gada 9. oktobrī plkst.19:30

Vieta: Rūmenes muižas Kungu māja 

Ierašanās: no plkst. 18:30 

Vakariņu cena ar piemeklētiem dzērieniem: EUR 115,00 (vienai personai)


Papildus informācija un vietu rezervēšana zvanot: +371 28001157 vai rakstot uz e-pastu: rumene@hotelbergs.lv
     Vietu skaits ierobežots.


     Uz drīzu tikšanos!

Lasīt visu ziņu

Latviešu filma "Maiņa" +16

08.10.2020 19:00 - 20:30 kur : Kandavas kultūras nams

Filma “Maiņa” ir krimināldrāma, kas vēsta par vienas nakts notikumiem jauna taksometra vadītāja Mareka (Edgars Ozoliņš) dzīvē. Lai uzturētu dēlu, Mareks naktīs strādā par taksometra vadītāju. No viņa mašīnas tiek nozagta nauda, kuru Mareks ir parādā priekšniekam par sasisto mašīnu. Viņam pēc iespējas ātrāk jāatpelna nozaudētais, tāpēc cerībā atrast ienesīgus klientus viņš dodas uz lidostu un apbraukā Rīgas viesnīcas. Mareks ignorē nerakstītos taksistu pasaules likumus, kas izjauc trauslo līdzsvaru starp konkurējošām taksometru firmām.

maina_kandava.jpg

Lasīt visu ziņu

Kino bērniem "Sarkanās kurpītes un 7 rūķīši"

08.10.2020 17:00 - 18:20 kur : Kandavas kultūras nams

 Animācijas filma “Sarkanās kurpītes un septiņi rūķīši” pavēsta nedaudz citu stāstu: neparastu, pārsteidzošu un smieklus raisošu.
Pasaku salā katrs desmitais iedzīvotājs ir princis vai princese. Bet no visiem prinčiem labākie ir "Septiņi Bezbailīgie". Reiz šis septītnieks kā parasti bez pārlieku lielām grūtībām izglābj no pūķa ķetnām skaisto princesi. Taču princese it nemaz nav tāda, kādu prinči to iedomājušies. Par ķircināšanu un smiešanos prinči izpelnās feju princeses lāstu un tiek pārvērsti par septiņiem rūķīšiem. Lāstu var lauzt tikai ar karaļvalsts skaistākās meitenes skūpstu. Un nu rūķīši dodas ceļā, lai viņu atrastu.
Tikmēr kāda vienkārša meitene, vārdā Sniegbaltīte, nejauši uziet brīnišķīgas, sarkanas kurpītes, tās uzlaiko un pēkšņi kļūst par īstu skaistuli. Bēgot no ļaunās karalienes, kas arī ir nolūkojusi burvju kurpītes, Sniegbaltīte nonāk rūķīšu mājā. Ieraugot Sniegbaltīti, rūķīši pat nešaubās, ka viņu nedienas ir galā un, lai atgrieztos pie bezrūpīgās prinču dzīves, vajadzīgs vien šīs skaistules skūpsts, taču viņiem nav ne jausmas, ka Sniegbaltītes skaistuma noslēpums ir sarkanās kurpītes. Arī karaliene nesnauž un ir apņēmības pilna jebkuriem līdzekļiem atgūt burvju apavus. Tā nu rūķīši nonāk krustugunīs. Saprotot, ka tagad Sniegbaltītei skūpsti nav ne prātā, noburtie prinči iesaistās cīņā, lai palīdzētu Sniegbaltītei un pēc iespējas ātrāk lauztu lāstu un atgūtu savu iepriekšējo daiļumu. sarkanas_kurpites_kandava.jpg

Lasīt visu ziņu

Jautra izrāde bērniem "DZELTENĀ ZEMŪDENE"

06.10.2020 10:00 - 11:00 kur : Kandavas kultūras nams

dzeltena_zemudene_afisa_web.jpg

Trīs draugi – Bullis, Kaza un Auns šo dienu ir nolēmuši uzsākt ar jauno datorspēli DZELTENĀ ZEMŪDENE. Katrs ir ieņēmis savu vietu slēpnī, dzinēji ir iedarbināti un īstā cīņa starp zemūdenēm tūlīt sāksies, bet tavu nelaimi! Ir pazudis INTERNETS! Ko darīt? Lugas varoņi ir izmisumā! Skaidrs ir viens – dzīve ir apstājusies. Tik ļoti viņiem šobrīd ir nepieciešams kāds piedzīvojums, ass stāsta pavērsiens vai galvu reibinošs notikums!!! Un tad, pēkšņi vienam no draugiem rodas lieliska ideja, tikai lai to realizētu ir nepieciešams kaut kas īpašs… Kas tas ir? To jūs uzzināsiet, ja atnāksiet uz izrādi vecākiem un bērniem – DZELTENĀ ZEMŪDENE!

Izrādes varoņi kopā ar bērniem atklās brīnumaino piedzīvojumu pasauli, kurā iztēlei, fantāzijai un trakām idejām nav robežu. Izrādes mērķis ir mudināt bērnus un vecākus mazāk laika pavadīt pie viedierīcēm, vairāk saklausīt, iegūt jaunus draugus, apgūt jaunas prasmes, attīstīt uzmanību un radošo domāšanu, kā arī pilnvērtīgi un neaizmirstami pavadīt brīvo laiku.

Biļetes cena: EUR 4,-  vietu skaits ierobežots ( t.- 63182040)

Autors un režisors: Armands Ekštets

Izrādes garums: 1h

Žanrs: jautra izrāde bērniem un skolotājām

Mērķu auditorija: bērni pirmskolas un sākumskolas vecumā (1.- 4.klase)

Valoda: latviešu

Vairāk informācijas par TEĀTRIS UN ES - www.izradesberniem.lv

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kandavā noslēgusies orientēšanās sporta sezona!

05.10.2020

jpg_20201005_202400_1239067056612415085.jpg5.oktobrī, siltā un saulainā pēcpusdienā, Kandavā, brīvdabas estrādes „Ozolāji” stāvlaukumā pie šosejas pulcējās orientieristi. Tika aizvadīta Kandavas kausa un seriāla „Zig-Zag” noslēdzošā kārta. Piedalījās 49 orientieristi no Kandavas, Tukuma, Talsu, Saldus, Kuldīgas, Ventspils un Dundagas novadiem.

Dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs. Pirmoreiz savus spēkus orientēšanas sporta distancē izmēģināja Kandavas novada taku skriešanās seriāla šīs sezonas uzvarētājs Mārtiņš Mārtiņsons - izcīnot cienījamu 10. vietu spēcīgā konkurencē.

Rezultāti: http://okzk.lv/jaunumi/data/au...

Kandavas kausa kopvērtējuma rezultāti: šeit.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kandava/Anzāģe pret SK RSU

03.10.2020 19:00 - 21:00 kur : Kandavas sporta halle

img_6348.jpgBK Anzāģe/Kandava plūca uzvaras laurus ar rezultātu 95:79 pret RSU komandu Latvijas nacionālajā līgā. 22 punktus mūsu komandā guva Mārcis Saulītis. 

Vīru komanda sezonu sāk ar saldu uzvaru.

Kā jau zināms, sestdien Kandavā notika basketbola svētki jeb sezonas atklāšanas spēles gan sieviešu, gan vīriešu komandām.
Sievietes savu debiju atzīmēja ar uzvaru, līdz ar to vīriešu komandai vajadzēja iesākto turpināt. Bet papildus motivāciju pret RSU mums nekad nav vajadzīga, šis duelis vienmēr bijis ļoti principiāls.

Pirms spēles labu vēlējumus abām komandām deva gan LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, gan ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, vēlreiz sakām lielu paldies, ka abi kungi pagodināja ar savu klātbūtni un ļoti atzinīgi novērtēja Kandavas mīlestību pret basketbolu.

Spēles rezultātu jau pirmajā uzbrukumā atklāja mūsu komandas jaunpienācējs Artūrs Grīnbergs, bet nākamos punktus guva otrs papildinājums Mārcis Saulītis, paskrienot nedaudz notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka savu oficiālo debijas spēli abi kungi nospēlēja vairāk kā labi. Pirmajās desmit minūtes rezultāts auga līdzīgi, tomēr visu laiku, vismaz viena metiena atstatumā, turējās kandavnieki. Arī otrajā ceturtdaļā rezultāts auga visnotaļ līdzīgi, un nevienai no komandām ievērojamu izrāvienu veikt nesanāca, atpūtā ejot +5 mums.
Otrā puslaika sākums izvērtās neveiksmīgs un ātri zaudēti 7 punkti ļāva vadību pārņemt viesiem, bet tas tikai saniknoja mūs un momentāli veicām 12 punktu izrāvienu, kas principā šo spēli arī salauza. Vēl viens neliels vājuma brīdis bija trešās ceturtdaļas beigās, kad tiesneši fiksēja divas uzbrukuma piezīmes pēc kārtas, bet arī tas iedeva tikai papildus niknumu un ātri atjaunojām 14 punktu pārsvaru.
Pēdējās 10 minūtes izrādījas tikai formulitāte, jo droši kontrolējām spēles gaitu un beigās pat uz brīdi 20 punktu starpība, bet gala rezultātā 95:79. Kā jau minējām, ļoti labs sniegums Mārcim Saulītim, kuram 22 punkti, tāpāt Artūram Grīnbergam 21. Kā allaž produktīvs Arvis Savčenko, kurš neskatoties uz savainoto ceļgalu un limitētām minūtēm, pamanījās savākt double-double jeb 11 punktus un 15 izcīnītas bumbas zem groziem.

Kandava/Anzāģe 95: 79 RSU
Kandava: Saulītis 22, Grīnbergs 21, G.Strāķis 12, Gotfrīds 12 + 9 Reb, Savčenko 11 + 15 Reb, A. Strāķis 8, Rozentāls 4, Petkevičs 4, Bergs 1, Bērziņš, Zuze.

Nākamā spēle jau šo piektdien, šoreiz izbraukumā, pret RTU. 18:30 Latvenergo zālē.
Paldies skatītājiem par lielisko atmosfēru tribīnēs – Jūs esat labākie!

Lasīt visu ziņu galerija (50)

BK Kandava pret BK Jelgava

03.10.2020 16:00 - 18:00 kur : Kandavas sporta halle

img_5983.jpgSestdien Kandavas sporta hallē notika basketbola svētki, jo savu debiju Douglas starptautiskajā basketbola līgā piedzīvoja Kandavas basketbola kluba daiļā dzimuma pārstāves. Svinīgo atklāšanas ceremoniju atklāja kandavnieks Armands Krauliņš un Latvijas sieviešu basketbola līgas direktore Līga Goldmane. Kandavas komandas sastāvs ir pulcējis gan pieredzējušas spēlētājas, gan spēlētājas, kas pārstāvējušas Latvijas valstsvienību jauniešu izlasēs, gan gados jaunāks meitenes, kam šī ir pirmā pieredze lielajā basketbolā.

Lasīt visu ziņu galerija (59)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top