Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Botāniskā dārza apmeklējums

18.05.2018

img_20180518_wa0014.jpg    Zantes ekoskolas skolēni ar lielu ieinteresētību un aizrautību 18. maijā devās uz  Latvijas Universitātes Botānisko dārzu,kur  atzīmēja Starptautisko Augu aizsardzības dienu. Skolēni interaktīvā veidā varēja izzināt dabas daudzveidību. Pasākums ir veltīts tam, lai cilvēki visā pasaulē  aizdomājas  par dabas līdzsvaru, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi dzīvē.

     Augu aizsardzības dienā bija iespēja darboties pašiem, ielūkoties augu iekšienē, uzzināt, cik tie ir dažādi, kādēļ tie ir jāsaudzē un cik tie ir noderīgi. Botāniskajā dārzā darbojās vairākas  brīvdabas "laboratorijas": šūnu, augu uzbūves, botānikas, putnu, ķīmijas, augsnes, ūdeņu, kukaiņu, meža un citas. Tajās interesenti kopā ar zinātniekiem un studentiem varēja pētīt dabu, iepazīt dažādas dabas zinātnes un jauki pavadīt laiku. Bija iespēja apskatīt Botānisko dārzu tematiskās ekskursijās, tropu ,kaktusu un tauriņu mājā . Pasākums ir veltīts 18. maijā atzīmētajai Augu aizsardzības dienai, kad cilvēki visā pasaulē tiek aicināti aizdomāties par dabas līdzsvaru, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi cilvēku dzīvē.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Ģimenes diena KKMV

18.05.2018 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_20180514_130006.jpgJau 3.gadu Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolā  Ģimenes diena tiek organizēta kā kopīgs atpūtas vakars skolēniem, viņu ģimenes locekļiem un skolotājiem. Pasākuma organizētājai Aivai Ķēniņai lieliski izdodas parūpēties ne tikai par to, lai  dažādās aktivitātēs bez sastrēgumiem būtu iesaistīti vienlaikus visi klātesošie, bet arī lai pasākumam būtu atbilstoši laika apstākļi.

Lasīt visu ziņu galerija (56)

Atbalsta grupa Zantes pagasta audžuģimenēm

18.05.2018 15:00 kur : Zantes kultūras nams

Nodarbību vadīs psiholoģe I.Granta

Lasīt visu ziņu

Brīvdabas fitnesa treniņš

17.05.2018 18:30

5338232_white_background_images.jpgCeturtdien, 17.maijā, Kandavas lauksaimniecības tehnikuma stadionā notiks jau otrais KSMR fitness vadītais treniņš!

Plkst. 18:30

Dalības maksa:

* 5€ (ziedojums)

* 2€ (līdz 18g vecumam) ziedojums

Lasīt visu ziņu

Klašu audzinātāju metodiskās komisijas pieredzes apmaiņa

16.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180518_wa0000_0.jpg


16.maijā  pie mums viesojās kaimiņu skolas, Vānes, skolotāji. Kopīgi ar Zantes skolotājiem tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar klases darbu. Dalījāmies pieredzē, kā katrā skolā tiek veikta dokumentācija, organizēti pasākumi. Vānes skolotājas apskatīja mūsu skolu, tās apkārtni.  Ciemiņiem pie mums ļoti patika!

                                      Klašu audzinātāju MK L. Šaicane

Lasīt visu ziņu

5.klases brauciens uz Paintbolu

16.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180516_wa0009.jpg16.05.2018 5. klase devās braucienā uz Paintbolu tepat nāburgos Brocēnu novadā Paintbola parkā „Dāres”.  Sagaidīja brīnumjauka meitene Ilze ar tēti Arvīdu, kas 5. klasei izklāstīja paintbola vēsturi un noteikumus un spēle varēja sākties.

5. klase tērpās pilnā bruņu aprīkojumā, saņēmuši ieročus, sākumā izmēģināja tos uz mērķiem. Lai komandas tiktu godīgi sadalītas, skolotājs veica izlozi, kur komandu kapteiņi vilka papīru ar komandas dalībnieka vārdu. Tavu traku šaušanu!!! Cīņa noritēja ne pa jokam, lodes lidoja kā ugunīgas lapsenes, izsitot no ierindas dalībnieku pēc dalībnieka, jo laukums, kur notika spēle nebūt nebija no mazajiem, piedevām ar visādiem šķēršļiem, torņiem kā jau kara laukā piedienas. Saule arī darīja savu, bruņu vestes, ķiveres un aprīkojums nebūt nebija no vienkāršajiem, bet rezultātā sajūsma nebija valdāma, jo tika spēlēts otro un trešo reizi!

Pēc spēles dalībniekus jau gaidīja uz grila čurkstošas desas un smalkmaizes, kas rosināja brangu apetīti ikvienam. Pēc maltītes varēja arī kārtīgi izšūpoties un uzraut vienu dūšīgu volejbola spēli. Pēc tādas atpūtas 5. klasnieki devās uz Remti, kur Ralfs teicās tiem rādīt parku ar dabas jaukumiem. Bet vai nu pa ceļam spēsi paiet garām arī veikalam!? Auksts saldējums vilināt vilināja bērnus atveldzēt saulē sakarsušo dvēseli. Bet tavu bēdu... Saldējums iepakots tādā trauciņā, ka ar mēli neizķeksēsi nu nekādīgi, karotes arī pa rokai nav... Skolotājs teic:” Ko nu bolās kā smalkā restorānā, nav karotes, rekur visai lētas zobu birstes, ar kātu ķeksē tik to saldējumu laukā un liec uz kārā zoba, pēc tam mājās liec virsū zobu smēru „Colgate ring of confidence” un pucē zobus briljantbaltus. Tā arī darīja, zobu birste izrādījās varen labs rīks gan saldējumam, gan mājās noderēs zobu pucēšanai. Bērni pat veica eksperimentu vai Remtes zivis ēd saldējumu. Un izrādījās, ka ēd ar! Dod tik vēl!

Brauciens bij varen jauks, tomēr pulkstenis jau ar rādīja, ka jāsēžas busiņā un jāpucē vien mājās, kur nu vecāki jau prāšņās saviem lolojumiem kā nu gājis, ko redzējis un piedzīvojis.

Iesaku arī vecākiem braukt līdzi un piedalīties, būs interesanti!

 

                                                                                                                                                        Sk. Dainis

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Fotoizstāde "Dejas burvība"

16.04.2018 - 16.05.2018 kur : Vānes kultūras nams

dejas_burviba.jpgNo 16.aprīļa līdz 16.maijam Vānes kultūras namā apskatāma fotoizstāde "Dejas burvība". Mirkļus tvēris Māris Grasmanis. 

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top