Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Grāmatas “Lūsis. Laikmeta iezīmētais” prezentācija

16.10.2019 17:00 kur : Kandavas kultūras nams

lusis_laikmeta_iezimetais.jpg16. oktobrī plkst.17:00 Kandavas kultūras namā Arņa Terzena grāmatas “Lūsis. Laikmeta iezīmētais” prezentācija un tikšanās ar grāmatas autoru.

Apgāds   “Jumava” izdevis Arņa Terzena grāmatu “Lūsis. Laikmeta iezīmētais” par latviešu šķēpmešanas leģendu, izcilo sportistu  Jāni Lūsi.  2019.gada 19. maijā Jānis Lūsis svinēja 80 gadu jubileju. Jānis Lūsis kā pirmais latviešu vieglatlēts uzņemts Starptautiskās vieglatlētikas savienības Slavas zālē. Sportists, kurš ir izcīnījis visu trīs kalumu olimpiskās medaļas arī šodien ar savu sabiedriski aktīvo un sportisko dzīvesveidu  ir paraugs un iedvesmotājs  jaunajiem sportistiem.            

Grāmatas autors interesantā stāstījumā parāda Jāņa Lūša dzīves sportiso pusi un arī blakus esošo ģimeni un sadzīvi. Grāmata uzrunās ikvienu, kuru interesē stāsti par personībām un profesionālo sportu.

Atsauksmes par grāmatu:

"Jūsu priekšā ir grāmata par ievērojamu sportistu — sportistu, kurš ­divdesmit gadu garumā bijis labākais pasaules šķēpa metējs, uzstādot ­divus pasaules rekordus.

Man Jānis Lūsis ir aukstasinīgas izturības sportista etalons. Saņemot Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļu, viņā palika līdz galam neizpil­dīta uzdevuma sa­jūta, rūgtums. Viņam nācās pilnveidoties un papildināt savas zināšanas kopā ar savu prasīgo treneri Valentīnu Mazzālīti, kurš negāja uz kompromisiem, bet vienmēr centās sasniegt izvirzīto mērķi. Tieši trenera Valentīna Mazzālīša izstrādātā ­šķēpa metēju sagatavošanas metodika un Jāņa Lūša darbaspējas un talants deva ­rezultātus. Jau pēc četriem gadiem Mehiko olimpiskajās spēlēs Jānis kļuva par olimpisko čempionu. Tik augsta rezultāta sasniegšanai sevi darbam jāziedo pilnībā. Tieši par to var apbrīnot šo izcilo sportistu. Šī grāmata atklāj mums vēl nezināmus Jāņa Lūša dzīves un sportisko cīņu faktus, kas mums ļauj novērtēt viņa aso prātu, dziļo cilvēcību un vienkāršību saskarsmē ar līdzcilvēkiem. Jāņa Lūša dzīvesstāsts ir apliecinājums arī tam, ka, satiekot īsto cilvēku, savu dzīvesbiedri Elvīru Ozoliņu, divu spēcīgu un mērķtiecīgu sportistu panākumi dubultojas. Tās ir kopīgas intereses un dziļa izpratne par to, cik grūti ir sasniedzamas sportiskās virsotnes. Grāmatas par izcilām personībām, kā Jānis Lūsis, mūsu sabiedrībai, īpaši jauniešiem, ir ļoti nepieciešamas, lai iedvesmotu un pārliecinātu, ka viss ir iespējams. Panākumus veido mērķtiecīgs darbs."

Ivans Klementjevs, olimpisko spēļu čempions kanoe airēšanā  
 

JĀNIS LŪSIS — latviešu zemnieces dēls — spējis sevi attīstīt līdz trenētības augstākajām virsotnēm cilvēces senākajā sporta rīkā — šķēpa mešanā —, ar kuru mūsu sentēvi ieguva pārtiku un gāja karā, bet Jānis uzvarējis 200 lielākajās ­pasaules sacensībās, ceturtdaļu gadsimta valdot pasaules šķēpa mešanā. Tas ir divu talan­tīgu latviešu — trenera Valentīna Mazzālīša un sportista Jāņa Lūša — daudzu gadu sadarbības rezultāts.

Savu mūža mīlestību Jānis noskatīja Ļeņingradā un latviešu meiteni Elvīru, olimpisko čempioni, atveda atpakaļ uz Latviju, un izveidoja vie­nīgo šķēpa metēju olimpisko čempionu ģimeni pasaulē. Šobrīd abi saimnieko ģimenes mājā Mazās Juglas krastā. 

Viņi ir mūsu lepnums.

Daumants Znatnajs, LPSR sporta ministrs, Latvijas sportā no 1953. gada

 

 Mēs noteikti varam lepoties ar izcilu sporta leģendu šķēpa mešanā — Jāni Lūsi. Ne velti Jānis ir atzīts par simtgades labāko sportistu. Domāju, ka daudzi jaunie sportisti ir iedvesmojušies no izcilā Jāņa un ir izvēlējušies šķēpa mešanu, kas arī ir apliecinājums tam, ka mums ir vairākas godalgas olimpiskajās spēlēs.

Dainis Kūla, olimpisko spēļu čempions šķēpa mešanā

Lasīt visu ziņu

Karjeras nedēļas pasākumi Zemītes pamatskolā

15.10.2019 kur : Zemītes sākumskola

img_20191017_wa0004.jpgNo 14. līdz 18. oktobrim 83 Latvijas pilsētās un novados norisinās Karjeras nedēļa, kuru jau septīto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra.  Zemītes pamatskolā, karjeras nedēļas ietvaros, ir notikušas interesantas aktivitātes un tikšanās ar cilvēkiem, kas labprāt dalījās savās amatu prasmēs un iepazīstināja skolēnus ar sava darba procesiem un aktualitātēm.

15.oktobrī pirmsskolas grupiņas tikās  ar pašvaldības policijas priekšnieku Rihardu Zariņu un iepazinās ar policista profesiju un atjaunoja savas zināšanas par uzvedības un drošības jautājumiem, kas sekmē labu iekļaušanos sabiedrībā un vispārpieņemtajās uzvedības normās.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Matkulē realizēts projekts “Vāri, cep un grilē Matkulē”

15.10.2019 kur : Matkules sporta laukums

dsc_0005.jpg15.oktobrī Matkules sporta laukumā pie lapenes matkulnieki un viesi, baudot rudenīgu pikniku, atklāja jaunizveidotu ugunskura vietu. Tā tapusi Matkules domu biedru grupas “Mēs Matkulei” projekta “Vāri, cep un grilē Matkulē” ietvaros.

Pagasta pārvaldniece Dzidra Jansone, kuras vadībā projekts īstenots, pateicās Jānim Ķezberim par ugunskura vietas izgatavošanu. Paldies tika teikts arī pārējiem iesaistītajiem, ar kuru palīdzību iecere veiksmīgi realizēta- Agnesei Vanagai, Mārtiņam Užānam, Rotai Eižvertiņai, kā arī Kandavas novada iespēju fonda (KNIF) valdes loceklēm Signei Ezeriņai un Ērodejai Kirillovai.

S.Ezeriņa sacīja, ka priecājas par matkulnieku aktivitāti, jo šī jau ir trešā realizētā iecere KNIF projektu konkursa “Dari pats!” ietvaros. “Pirmais projekts bija tilts pār Imulu, otrais- atjaunots sporta laukuma žogs, kas laukumu atdala no kultūras nama un daudzdzīvokļu māju teritorijām un brīnišķīgi, ka turpināt labiekārtot šo atpūtas vietu”, sacīja KNIF pārstāve.

Apskatīt matkulnieku paveikto bija ieradusies arī Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede un priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, kuras vēlēja arī turpmāk būt tikpat aktīviem sava pagasta teritorijas labiekārtošanā un projekta realizētājiem pasniedza dāvanu, kas noderēs piknika reizēs.  

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Kandavas novada jaunieti - līdzdarbojies un izsaki savu viedokli Instagram postā!

07.10.2019 - 13.10.2019 - 23:55 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

1149b8bc_693b_4702_8d3e_287cb9348206.jpg

Kandavas MJIC "Nagla" īsteno Eiropas Jaunatnes dialoga aktivitāti, aicinot arī Kandavas novada jauniešus līdzdarboties un izteikt savu viedokli Instagram postā! Kandavas novada jauniešu paustais viedoklis tiks apkopots ziņojumā un nosūtīts Izglītības un zinātnes ministrijai, kura apkopos visas Latvijas ziņojumus, sagatavos oficiālu nacionālo ziņojumu un nosūtīs to tālāk Eiropas Komisijai, kura savukārt apkopos visu ES dalībvalstu ziņojumus un gūs ieskatu reālajā situācijā jaunatnes jomā Eiropā. Diezgan iespaidīgi, ne?

Dalība aktivitātē ir pavisam vienkārša:

  • Uzņem bildi “Jaunietis lauku reģionā”
  • Sāc postu ar #JaunietisLaukosIr?
  • Turpini postu ar savu domu…
  • Posta beigās ievieto #EiropasJaunatnesDialogs #Līdzdalība #KandavasNovadaJaunieši #ManIrViedoklis
  • Publicē postu Instagram un ietago jauniešu centru @jcnagla vai nosūti to Kandavas MJIC ”Nagla” vadītājai Ievai privāti (28329487)
  • Izdari to līdz 11.10.2019.

Raksta turpinājumā lasi jautājumus, kas Tev par palīdzēt noformulēt savas domas....

Lasīt visu ziņu

Īsfilma "Marutiņa" viesojas Kandavā

13.10.2019 13:30 - 14:30 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

marutina_3.jpg2019. gada 13. oktobrī plkst. 13.30 Kandavas novada muzejā, Talsu ielā 11  būs pasākums  „”Marutiņa” viesojas Kandavā”.

„Marutiņa” ir īsfilma par jaunu mākslas skolas skolotāju un viņas nedienām ar audzēkņiem. Īsfilmu ir uzņēmis jaunais un talantīgais režisors no Talsiem Rūdolfs Miķelsons jeb Rūdolfs Mings. Lomās ir iejutušies: Talsu novada muzeja galvenā speciāliste darbā ar apmeklētājiem Gita Japiņa, Sabiles vides gids Māris Lācis un Kandavas novada muzeja vēsturniece Aksilda Petrevica.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Sporta spēļu pēcpusdiena Zemītes tautas namā

12.10.2019 13:00 - 15:00 kur : Zemītes tautas nams

sporta_spelu_pecpusdiena_12_10.jpg12. oktobrī Zemītes tautas namā norisināsies sporta spēļu pēcpusdiena.

Lasīt visu ziņu

Projekts “ZIRGS- DRAUGS UN PARTNERIS”

12.10.2019 13:00 - 15:00 kur : Ivetas zirgi

projekts_pumpurs_afisa_3.jpgBiedrība „Kandavas jātnieku klubs STAFETE” no 2019.gada septembra līdz 2020.gada aprīlim īstenos projektu „ZIRGS - DRAUGS UN PARTNERIS”, Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” ietvaros.

2019.gada septembrī un oktobrī turpmākās nodarbības notiks šādos datumos:  26.septembrī no plkst. 16:00 līdz 18:00;  3.oktobrī no plkst. 16:00 līdz 18:00; 12.oktobrī no plkst. 13:00 līdz 15:00; 17.oktobrī no plkst. 16:00 līdz 18:00; 22.oktobrī no plkst. 13:00 līdz 15:00; 2.novembrī no plkst. 13:00 līdz 15:00

Lasīt visu ziņu

Kandavas Zupas virtuvei- 10

12.10.2019 12:00 kur : ĒDNĪCA KĀ MĀJĀS, kafejnīca

dsc_0052.jpg12.oktobrī ēdnīcā "Kā mājās" uz svētku pusdienām pulcējās Kandavas evaņģēliski luteriskās draudzes Zupas virtuves klienti un viesi, lai atzīmētu Kandavas zupas virtuves desmit gadu jubileju.

Atklājot pasākumu, klātesošos uzrunāja Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, sakot paldies Kandavas Evaņģēliski luteriskajai draudzei un personīgi Zigrīdai Pelītei par svētīgo darbu, ko visi kopā veic, lai palīdzētu ikvienam, kuram šobrīd dzīvē iet grūtāk. “Lai pildot šo aicinājumu, nepietrūkst uzņēmības un sapratnes, lai vienmēr pavada ticība un spēks!” vēlēja I.Priede.

Lasīt visu ziņu galerija (35)

Labo darbu nedēļa 2019 kopā ar Kandavas novada jauniešiem

07.10.2019 16:30 - 11.10.2019 - 18:00

labo_darbu_nedela_2019.jpgKandavas novada pagastu jaunieši aicina pievienoties Labo darbu nedēļā 2019! Jaunieši ir ieplānojuši pašu spēkiem gatavot jauniešu informatīvos punktus, kurā var iegūt gan aktuālo informāciju jaunatnes jomā, gan atpūsties mīkstā pufā un pasērfot internetā :)

Laipni aicināti pievienoties:

07.10. plkst. 16:30 Zantes kultūras namā;

08.10. plkst. 14:20 Cēres pamatskolā;

10.10. plkst. 14:10 Vānes pamatskolā;

11.10. plkst. 16:00 Matkules sporta laukumā.

Paķer darba drēbes un nāc palīdzēt!

Slīpēsim, krāsosim, griezīsim, līmēsim!

TU MUMS ESI ĻOTI VAJADZĪGS! Un atceries, ka labais vairo labo :)

Lasīt visu ziņu

Čīles garšas Kalnmuižas pilī

11.10.2019 19:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

11102019_cchiiles_eedieni_kalnmuizza.jpgZelta rudens pašā plaukumā un pilnā skaistumā izpaužas Abavas senlejā, un mēs Jums esam nolēmuši piedāvat garšīgu pasākumu šajā nedēļas nogalē. 

Piektdien, 11.oktobrī plkst. 19:00 Kalnmuižas pils galvenajā zālē. Mūsu izcilais šefpavārs Nauris Hauka sadarbībā ar lielisko vīnzini Uldi Grigali ir sagatavojuši Jums ceļojumu Čīles garšās. Varēsiet baudīt 5 ēdienus un 5 vīnus. Pasākuma cena 55 eiro. 

Rezervāciju iespējams veikt e-pastā: kalnmuizaspils@gmail.com vai zvanot Kristīnei pa tālr.: 25660013. 

Nakšņošanai esam Jums sagādājuši īpašu piedāvājumu: 

- Lux numura cena 2 personām - 90 eiro; 
- Standarta numura cena 2 personām - 75 eiro.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kandavas novada dome rīko nekustamā īpašuma- dzīvokļa, Lielā iela 12-2, Kandava, Kandavas novads, izsoli ar augšupejošu soli

07.10.2019 11:40 - 11:45

Nekustamais īpašums - dzīvoklis, Lielā iela 12-2, Kandava, Kandavas novads (kadastra numurs 9011 900 0883) ar kopējo platību 14,1 m2.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top