Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Globe nometnē Igaunijā

03.08.2018 - 06.08.2018 kur : Zemītes sākumskola

43300099354_1da84602aa_o.jpgGlobe nometnē Igaunijā

Es jau gaidu, kad sāksies skola. Tāpēc biju priecīga par skolotājas Olitas Tutiņas uzaicinājumu doties līdzi uz Globe nometni Igaunijā. Skolā jau mēs bijām piedalījušies mākoņu vērojumos, augsnes izpētē, ūdens novērtēšanā, augu un kukaiņu meklēšanā un noteikšanā. Likās, ka nebūs nekas grūts.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Nosvinēti Vānes pagasta un sporta svētki

04.08.2018 10:00 - 05.08.2018 - 03:00 kur : Vānes kultūras nams, Seno lietu krātuve, Vānes atpūtas parks "Spāres"

img_5367.jpg3. un 4.augustā Vānes pagasta ļaudis svinēja ikgadējos pagasta un sporta svētkus, kuru laikā atpūtas parkā tika atklāts jauns vides objekts- "Simtgades akmens".

Laukakmeni rotā latvisku rakstu zīme, kurā latvju zīmju veidā ietverti vārdi "Darbs.Cilvēki. Mīlestība" un vides objekta idejas autore ir Vānes pagasta bibliotekāre Sandra Kosogova. 

Kā ierasts, svētkos neizpalika arī jau tradicionālās svētku izdarības- saimnieču dižošanās un sportiskas aktivitātes parkā.


Lasīt visu ziņu

Latvijas U-18 basketbolisti Eiropas čempionātā izcīna sudrabu

05.08.2018

Sudrabs kaklā, zelts sirdīs!

Svētdien, 5.augustā “Arēnā Rīga” Latvijas U-18 junioru basketbola izlase Eiropas čempionāta finālā ar rezultātu 90:99 piekāpās Serbijas vienaudžiem, izcīnot turnīrā sudraba medaļas. Līdz ar to Latvijas U-18 izlase pirmo reizi vēsturē izcīnīja Eiropas U-18 čempionāta sudraba medaļas.

Jo īpaši gribam izcelt komandas uzbrūkošo aizsargu, mūsu novadnieku- Kristapu Ķilpu. Ar Kristapa panākumiem lepojas un tos novērtē arī Kandavas novads, jaunais sportists šī gada sākumā ir saņēmis “Kandavas novada Sporta laureāts 2017” balvu nominācijā “Cerība sportā”.  

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kupli apmeklēta peldēšanas apmācība Kandavā

05.08.2018 15:00 kur : Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadions

fa9e46cf_c252_4f2f_96ed_b8c5f4e25901.jpg5.augustā plkst. 15:00 Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma peldbaseinā notika sporta kluba "Kandava" organizēta bezmaksas peldēt apmācība bērniem un zīdaiņiem.

Nodarbību vadīja kvalificēta speciāliste Paula Rozenvalde no Valmieras. Bērniem tika demonstrēti dažādi peldēšanas veidi, kā arī dažus no veidiem tika mēģināts apgūt. Laika apstākļi bija peldēšanai piemēroti, peldēt prasmes apgūt vēlējās daudz bērnu. Nodarbībā piedalījās vismaz 50 dažāda vecuma mazo peldētāju ar vecākiem un vecvecākiem. 

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Aizvadītas sacensības “Kandavas novada kauss 2018” jāšanas sportā

05.08.2018 11:00 kur : Zviedru cepure, atpūtas centrs
Foto: Līga Lielmane
Foto: Līga Lielmane

5. augustā Matkules pagastā atpūtas bāzē “Zviedru cepure” notika  Kandavas novada kausa izcīņa jāšanas sportā - konkūra jeb šķēršļu  pārvarēšanas disciplīnā.

Sacensības bija kupli apmeklētas kā no dalībnieku, tā skatītāju puses. Tajās piedalījās jātnieki no 16 sporta klubiem, kas bija atbraukuši no Rīgas, Ventspils, Jelgavas, Kuldīgas, Saldus, Talsiem, Tukuma. Kopumā startēja apmēram 50 jātnieki, kas veidoja gandrīz 100 startus. Sacensībās bija pieci dažāda augstuma maršruti, sākot no 60 cm līdz 120 cm un katrs jātnieks izvēlējās savām un  zirga spējām atbilstošāko.

No Kandavas jātnieku kluba  piedalījās seši jātnieki ar deviņiem zirgiem, no kuriem trīs startēja pirmo reizi.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Svētku balle

04.08.2018 22:00 - 05.08.2018 kur : Vānes kultūras nams

Balle. Par deju mūziku rūpēsies grupa "Krīzes zupa".

Ieeja: 2,-EUR

Lasīt visu ziņu

Brīvdabas kino

03.08.2018 22:00 - 23:20 kur : Vānes evanģēliski luteriskā baznīca

Brīvdabas kino seanss, filma "Ko vēlas Dievs" piektdien, 3.augustā, plkst.22:00  pie Vānes baznīcas

Sadarbībā ar misiju Luterāņu Stunda

Ieeja pret ziedojumiem.

Andrea ir pazīstams sirds ķirurgs. Skarbs un paštaisns. Attiecības ar dēlu, meitu, un sievu ir paviršas un vēsas, jo neskatoties uz materiālo labklājību, šajā ģimenē trūkst patiesas ieinteresētības vienam par otru. Ģimenes dzīve mainās brīdī, kad Andrea dēls izlemj kļūt par priesteri - sākas smieklīgu, sirsnīgu un neiedomājamu notikumu ķēde, kas uz visiem laikiem izmainīs šīs ģimenes dzīvi.

Lūgums līdz paņemt plediņus, sēžamspilvenus. 

Lasīt visu ziņu

"Žūpu Bērtulis" teātra izrāde. IZRĀDE PĀRCELTA!!! Sekojiet informācijai!

03.08.2018 18:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

dc7epibxgaaqkw0__kopija.jpg3.augustā Kandavas brīvdabas estrādē Ozolāji paredzētā izrāde tiek pārcelta! Sekojiet informācijai www.kandava.lv

Krāšņa, skaisti noformēta, kvalitatīva muzikāla izrāde ar Nacionālā Teātra lieliskajiem aktieriem un deju grupu.  

Komēdijas pamatā ir asprātīgs un sirsnīgs stāsts par vienkāršu vīru, kurš dzēris būdams, tapa izjokots un noticēja, ka patiešām ir lielskungs. Pārpratumu komēdijā galvenais varonis sirsnīgais, naivais, bet arī dzīves aizvainotais – Bērtulis

Titullomā  - Ivars Kļavinskis.

Lomās - Inga Misāne-Grasberga vai  Ginta Krievkalna, Mārtiņš Brūveris vai Guntis Veits,  Kristiāns Kareļins, Marģeris Eglinskis, Jānis Kirmuška, dejotāji – Kārļa Boža vadītā deju grupa.

Režisors – Ivars Lūsis, kostīmi – Danuta Ābele, mūzika – Laila Ilze Purmaliete.  Lugas libreta un dziesmu tekstu autore – Elizabete Trumpe.

Lasīt visu ziņu

LATVIEŠU MŪZIKLU UN ROKOPERU SKAISTĀKĀS DZIESMAS

29.07.2018 18:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

mahovik.jpgLatviešu komponistu mūziklu un rokoperu skaistāko melodiju koncerts

Koncertprogrammā skanēs fragmenti no Raimonda Paula mūzikliem “Meža gulbji” un “Māsa Kerija”, Jāņa Lūsēna rokoperām “Indriķa hronika”, “Kaupēn, mans mīļais”, “Sfinksa” un mūzikla “Agrā rūsa”, Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, muzikālās drāmas “Adata”, operas “Turaidas Roze” un operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, Imanta Kalniņa rokoperas “Ei, jūs tur!”, Ulda Marhileviča traģikomiskās dziesmu spēles “Tobāgo!” un izrādes “Priekules Ikars”, kā arī Mārtiņa Brauna izrādes “Mauglis”.

Izdziedāt šīs skaistākās melodijas būs uzticēts Marijai Bērziņai, Zanei Dombrovskai, Madarai Botmanei, Ērikai Eglijai, Gintam Andžānam, Mārcim Maņjakovam, Raimondam Celmam, Aināram Ančevskim, u.c. Koncerta vadītāja loma uzticēta Gintam Grāvelim. Par pavadījumu un aranžijām gādās speciālais mūziklu orķestris Raimonda Macata vadībā.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top