Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Dokumentālā filma "100 gadu ESĪBAS VĒJOS"

14.11.2018 14:00 - 15:30 kur : Kandavas kultūras nams

Tehnisku iemeslu dēļ filma  tiek pārcelta uz citu datumu,

 sekojiet reklāmai !

Lasīt visu ziņu

Cēres Lāčplēsis 2018

12.11.2018 12:00 - 13:40 kur : Cēres pamatskola

img_9536.jpgKā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades laikā, Cēres pamatskolā norisinājās zēnu spēka, izturības un veiklības sacensības "Cēres Lāčplēsis 2018". Īsi par Latvijas karavīriem un to nopelniem Latvijas pastāvēšanā pastāstīja vēstures skolotāja Juta. Un tad cīņa varēja sākties!

Cīņā uzvarēja: 1.-4.klašu grupā: 1.vieta -Ingus Rožinskis, 2. vieta - Ilvars Rožinskis, 3. vieta - Dāniels Miezis.

5.-7.klašu grupā: 1. vieta - Jānis Tīrums, 2. vieta - Ralfs Konovs, 3. vieta - Robins Valters

8.-9.klašu grupā: 1. vieta - Kristers Kašlajs, 2. vieta - Oskars Granapskis, 3. vieta - Emīls Lagzdiņš.

Paldies sporta skolotājam Aivaram un 7.klasei par pasākuma organizēšanu!!!

Lasīt visu ziņu galerija (43)

Lāčplēša diena Kandavā

11.11.2018 15:00 - 18:00 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas vecpilsētas Promenāde

7e9a0599_copy.jpg11. novembrī Kandavas novada muzejā notika tikšanās ar Lāčplēša kara ordeņa kavaliera Sergeja Lagzdiņa dēlu, mākslinieku Jāni Lagzdiņu.

Atmiņās par Brīvības cīņu laiku dalījās arī Kurzemes cietokšņa muzeja vadītājs Ilgvars Brucis un stāstījumā par Pirmā pasaules kara un brīvības cīņu dalībnieku Jāni Reinsonu dalījās Cēres pamatskolas skolotāja Juta Reinsone.

 Pēc atmiņu stāstiem svinīgi tika atklāta izstāde "Brīvs, kam dūša brīvam būt!", kurā apkopota informācija par Kandavas novada muzeja apzinātajiem 28 Kandavas novada Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem un brīvības cīņu dalībniekiem.

Lasīt visu ziņu galerija (53)

Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens Zantē

11.11.2018 18:00 kur : Zantes kultūras nams

20181111_185805.jpg11.novembra novakarē lieli un mazi zantenieki pulcējās laukumā pie skolas, lai dotos Lāčplēša dienas atcerei veltītajā lāpu gājienā uz Piemiņas vietu pie ozola. 

Spītējot dzestrajam vējam, gājienā piedalījās kupls pulks dalībnieku. Kā allaž, par drošību un organizētu gājienu rūpējās Zantes zemessargi. Latvijas karogu gājienā nesa Nacionālās Aizsardzības akadēmijas Sauszemes spēku militārās vadības 3.kursa kadets Klāvs Elksnītis. 

Piemiņas vietā tika noliktas svecītes un pieminēti Brīvības cīņās kritušie karavīri. Jauno paaudzi uzrunāja Zantes zemessardzes nodaļas pārstāvis Raitis Evarsons, ieskatu vēsturē un stāstījumu par Lāčplēša dienu bija sagatavojusi vēstures skolotāja Laila Šaicane un skolnieki Valērija, Māris un Arkādijs. Pasākuma noslēgumā visi klātesošie vienojās kopīgā dziesmā, kas izskanēja tumšajās novembra debesīs mūžīgai karavīru piemiņai …

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Mārtiņi jauktajā grupā

09.11.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20181109_092451.jpg




Zeme rīb, rati klaudz

Kas to zemi rībināja?

Nu atbrauca Mārtiņdiena

Deviņiem kumeļiem.







Mārtiņos beidzas klusais veļu laiks, kas sācies Miķeļos, un sākās jautrā ķekatās iešana, kas turpinās visu ziemu līdz pat Meteņiem. Mārtiņi svinēti vienlaikus ar apkūlībām. Pats vārds sevī ietver svinēšanas iemeslu: nobeigtu labības kulšanu. Mārtiņu svinību mielasts ir bagātīgs, jo ietver sevī arī lopu kaušanas laiku.

Gatavojoties Mārtiņiem, jauktās vecuma grupas bērni, krāsoja, aplicēja un veidoja gaiļus. Svētku dienā saģērbās kā ķekatnieki, gāja dažādās rotaļās, skaitīja dzejoļus un dziedāja dziesmas, kā arī cienājās pie bagātīgi klāta galda. Par cienastu liels paldies sakāms vecākiem. Arī paldies sakām ciemiņiem-ķekatniekiem no piecgadīgās un sešgadīgās apmācības grupām un skolotājām Maritai un Evitai.

                                                                                                                                                                     Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Mārtiņi

09.11.2018 kur : Cēres pamatskola

img_8745.jpgZeme rīb, rati klaudz,

Kas to zemi rībināja?

Nu atbrauca Mārtiņdiena,

Deviņiem kumeļiem.

                        /L.t.dz./

 

Nedēļā pirms Mārtiņiem Cēres pamatskolas pirmsskolas bērni kopā ar audzinātāju un auklīti gatavojās svētkiem. Mācījās tautasdziesmas, lasīja pasakas, gatavoja katrs savu masku, asināja prātus mīklu minēšanā, zīmēja, krāsoja un līmēja... Un jau piektdienas pēcpusdienā jautrā Mārtiņdienas svinēšana grupiņā varēja sākties. Kad ķekatnieki bij sanākuši viņi rādīja ko prot – runāja tautasdziesmas, gāja rotaļās, parādīja savu atjautību mīklu minēšanā, veiklību pupiņu šķirošanā. Dienas noslēgumā katrs pielika savu rociņu, lai taptu viens liels, košs un kopīgs Mārtiņgailis. Un kā jau katros svētkos pienākas neizpalika arī svētku cienasts. 

Paldies vecākiem par atbalstu!

Lasīt visu ziņu galerija (10)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top