Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Izrāde bērniem "Noslēpumu sala"

08.10.2018 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

Vai esi gatavs neparastam piedzīvojumam ar dažnedažādiem interesantiem pavērsieniem, aizraujošām darbībām un mīklu minēšanu? Tad šī izrāde ir paredzēta tieši Tev! Noslēpumu sala nav parasta izrāde. Tajā Tu atklāsi dažādus noslēpumus un var gadīties, ka Tu kopā ar izrādes varoņiem nomaldīsies, taču  drīz vien sekojot slepenām norādēm nokļūsi uz pareizā ceļa un atradīsi pirātu noslēptos dārgumus!

Šī ir jautra un izzinoša izrāde bērniem, kurā izrādes varoņi interaktīvi iesaista mazos skatītājus. Izrādes laikā bērni tiek ierauti aizraujošā piedzīvojumu pasaulē, kā datorspēlē, kurā kopā ar izrādes varoņiem atrisina dažādus aizraujošus uzdevumus. Tā ir vēl viena iespēja uzzināt interesantus faktus – matemātikā, dabaszinībās, vēsturē, literatūrā u.c. Izrāde ir veidota tā, lai būtu interesanta gan pirmskolas, gan sākumskolas vecuma bērniem.

 Vistiņa ir atradusi īstu apslēpto dārgumu karti. Tagad tikai piedzīvojumi var sākties! Nu, jādodas bagātības meklēt uz NOSLĒPUMU SALU! Bet ak,  kāda nelaime, tur dārgumus apsargā pirātu kapteiņa palīgs - Papagailis. Nu drosmīgā vistiņa sastapsies ar dažādiem šķēršļiem, ne tikai cīnīsies par izdzīvošanu, bet arī izrādīs apbrīnojamas zināšanas, atjautību un neatlaidību. Viņai kopā ar bērniem būs jāatrisina aizraujošus UZDEVUMUS, savādāk dārgumus - neredzēt! 

noslepumu_sala_afisa_a4.jpg

Lasīt visu ziņu

Fotoizstādes "Dārza brīnumi 2018" apmeklējums Zantes KN

05.10.2018

img_20181106_110450.jpg


5. oktobrī jauktās vecuma grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu aplūkot izstādi "Dārza brīnumi 2018". Visvairāk bērnu uzmanību piesaistīja Jurkovu ģimenes izaudzētie arbūzi un ķirbji, Neicinieku ģimenes kabacis ar visu Pēterīti, skolotājas Daigas plūmes un Lāču ģimenes trīsžuburu burkāns. Katru gadu ir interesanti vērot zantenieku izaudzētos rekorddārzeņus un dārza brīnumus. Šī ideja ir jauka un noteikti jāturpina.                                                                                                                                                                                                                                                                             Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (1)

NĀC DZIEDĀT !

13.08.2018 19:00 - 01.10.2018 kur : Kandavas kultūras nams

Kandavas kultūras nama jauktais koris „KANDAVA” uzsākot  jauno sezonu, aicina savā dziedošajā pulkā  jaunus dziedātājus  visās balsu grupās,

 īpaši gaidīti vīri, kuri ar savām spēcīgajām balsīm varētu kuplināt tenoru un basu rindas.

Diriģente Dzintra Linde, kormeistare Evita Ernštreite

Mēģinājumi-   pirmdienās 19.00

Ja gribi dziedāt – piesakies pie diriģentes t.-29159427 !

Pirmā tikšanās 3.septembrī 19.00

Kandavas kultūras namā (ieeja no Dārzu ielas puses)

Būsi gaidīts !

Lasīt visu ziņu

Laura Amantova džeza kvarteta koncerts

30.09.2018 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

Svētdien, 30.septembrī  plkst.   16.00  Kandavas kultūras namā

Laura Amantova džeza kvarteta koncerts “Šūpuļdziesma trombonam”

 2017.gada nogalē klajā nāca Laura Amantova džeza kvarteta pirmais CD „Šūpuļdziesma trombonam”. Labās atsauksmes no prezentācijas koncertu klausītājiem Rīgā, Valmierā, Bauskā, Līvānos, Jūrmalā, Kuldīgā u.c. un Valsts Kultūrkapitāla fonda sniegtais atbalsts,  rosināja paplašināt koncertdarbības ģeogrāfiju no reģionu centriem uz novadiem un meklēt jaunas, līdz šim koncertdarbībā ne tik bieži izmantotas izpildījumu vietas, jo džeza mūzikas cienītāji taču dzīvo arī Latvijas mazpilsētās un pagastos.

Izradās, stereotipiem apvītais instruments trombons – (it. trombone – liela taure), tautā saukta arī bazūne – ir ļoti izsmalcināts, izteiksmes iespējām un krāsām neticami bagāts, pilntiesīgs solo instruments, kuram ir pa spēkam aiznest līdz klausītāju sirdīm gan klasiskam džezam raksturīgas kompozīcijas, gan eksperimentālus meklējumus visdažādākajos džeza mūzikas aspektos.

Koncerta gaitā klausītāji varēs baudīt jauku džeza ansambļa saspēli un iepazīt katra kvarteta mūziķa kā spilgtas muzikālas personības individuālo sniegumu.

Šajā ansamblī ir apvienojušies Latvijas labākie sava instrumenta džeza spēles meistari. Kvartets pašreizējā sastāvā spēlē kopš 2003. gada. Kolektīvu var raksturot īsi – visaugstākā līmenī profesionāli izpildīta džeza mūzika, stingri ievērojot tradīcijas un stilu.

sastāvs:

 Lauris Amantovs – trombons

Viktors Ritovs - klavieres/el.piano

Andris Grunte – bass

Artis Orubs - sitamie instrumenti

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds

 Nepalaidiet garām iespēju iepazīties ar šķietami necilo trombonu un pavadīt svētdienas pēcpusdienu omulīgā atmosfērā Kandavas kultūras namā,                  klausoties brīnišķīgu džeziņu.

Ieejas maksa: EUR 3,-

jazz_kvartets___popes_muiza_070918.jpg

 

Lasīt visu ziņu

MIĶEĻTIRGUS Kandavā

30.09.2018 kur : Skvēriņš pie Kandavas Bruņinieku pilskalna

dsc_0224.jpg30.septembra svētdienā kandavniekus un rudens veltes iepirkties gribētājus no novada un tuvākas un tālākas apkaimes atkal aicināja gadskārtējais Miķeļtirgus skvērā pie Bruņinieku pilskalna.

Laika apstākļi bija Kandavai labvēlīgi, jo lietutiņš uzsmidzināja pavisam nedaudz. Par labu noskaņu gādāja grupa “Imula”. Ar nelielu koncertu iepriecināja Kandavas Deju skolas 5/6 un 7/8 klases dejotāji, darbojās dažādas jautras atrakcijas un pašā dienasvidū drosmīgos kāpējus gaidīja Umurkumurs. Diemžēl, tikai diviem veikliem zēniem izdevās pievārēt garo baļķi, uzrāpties tajā un iegūt balvas. Bet tas jau netraucēja labam garastāvoklim. 

Lasīt visu ziņu galerija (46)

Kandavas ozolzīļu kauss

28.09.2018 - 29.09.2018 kur : Kandavas sporta halle

42918571_758606481141440_2089242714645200896_n.jpg28. un 29. septembrī Kandavas Sporta hallē norisinājās pirmssezonas pārbaudes turnīrs basketbolā “Kandavas ozolzīļu kauss”, kurā piedalījās četras komandas.

Vietu sadalījums pārbaudes turnīrā bija sekojošs:   

  • vieta LU/BS Rīga
  • vieta  Šilalės – Lūšis
  • vieta BK Jelgava
  • Kandava/COMPOR
Lasīt visu ziņu galerija (14)

KONCERTS un GARDĒŽU VAKARIŅAS ar goda viesi - diriģentu MĀRI SIRMO

29.09.2018 kur : Rūmenes Muiža, viesnīca

KONCERTS un GARDĒŽU VAKARIŅAS ar goda viesi - diriģentu MĀRI SIRMO, sestdien, 2018. gada 29. septembrī RŪMENES MUIŽĀ

Viesnīcas HOTEL BERGS privātajā lauku rezidencē Latvijas simtgades ietvaros piedāvājam tikties ar Dziesmu un Deju svētku virsdiriģentu un Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Māri Sirmo. Vakara gaitā baudīsiet muzikālu priekšnesumu ar Latvijas komponistu kormūzikas pērlēm no Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” repertuāra. 

Lasīt visu ziņu

Kandavas Radio rūpnīcas bijušo darbinieku salidojums

29.09.2018 kur : Pensionāru Dienas centrs

dsc_0145.jpg29.septembrī bijušajā Kandavas radio rūpnīcas pārvaldes ēkas zālē/ tagad Pensionāru Dienas centrs/ valdīja priecīgi satraukta gaisotne un kņada.

Uz rūpnīcas 55 gadu jubilejas salidojumu bija ieradušies ap 100 bijušo darbinieku no dažādām Latvijas malām. Tā ir gadu gaitā izveidojusies tradīcija, ik pa laikam satikties, atceroties toreizējos- rūpnīcas laikus. Pasākuma svinīgā daļa bija veidota kā vietējā rūpnīcas radiomezgla raidījums “Toreiz, kad Kandavā radio būvēja” , ar muzikālām pauzēm, tāpat kā toreiz, par kurām jubilejas reizē gādāja Valdeķu kultūras nama jauktais vokālais ansamblis “Doremi” un viņu vadītāja Dzintra Linde.

Laika rats tika pagriezts atpakaļ uz pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad 1963.gada pavasarī Kandavā uz rūpkombināta bāzes veidojās radiomezglu cehs. 

Lasīt visu ziņu galerija (42)

Mākslinieku rudens plenērs Kalnmuižas pilī

24.09.2018 - 28.09.2018

dsc_0064.jpgNo 24.- 28.septembrim Kalnmuižas pilī notika Rudens plenērs. Gleznotāji pavadīja piecas rudenīgās dienas mūsu burvīgajā Abavas senlejā, tverot mirkļus un radot darbus, kas atspoguļo vietējo dabas skaistumu caur savu skatījumu, sajūtām un emocijām.

Plenēra noslēgumā 28.septembrī mākslinieki tikās ar interesentiem savu plenērā tapušo darbu izstādē, lai kopīgi risinātu sarunas nepiespiestā mākslas un apkārtējā skaistuma gaisotnē. Tikties ar Latvijas izcilajiem gleznotājiem Juri un Andreju Ģērmaņiem, Jāni Jēkabsonu, Jāni Jansonu, Mārīti Jansoni, Ēriku Kumerovu, Aiju Zariņu, Baibu Briedi bija ieradušies pārstāvji no Kandavas Mākslas galerijas, novada muzeja,  Kandavas kultūras nama, tūrisma informācijas centra, novada domes kā arī citi mākslas mīļotāji. 

Lasīt visu ziņu galerija (35)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top