Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Taku skriešanas seriāls - 3. kārta

17.07.2020 19:00 kur : Nāriņa, ģimenes restorāns

 jpg_20200717_230043_4350883380156158156.jpg17.jūlija novakarē Kandavā pie vasaras kafejnīcas „Nāriņa” notika taku skriešanas seriāla 3.kārta. Piedalījās 12 skrējēji, kuru nebija nobijušies no karstajiem un sutīgajiem laika apstākļiem.

Sievietēm joprojām nepārspēta ir Liene Medisone (Engures novads), bet vīriešiem otro reizi pēc kārtas ātrākais bija kandavnieks Mārtiņš Mārtiņsons.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Šogad ikgadējais velobrauciens uz “Zviedru cepuri”

17.07.2020 17:15

sports_velobrauciens.jpgŠīgada velobrauciens uz “Zviedru cepuri” sākās ar instruktāžu pie Kandavas Sporta halles, kā arī tika nozīmēti vadošie braucēji, kuriem bija jāpārzina maršruts un jākontrolē brauciena temps. Tā kā šogad “pauzēja” Kārlis Mamajs, nepiedaloties braucienā, tad vadošie šoreiz bija Aiva Kēniņa, Jānis Rudēvics un Gatis Šmēls. Bet tos, kuriem brīžiem bija par grūtu vai radās tehniskas problēmas, savāca tehniskās palīdzības mašīna. 

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Basketbola turnīrs 2020

16.07.2020

                                                   Basketbola turnīrs "Kandavas vasaras kauss 2020"5.jpg2020.gada 16.jūlijā Kandavas novada BJSS organizēja basketbola turnīru, kur piedalījās komandas no Talsiem, Saldus un Kandavas.Kandavas novada BJSS audzēkņi izcīnīja 3.vietu, treneris Lauris Grugulis. Komandas sastāvs - Olivers Bāliņš, Artūrs Drīksna, Linards Puplaks, Toms Zeidembergs, Rolands Podiņš, Tomass Mačanskis,Edgars Štoferts, Miķelis Briedis, Markuss Zariņš, kristers Ābele, Balvu kā labākais spēlētājs ieguma TOMASS MAČANSKIS. Paldies atbalstītājiem un vecākiem!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Mums ir čempioni!

15.07.2020

2.jpg

2020.gada 15.jūlijā notika LR čempionāts vieglatlētikā ( 2007./2008.g.dz.), kurā piedalījās Mūsu skolas vieglatlēti. Sacensībās piedalījās 723 sportisti no visas Latvijas. Prieks par audzēkņu labajiem rezultātiem, visi cīnījās un sasniedza labus personīgos rekordus, savu novadu un Skolu pārstāvot godam! AGNETA MUSKEITE kļuva par Latvijas čempioni lodes grūšanā ar rezultātu 11.37 m
kā arī izcīnīja sudraba medaļu  diska mešanā ar rezultātu 27.27 m. MARTA RŪTA ŠTEINBERGA kļuva par Latvijas čempioni diska mešanā ar rezultātu 28.25m. Kandavas novada BJSS pārstāvēja Rūdis Babris,Agneta Muskeite, Kārlis Didzis Asars, marta Rūta Šteinberga, Anabella Pāža, Klāvs Gazibars, Roberts Barkāns.
Treneris Andrejs Gross.


Lasīt visu ziņu galerija (3)

Sākas pieteikšanās attālinātām mācībām ES fondu projektā

30.06.2020 - 15.07.2020

106062112_2739570609622602_5683540715395174168_o.jpgOtrdien, 30. jūnijā, atklāta pieteikšanās attālināto mācību kārtai Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kuru īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Šajā kārtā strādājošajiem vecumā no 25 gadiem ir iespēja izvēlēties no vairāk nekā 200 izglītības programmām. Pieteikšanās mācībām notiek līdz 15. jūlijam, un šajā kārtā mācību process noritēs tikai attālināti.

Jaunas mācību iespējas

Attālināto mācību kārtā mācības 11 tautsaimniecības nozarēs piedāvā 23 izglītības iestādes. Šajā kārtā izglītības programmu piedāvājums tiek paplašināts ar iepriekš nebijušu iespēju izvēlēties kādu no interesējošām izglītības programmām arī studiju moduļa vai studiju kursa apguvei augstskolā vai koledžā.

Tāpat kā iepriekš, arī attālinātām mācībām pieteikšanās norit tiešsaistē mājaslapā www.macibaspieaugusajiem.lv, izmantojot latvija.lv autentifikāciju un e-pakalpojumu jebkurā diennakts laikā.

Mācībām var pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam, tostarp jaunie vecāki bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, un strādājoši pensionāri. Saskaņā ar 2020. gada 16. jūnijā valdībā apstiprinātajiem noteikumu grozījumiem, tagad katrs strādājošais projekta laikā var mācīties divas reizes neatkarīgi no pieteikšanās kārtu skaita, taču vienlaicīgi mācīties var tika vienā izglītības programmā. Mācību grupu komplektēšana un mācības tiem, kas pieteiksies attālināto mācību kārtā, sāksies 2020. gada jūlijā un augustā.

Šoreiz mācības tikai attālināti

“Latvijas iedzīvotāju profesionālā pilnveide un kompetenču paaugstināšana, reaģējot uz aktuālajām tautsaimniecības vajadzībām, ir būtisks krīzes seku mazināšanas un ekonomikas atveseļošanas pasākums. Apstākļos, kad mācību norise klātienē ir ierobežota, šajā kārtā iedzīvotājiem ir sarūpēta iespēja apgūt kompetences attālinātā formā. Mācoties attālināti, ir vairāki ieguvumi -  laikā, kad samazinājušies ienākumi, attālinātām mācībām nav nepieciešami ceļa izdevumi, un laiks, kas citādi būtu jāpatērē, dodoties uz savu mācību vietu. Šoreiz nav jāmeklē tuvākā izglītības iestāde ar vajadzīgo mācību piedāvājumu,” norāda VIAA direktore Dita Traidās.

Lai motivētu strādājošos mācīties, projektā lielāko daļu mācību izmaksu sedz ES fondi un valsts, savukārt iedzīvotājiem jānodrošina 10% līdzmaksājums, kuru var apmaksāt arī darba devējs.

Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem mācības ir bez maksas, savukārt strādājošie ar invaliditāti var pretendēt uz asistenta vai surdotulka izmaksu kompensāciju mācību laikā.

Gadījumos, ja strādājošajiem nepieciešams informatīvs atbalsts piemērotāko mācību izvēlei vai nav iespēju pieteikties mācībām tiešsaistē, aicinām vērsties pie pieaugušo izglītības koordinatoriem 81 VIAA sadarbības pašvaldībā. Mācību pieteikumu var noformēt arī klātienē VIAA, iepriekš piesakoties un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs var saņemt karjeras konsultāciju.

Plašāka informācija par uzņemšanas nosacījumiem, mācību un atbalsta iespējām, nepieciešamajiem digitālajiem rīkiem un programmatūru attālināto mācību kārtā, kā arī visu mācību saraksts ir publicēts projekta tīmekļa vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

Iesaistījušies 26 tūkstoši strādājošo

Kopš projekta uzsākšanas 2017. gadā noritējušas jau četras pieteikšanās kārtas, kurās mācības uzsākuši vairāk nekā 26 028 strādājošo, no kuriem vairāk nekā 22 000 izglītošanos jau pabeiguši. 32% visu mācību dalībnieku ir vecumā no 45 gadiem, savukārt 20% - vecumā virs 50 gadiem. 31% mācību dalībnieku ir rīdzinieki, bet 69% dzīvo ārpus galvaspilsētas. Kopumā projektā līdz 2023. gadam plānots iesaistīt 53 tūkstošus nodarbināto.

  ES fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam un veicinātu gan strādājošo konkurētspēju, gan darba produktivitātes pieaugumu. Projektu finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, ieguldot tajā vairāk gandrīz 47 miljonus eiro.

esf_proj_logo_gr.jpg

Lasīt visu ziņu

Brīvrunu Batls

11.07.2020 17:00 - 20:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

img_4731.jpg11.jūlijā pēc TM Ringa Kandavā visi gribētāji un rīmju meistari varēja piedalīties Brīvrunu Batlā! 

Uzvarētājs balvā saņēma ierakstu no "401" studijas, kā arī iespēju uzņemt profesionālu mūzikas videoklipu par velti. Pēc Batla visus sanākušos interesentus iepriecināja vai pārsteidza, kā arī iespējams, izraisīja daudzas citādas emocijas, Latvijas repa leģendas Nātres uzstāšanās. 

✅ Formāts - 2 raundi pa 1 minūtei - kurš par kuru labāks beigās - tas gāja tālāk uz nākamo raundu!
✅ Žūrijā - Kurts, Nātre u.c.


Lasīt visu ziņu galerija (26)

TM Rings Kandavā

11.07.2020 10:00 - 19:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

dsc_0032.jpg11.jūlijā Kandavā cīņas sporta pārstāvjiem - iesācējiem, amatieriem un profesionāļiem bija iespēja izaicināt savu drosmi un iekāpt boksa ringā. Startēt varēja gan pēc Boksa, gan Kikboksa un MMA (jauktās cīņas mākslas) noteikumiem!

Pasākuma noslēdzošajā cīņā Latvijas vadošais supervidējā svara bokseris Kristaps Bulmeistars un viņa pretinieks perspektīvais Latvijas bokseris Artjoms Savdons parādīja skatāmu tehnisku dueli.

Boksa mačos pie uzvarām tika Olans Stefans, kurš uzveica Iberu Bora no Slovākijas, Daniels Balodis pārspēja Artūru Stefanu, Artis Lotko bija pārāks par Robertu Ezeriņu, Nauris Rikmanis uzveica Albertu Freimani, Artūrs Krikuns bija neapstādināms duelī pret Vitāliju Antonovu, Ričards Ozols uzvarēja Rolandu Šalkovski, Igors Trošins Daini Tamlēviču,  Aleksandrs Čužikovs Jevgēņiju Petrovu, Artūrs Bode Denisu Jeršovu, Artjoms Burma Vjačeslavu Stepanovu, Jānis Vasiļevskis Saniju Birzi, Mairis Tabulēvičs Mairi Nezināmo, bet Renārs Jaukulis aizvadīja divus mačus vienā vakarā uzveicot gan Mārtiņu Freimani, gan Ēriku Tenisu. Savukārt Edmunds Otto ar Artūru Uinbedahtu cīnījās neizšķirti.

MMA cīņās  Margots Cimmermanis pirmajā raundā ar rokas laušanas paņēmienu uzveica Dāvi Dambovicu, Dāvis Ābele otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Danu Mārtiņu Burkovski, Matīss Elvis Villerts pirmajā raundā nokautēja Haraldu "Pravieti Harju" Ignatu, bet Kristians Burkāns pēc punktiem uzvarēja Renāru Vilku.

Pasākums ar to vēl nebeidzās,  pēc TM Ringa skatītājiem bija iespēja izbaudīt Latvijas repa leģendas Nātres organizētu brīvrunu batlu, kas pulcēja kuplu interesentu pulku!


Lasīt visu ziņu galerija (21) galerija (43)

Aizvadīta draudzības spēle Kandava/Anzāģe pret BK Saldus!

08.07.2020 19:30 - 21:00 kur : Kandavas sporta halle

img_4462.jpg8. jūlijā, Kandavas sporta hallē tika aizvadīta draudzības spēle ar BK Saldus vienību. Kopš pēdējās spēles bija krietns laiciņš pagājis, tāpēc pēc spēles bijām noilgojušies gan mēs, un kā izrādās arī līdzjutēji. Bija ļoti patīkams pārsteigums par spēles apmeklētību un fantastisko atmosfēru tribīnēs.

Ja pirms spēles bijām gatavojušies vasarīgam basketbolam, tad pateicoties lielajam apmeklējumam, kā arī tam, ka ar Saldu spēles vienmēr ir ar īpašu nozīmi, laukumā norisinājās kārtīga, spraiga cīņa.

Spēles sākums veiksmīgāks sanāca viesu komandai, precīzi trāpot tālmetienus un izvirzoties vadībā ar 8 punktiem, tomēr līdz puslaika beigām vadību jau bijām pārņēmuši mēs, atpūtā ejot ar rezultātu 46:33. Trešo ceturtdaļu iesākām ar 4:0 izrāvienu un +17 uz tablo, kas beigās izrādījās lielākais pārsvars spēlē. Pēc tam atlikušajā laikā Saldus sāka rezultātu deldēt, un ne īsu brīdi līdz spēles beigām vairs tikai +3. Tomēr spēles beigas aukstasinīgāki izrādījāmies mēs, un uzvarējām ar 76:70.

Tuvākajā nākotnē ir paredzēta atbildes spēle arī Saldū, bet datumu precizēsim vēlāk. Par lielu Kandavu!

107559017_713512605886983_4264832112935542793_o.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (33)

Sākusies pieteikšanās Kandavas novada atklātajam čempionātam futbolā!

30.06.2020 - 07.07.2020

pieteiksanas_futbolam2.jpgLīdz 7. jūlijam norisinās pieteikšanās Kandavas novada atklātajā čempionātā futbolā!

Komandas pieteikt un sīkāku informāciju saņemt, zvanot Igoram Zaļevskim pa tālruni - 29149754!

Lasīt visu ziņu

Enduro sprints 2020

05.07.2020 kur : Zante

enduro_rally_2018.jpgZante, Kalniešu mototrase un Lasīšu karjers

Informācijai: A.Sila, 26491184, R.Evarsons, 29135812

Lasīt visu ziņu

Enduro svētki Zantē 2020

04.07.2020 - 05.07.2020 kur : Zante

zante_enduro_2020_afisa.jpg04.07. Enduro rallijs - starts plkst.: 11:00

05.07. Enduro sprints - starts plkst.: 12:30

Zante, Kalniešu mototrase un Lasīšu karjers


Sacensības notiek vienu dienu, sportistiem veicot vairākus apļus pa bezceļiem un sacenšoties uz ātrumu slēgtās speciālo testu trasēs. Trase var šķērsot koplietošanas ceļus.

Enduro sprinta sacensībās piedalās sportisti ar motocikliem un kvadracikliem.


Sporta klases ar sezonas ieskaiti - dažādām moto, kvadru un side by side tehnikām.

Izklaides brauciens Tūristiem - arī šogad būs iespēja izbraukt visu enduro trasi Tūrisma režīmā, neatkarīgi no vecuma un pieredzes. Viss, kas nepieciešams motocikls un vēlme piedalīties.

Vairāk informācija:  (A.Sila, 26491184, R.Evarsons, 29135812). www.appasaule.lv

 

Lasīt visu ziņu

Superkross Kandava

05.07.2020 11:00 kur : Mototrase MOTOPARKS KANDAVA

104430227_1329689557234329_7171502708517737843_o.jpgTIEKAMIES KANDAVĀ!

Motokross lieliski sagatavotā trasē, spraigas cīņas garantētas!

Komentēs Pauls Timrots, par foto mirkļiem atbildīgs - Ģirts Kehris un video - Mārtiņš Šulte.

Klases:
MX85
MX Jaunieši
MX2
MX1
MX30+
MX Veterāni

Skatītājiem ieeja: 20Eur
Bērniem līdz 12 gadu vecumam - ieeja bez maksas.

Apmeklētāju skaits ierobežots, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus publisku pasākumu organizēšanā.


Sīkāka informācija pa tālr.: 29131202 (Rihards).

Lasīt visu ziņu

Aizvadīti Matkules pagasta un sporta svētki

04.07.2020 10:30 - 19:30 kur : Matkule, ciems

_mg_1102.jpg4.jūlijā Matkulē norisinājās pagasta un sporta svētki, kuri bija apmeklēti kuplā skaitā.

Svētku ievadā, pie dīķa blakus baronu kapiem, pulcējās taku skrējēji, lai piedalītos taku skriešana seriāla 2.kārtā.

Sievietēm apkārt dīķim bija jāveic 3 apļi, bet vīriešiem 4 (jaunietēm un jauniešiem par apli mazāk nekā pieaugušajiem). Sievietēm uzvarēja un nostiprināja vietu kopvērtējumā Liene Medisone (Engures novads), bet vīriešiem pārliecinošu skrējienu veica kandavnieks Mārtiņš Mārtiņsons.

Pēc skrējiena daudzi slavēja organizatorus par izvēlēto apli (distanci) un devās baudīt citas Matkules pagasta sporta svētku piedāvātās iespējas.

Sporta laukumā pie kultūras nama notika sporta spēles Andra Bambja vadībā. Volejbolā un strītbolā katrā sacentās 10 komandas, futbolā- četras. Kupli apmeklētas bija arī individuālās disciplīnas: šķīvīšu mešana, šautriņu mešana, šaušana un spēka trīscīņa. Mazākie svētku apmeklētāji varēja mēroties spēkiem “Dip Dap” riteņu braukšanā.

Kultūras programmu uzsāka Vānes amatierteātris ar izrādi Līgo svētku ieskaņās “Jāņu pušķis pēc Anitas Grīnieces lugas motīviem (režisore Solveiga Zilberta). Pēc izrādes turpat zālienā pie pagasta pārvaldes notika tikšanās ar jauno dzejnieku Krišu Treikalu, kurš ir arī Vānes un Matkules amatierteātru aktieris. Viņš stāstīja par savas grāmatas “Bezmiega naktis” tapšanu un sniedza autogrāfus interesentiem, kuri grāmatu iegādājās tikšanās laikā.

Svētku noslēgumā estrādē pie kultūras nama uzstājās “Ārzemnieks” ar pirmo solo koncertprogrammu latviešu valodā "Jöran Steinhauer – Latiņš. Letiņš. Savējais.", kurā skanēja tādas dziesmas kā “Paldies latiņam”, “Cake to Bake” un dziesmu “Mans suns ir letiņš”, kas veltīta Jorana adoptētajam sunim Tabo.

Visas dienas garumā pie kultūras nama bija apskatāma izstāde “Pārsteigums”, kurā eksponēta pavisam neliela daļa no apjomīgas gaļas mašīnu kolekcijas. Kolekcijas īpašnieks ir matkulnieks, kurš vēlējās palikt neatklāts.

Sporta sacensību rezultāti pieejami šeit.

Lasīt visu ziņu galerija (102)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top