Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

VPDK "Zemīte" piedalās virtuālajā gājienā «Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai»

04.05.2020 12:00 kur : Zemītes tautas nams

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina gan individuālos tautas tērpu īpašniekus, gan kolektīvus 4. maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā, virtuāli piedalīties gājienā “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai”, kura tradīciju kopš 2016. gada iedzīvina tautas tērpu centrs “Senā klēts”, medijus informē LNKC pārstāvji.

Pasākums “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai” šogad tiek rīkots virtuālā vidē, uzsverot tradīcijas neatkarību no sarežģītiem apstākļiem. Svētku dienā, 4. maijā, ikviens ir aicināts posties goda drēbēs – savā tautas tērpā – un vienatnē vai kopā ar ģimeni nofotografēties. Savukārt mākslinieciskie kolektīvi vai iestādes tiek rosinātas jau iepriekš sagatavot foto kolāžu ar to dalībniekiem tautas tērpos.

Fotogrāfijas pulksten 12.00 jāpublicē sociālo tīklu vietnē “Facebook” savā, kolektīva vai iestādes kontā, pievienojot tēmturi #tautastērpugājiens.

Tēmturis būs apliecinājums dalībai virtuālajā gājienā, kā arī atļauja rīkotājiem vēlāk izmantot attēlus kopīga video radīšanai. Video iecerēts kā dokumentāla liecība šai neparastajai 4. maija svinēšanai – apliecinājums tautas tērpa īpašajai lomai nacionālās piederības stiprināšanā, pašapziņas celšanā un spējai, tradīcijai nepārtrūkstot, pielāgoties arī tik neparastam laikam kā šis.

whatsapp_image_2020_05_01_at_12_25_14.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Pasākums “Esmu dzimis Kandavas novadā” tiek pārcelts

04.05.2020

dsc_0211.jpgKandavas novada domes Dzimtsarakstu nodaļa informē, ka š.g. 4.maijā plānotais 2019.gadā Kandavas novadā dzimušo bērnu un viņu ģimeņu godināšanas pasākums “Esmu dzimis Kandavas novadā” tiek pārcelts uz citu laiku.

Pasākuma datums tiks izziņots pēc ārkārtas situācijas beigām.

Lasīt visu ziņu

Kandavā plānotais taku skrējiena seriāls "Stirnu buks" tiek pārcelts

02.05.2020

stirnu_buks_parcelts.jpg2020.gada 2.maijā Kandavā bija paredzēts taku skrējiens "Abavas senlejas Stirnu buks", taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2020" posms. Sakarā ar koronavīrusa izraisīto slimību COVID-19 taku skrējiens "Abavas senlejas Stirnu buks" tiek pārcelts!

02.05. Kandava, Kandavas novads – Abavas senlejas kalni un lejas, ozolāji, vecpilsētas ielas un pagalmi;

13.06. Smiltene, Smiltenes novads – Vecais parks Abula un Tepera krastos, Niedrāju ezera priežu meža sili.

Lasīt visu ziņu

Pavasara stādu tirgus Kandavā. ATCELTS!!!

01.05.2020 kur : Skvēriņš pie Kandavas Bruņinieku pilskalna

picture2.jpgPirksim un pārdosim Latvijā audzētus stādus, augļu kokus, ogolājus un citas gardas un saimniecībā noderīgas lietas.

Tie, kuri vēlas tirgoties, var pieteikties zvanot pa tālr.: 63122789, 25771108 vai rakstot uz e-pastu: kandavaskultūrasnams@inbox.lv

Lasīt visu ziņu

Makulatūras nodošana tiek pagarināta līdz 30.04.2020.

20.03.2020 - 30.04.2020

makulaturas_konkurss__aktualais.jpgSIA "AAS "Piejūra"" informē, ka makulatūras vākšana konkursam "Palīdzēsim kokiem" tiek pagarināta līdz 30.04.2020.

Noslēguma pasākums netiek atcelts, izmaiņu gadījumā informēsim.

Lasīt visu ziņu

Sagaidot Lieldienas, Kandava pošas svētku rotā

09.04.2020 - 12.04.2020

dsc_0036.jpgTurpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju- konkursu “Zaķu festivāls”, arī šogad iedzīvotāji un uzņēmēji tika aicināti izgatavot zaķu figūras, lai tās priecētu pilsētniekus un viesus, un dažādotu Kandavas vizuālo tēlu.

Lai arī valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ konkursu nācās atcelt, novada uzņēmēji jau bija sākuši gatavoties Zaķu festivālam un darbs netika atstāts pusceļā. Kandavas skvēros un pakalnos, vietējo un pilsētas viesu acis un sirdis šajā tik saspringtajā laikā priecē vairāk kā desmit dažādas Lieldienu kompozīcijas.

Konkursa “Zaķu festivāls” idejas autors ir kandavnieks Ainārs Vilkaušs (SIA “Kalve Kandavā”), kurš iecerējis, ka ar laiku festivāls varētu kļūt par populāru pasākumu, kas pilsētai piesaistītu tūristus.

Pirmoreiz konkurss notika 2019. gadā un tajā piedalījās 12 dalībnieki. Galveno balvu- EUR 100.00 saņēma Rinalds Šmēls, SIA “Kandavas ceļi”, kurš izgatavojis lielāko zaķi no konkursam pieteiktajiem, bet skatītāju simpātiju balvu saņēma DUS "Virši-A Kandava" kolektīvs.

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Kandavas novada domes 2020.gada grantu konkurss "Attīsti uzņēmējdarbību Kandavas novadā!"

05.03.2020 - 06.04.2020

kandava_logo_7.jpg        Kandavas novada dome organizē grantu konkursu, kura ietvaros tiks piešķirts pašvaldības līdzfinansējums uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstībai.

Viena granta maksimālais apmērs ir 2000,00 eiro.

Pieteikumi grantu konkursam iesniedzami no 2020. gada 5. marta līdz 6.aprīlim Kandavas novada domē: Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV-3120 vai sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: dome@kandava.lv saskaņā ar konkursa nolikumu.

Konkursa nolikums pieejams šeit.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Sintija Kokinu pa tālruni: 63107371 vai rakstot uz e-pastu: sintija.kokina@kandava.lv

Lasīt visu ziņu

Lejres (Dānija) jauniešu mūzikls "Hairspray" ATCELTS!

06.04.2020 12:00 kur : Kandavas kultūras nams

atcelts.jpgATCELTS!!!!!

6.aprīlī Kandavas kultūras namā gaidāms dāņu jauniešu (Lejres jaunatnes skola) mūzikls "Hairspary".

Lejres jaunatnes skolas mūziklā piedalās ļoti daudz jaunu, strādīgu cilvēku. Atlase mūziklam notika 2019. gada oktobrī, un kopš laika jaunie un talantīgie cilvēki ir centīgi strādājuši, lai paši uzvestu pazīstamo Brodvejas mūziklu “Hairspray”. Un tas viņiem ir sanācis lieliski!

Stāsts ir par jaunu meiteni Treisiju un viņas mīlestību pret dejām. Paveicot smagu darbu, viņa izdara svarīgu dzīves pagriezienu, pievienojoties populārajam TV šovam “The Corny Collins Show”. Šajā šovā ir daudz bagātu un greznu dejotāju, ieskaitot ļoti glīto Linku Larkinu. Reizi mēnesī šovā notiek “Pazemes diena”, kurā talantīgi dejotāji no sabiedrības zemākās klases dodas dejot ēterā.

Treisija par to uzzina, un nolemj mēģināt veikt pārmaiņas. Viņa vēlas, lai visi varētu dejot kopā ēterā lai ko tas arī maksātu. Bet vispirms viņai jātiek galā ar iedomīgo meiteni Amberu un viņas mammu Velmu, turklāt, jācīnās pret sabiedrību, kas nepieņem visus cilvēkus vienlīdzīgus pilsoņus.

Ir 1962. gads, un cīņa par vienlīdzīgām tiesībām ir tikai sākusies.

Sīkāka informācija pa tālruni 26399133 (Agrita).

Lasīt visu ziņu

Aicina iesniegt jaunatnes iniciatīvas projektus mācību motivācijas palielināšanai

02.03.2020 - 01.04.2020

3.jpgKandavas novada dome aicina biedrības/nodibinājumus, kas veic darbu ar jaunatni, no 2020.gada 2.marta iesniegt jaunatnes iniciatīvu projektu pieteikumus mācību priekšlaicīgas pārtraukšanas mazināšanai. Projekta PuMPuRS* ietvaros tiks atbalstīti jauniešu iniciatīvu projekti, lai veicinātu atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top