Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kandavas novada komanda startē Starptautiskajā veterānu futbola turnīrā Lietuvā!

04.07.2020

whatsapp_image_2020_07_06_at_16_47_04_1.jpg4. jūlijā Lietuvā norisinājās futbola turnīrs, kur piedalījās arī Kandavas novada komanda. Starptautiskajā veterānu 50+ futbola turnīrā piedalījās komandas no Latvijas, Lietuvas un Polijas. Kandavas novada komanda ieguva 5. vietu 9 komandu konkurencē. Komandas sastāvs: Juris Augustāns, Juris Šablinskis, Aldis Berļizovs, Aigars Matrozis, Arnis Eimanis, Imants Neilands, Normunds Šērs, Igors Zaļevskis, Artis Grīslis, Rolands Brizga, Aivars Enģelis, Arvīds Irbe, Aleksandrs Vanags, Juris Krieviņš.

Paldies Kultūras un Sporta pārvaldei un Viesturam-Valdim Dreimanim par atbalstu, lai komanda varētu piedalīties turnīrā.


Informāciju sagatavoja: Igors Zaļevskis

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Aizvadīta Kandavas novada taku skriešanas seriāla 2. kārta!

04.07.2020 kur : Matkule, ciems

jpg_20200704_230557_6509638327403185302.jpg4.jūlijā Matkules pagasta sporta svētku ievadā, pie dīķa blakus baronu kapiem, pulcējās taku skrējēji, lai piedalītos taku skriešana seriāla 2.kārtā.

Sievietēm apkārt dīķim bija jāveic 3 apļi, bet vīriešiem 4 (jaunietēm un jauniešiem par apli mazāk nekā pieaugušajiem). Sievietēm uzvarēja un nostiprināja vietu kopvērtējumā Liene Medisone (Engures novads), bet vīriešiem pārliecinošu skrējienu veica kandavnieks Mārtiņš Mārtiņsons.

Pēc skrējiena daudzi slavēja organizatorus par izvēlēto apli (distanci) un devās baudīt citas Matkules pagasta sporta svētku piedāvātās iespējas.

Kandavas novada taku skriešanas seriāla 3.kārta notiks 17.jūlijā, Kandavā pie vasaras kafejnīcas „Nāriņa”. Starts no 19:00 līdz 20:00.

2rezultati.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Ogres novada sporta centra atklātās sacensības U14 grupai

03.07.2020

                                                     Kandavas novada BJSS vieglatlētu starti OGRĒ

sacensibas_1.jpg

2020.gada 03.jūlijā notika Ogres novada sporta centra atklātās sacensības U14 vecuma grupai vieglatlētikā. Sacensībās piedalījās Kandavas novada BJSS vieglatlētikas nodaļas audzēkņi, izcīnot vairākas medaļas Lodes grūšana: 1.vieta AGNETA MUSKEITE ar rezultātu 12.14 m,2.vieta Marta Rūta Šteinberga ar rezultātu 11.18 m.
3.vieta Kārlis Didzis Asars ar rezultātu 32.49 m, kā arī lodes grūšanā 3.vieta ar rezultātu 10.49 m.
Kandavas novada BJSS pārstāvēja  Rūdis Babris,Klāvs Gazibars, Anabella Pāža. Treneris Andrejs Gross. Lasīt visu ziņu galerija (3)

Apskatītas Matkules pagasta dižākās sētas, tūrisma piedāvājumi un krāšņākie balkoni

03.07.2020 kur : Matkule, ciems

dsc_0328.jpg3.jūlijā žūrijas komisija viesojās Matkules pagastā, lai tiktos ar četriem konkursam “Diženi Kandavas novadā 2020” pieteiktajiem pretendentiem.

Nominācijā “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” pieteikta viesu māja “Atmatas”, kurā komisiju sagaidīja brīvdienu mājas īpašniece Juta Bitāne. Ņemot vērā, ka brīvdienu mājā atpūtās viesi, tad par viesu nama piedāvājumu saimniece pastāstīja pie savas dzimtas mājas, kurā dzīvo kopš 1996.gada.
Viesu nams atrodas 20 km attālumā no Kandavas un piedāvā izīrēt viesību telpu ar kamīnu 30 personām un nodrošina naktsmītnes trīs istabās (16 vietas un 9 papildvietas). Viesu ērtībām namā ir pirts, virtuves stūrītis, TV un mūzikas centrs. Sportiskām aktivitātēm pieejams volejbola laukums, bruģēts basketbola laukums, futbola vārti, velosipēdu noma, makšķerēšana, peldvieta (dīķis), sauļošanās vieta, 10 telšu vietas, ugunskura vieta, pastaigas mežā.

 

Matkules pagasta daudzdzīvokļu mājā “Meldri”-1 saimnieko Ilze Rezevska un Artis Birģelis, kuri sava dzīvokļa balkonu pieteikuši nominācijai “Krāšņākais balkons”. Uz balkona izveidota ziedoša oāze, to rotā neskaitāmi ziedu podi ar dažādu krāsu begonijām un pelargonijām, bet veldzējošu paēnu dod kuplais vīnogulājs. Dzīvokļa ārsiena dekorēta ar gludiem oļiem, bet balkona galā ierīkotās koka kāpnes ļauj mājas mīluļiem- sunim un kaķim- ērti iziet pastaigā piemājas dārzā un veikli atgriezties atpakaļ.

 

“Zīlēnos” žūrijas komisiju sagaida Ivars Jirgensons ar meitu Mairu Jirgensoni, kura te saimnieko kopā ar dzīvesbiedru Jāni Valtsonu. Koka guļbūves māja “Zīlēni” celta divdesmitajos gados un 2000.gadā tā ir pilnībā atjaunota. Dzīvojamās istabās atstātas malkas krāsnis, lai saglabātu lauku sētas auru. Kā īstā lauku sētā, pie mājas izbūvēts arī āra pagrabs. Piemājas teritoriju rotā ziedu dobes un puķes podiņos, jasmīnu krūms, kā arī milzu liepa, kas stādīta septiņdesmitajos gados. Lielākiem un mazākiem svētkiem vasaras periodā tiek izmantota Jāņa būvētā dārza lapene, arī dārza plītiņa ir pašu meistarota.  Dārza zaļo teritoriju iemīļojuši ne tikai paši mājinieki un viesi, bet arī  putni- vārnas un baloži, bet reiz vārnas ligzdā iemājojusi pat pūce ar pieciem pūčulēniem.

 

Nominācijai “Dižākā lauku sēta” pieteiktajās “Skaldēs” žūrijas komisiju sagaidīja mājas īpašnieks Rolands Bārenis ar kundzi Ilvu. Pie mājas lepni plīvo trīs karogi - Latvijas, Kandavas novada un karogs ar dzimtas ģerboni. Ģimenes karogā simboliski iekļauta gan Rīga, gan Kurzeme un Kandava, gan Matkules pagasts. Par saimnieku patriotismu runā arī privātmājas lielajos metāla vārtos “ziedošie” čužu ziedi.

Saimnieki stāsta, ka pastāv divas leģendas par to, kā “Skaldes” nonākušas Rolanda Bāreņa dzimtas īpašumā. Pirmā vēsta, ka barona lielskungs šo īpašumu uzdāvinājis R.Bāreņa vecvectēvam pateicībā par viņa bērna izārstēšanu no smagas slimības, savukārt otra- vecvectēvs to izpircis no barona lielskunga. Par ēkas seno vēsturi var spriest arī pēc manteļskursteņa, kurš joprojām ir saglabājies.

Rolands stāsta, ka šobrīd turpinās atjaunošanas darbi jeb mājai tiek dota ceturtā elpa- pirmā bija, kad māju uzbūvēja, otrā- vecvectēva laikā, bet trešā elpa dota, kad remontdarbus veicis viņa vectēvs.

Šobrīd saimniecība ir 25 hektāru plaša. Ilva un Rolands “Skaldes” atjaunojuši un iekārtojuši pēc sava prāta pēdējo trīs gadu laikā. Saimnieki neslēpj- lai to veiksmīgi izdarītu tikuši pieaicināti arhitekti un dizaineri, bet dārza veidošanā- dārznieks, jo saimniekuprāt, katram jādara tas darbs, kuru prot darīt vislabāk.

Pie mājas ir zivju pilns dīķis, iekopts ābeļdārzs un zālājs ar atpūtas vietām, no kurām paveras skats uz tuvējiem laukiem, pļavām un mežu.

Jautāts par nākotnes iecerēm, R.Bārenis stāsta, ka padomā ir uzbūvēt pirtiņu un ierīkot kroketa laukumu dārzā, aktīvākai laika pavadīšanai.

Lasīt visu ziņu galerija (92)

Apmeklēti konkursa “Diženi Kandavas novadā 2020” pretendenti Vānes pagastā

03.07.2020

dsc_0095.jpg3.jūlijā žūrijas komisija viesojās Vānes pagastā, lai tiktos ar trim konkursa pretendentiem.

Tika apskatīts Vinetas un Aināra Kindzuļu dārzs, kas pieteikts nominācijā "Skaistākais dārzs". Kindzuļu ģimenes īpašums vienmēr bijis sakopts un piemājas dārzs priecē ar krāšņām puķu dobēm, ne velti mājas “Ausekļi” sienu rotā goda zīme “Kandavas novada sakoptākā sēta 2013”.

Žūrija tikās arī ar darbīgo Vānes pagasta pirts "Pie Circenīšiem" saimnieci Zaigu Žagatu. Pirti iecienījuši ne tikai Kandavas novada iedzīvotāji, bet arī tuvējo novadu ļaudis labprāt piektdienas vakarus pavada karsējoties pirtī un baudot draudzīgu atmosfēru. Zaiga stāsta, ka pirts savu nosaukumu radusi dēļ circeņiem, kas dzīvo pirtī un skaļi sisina. Tie, kas pirmoreiz apmeklē pirti mēdz aloties, domādami, ka saimniece pirtī skaļruņus iemontējusi.

Savus talantus žūrijas komisijai demonstrēja vāneniece Ira Rulle. Kundze aizraujas ar dažāda veida rokdarbiem- veido dārza dekorācijas no veciem dvieļiem, zeķubiksēm un citiem saimniecībā atrodamiem materiāliem, veido rotājumus un dāvanas dekupāžas un citās tehnikās.

Lasīt visu ziņu galerija (89)

3.jūlijā papildizrāde “Barons Bunduls”

03.07.2020 19:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

dsc_0295.jpg23.jūnijā plkst. 16:00 un 20:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" bija skatāma tradicionālā Līgo izrāde režisora Voldemāra Šoriņa vadībā. Šoreiz pašmāju talantīgie aktieri priecēja ar izrādi "Barons Bunduls" (Zeiboltu Jēkabs).

3.jūlijā plkst. 19:00 Kandavas brīvdabas estrādē būs iespēja skatīties papildizrādi “Barons Bunduls”. Biļetes varēs iegādāties 3.jūlijā brīvadabas estrādē "Ozolāji" pirms izrādes no plkst. 18:00.
Skatītāji aicināti ievērot noteiktos drošības pasākumus, ievērojot distanci.

Lasīt visu ziņu galerija (92)

Apskatītas Cēres pagasta sakoptākās sētas un nami

01.07.2020

dsc_0014.jpg1.jūlijā konkursa “Diženi Kandavas novadā 2020” žūrijas komisija viesojās Cēres pagastā, kurā šogad konkursam pieteikti divi pretendenti.

Kā pirmais tika apskatīts nominācijai “Sakoptākā privātmāja” pieteiktais īpašums “Pakalni”, kurā saimnieko divas ģimenes. Komisiju sagaidīja Reinis Puplaks, kurš pastāstīja, ka pusi mājas apdzīvo viņš ar dzīvesbiedri Jolantu Gūtšmiti, bet otru pusi- Jolantas brālis Jānis ar sievu Sanu.

Abas ģimenes mājā saimnieko septiņus gadus un ik gadu piemājas teritorijā tiek veikti kādi remontdarbi un uzlabojumi. Kādreizējo krūmāju vietā ir iekopts zāliens, gar labības lauka un ceļa malu sastādītas tūjas un eglītes, ziedi, sakārti puķu podiņos, krāšņo mājas pagalmu un skaisti noformētās puķu dobes. “Viss, kas dārzā redzams no koka- kā lapene, soliņi, puķu kastes- ir pašu rokām gatavots”, stāsta Reinis.  Ziemas tumšajos vakaros nams ir pamanāms no liela attāluma un garāmbraucējus priecē ar Ziemassvētku dekorācijām- lampiņas, gaismas virtenes, bumbiņu virtenes- tā ir Reiņa vājība.

 

Pēcāk žūrijas komisija devās uz “Lagzdiņu” mājām jeb z/s “Auzukalni”, kas pieteikta nominācijai “Sakoptākā zemnieku saimniecība”. Sarmīte un Juris Grenevici pastāstīja, ka šī ir bioloģiskā saimniecība, kuras pamatnodarbošanās ir bioloģiski audzēta labība. “Īpašumā saimnieko Grenevicu dzimta jau trešajā paaudzē. Māju uzcēla vecaistēvs, kurš 1949. gadā tika izsūtīts uz Sibīriju, tagad tā pieder meitai,” stāsta Juris Grenevics, kurš kopā ar sievu Sarmīti te saimnieko ikdienā.  

Bez graudu audzēšanas saimniecībā ir arī ābeļdārzs vairāku hektāru platībā, aitu ganāmpulks un mājputni- pīles, tītari un vistas.

Taujāti par Eiropas Savienības projektu fondu finansējumu izmantošanu, Juris un Sarmīte norāda, ka meita un znots  ir izmantojuši projektu naudu saimniecības attīstībai un tehnikas iegādei.

Lasīt visu ziņu galerija (54)

„Kandavas kauss” orientēšanās sportā uzņem apgriezienus

30.06.2020 16:00 - 20:00

 

jpg_20200630_230523_104472925462062801.jpg30.jūnijā Melnajā mežā notika orientēšanās sporta treniņseriāla „Silva” kārta. Vienlaicīgi tas bija „Kandavas kauss 2020” izcīņas 1.posms.

Kā jau ierasts Melnais mežs dalībniekus nelutināja: apvidus bija „zaļš” kā ierasti un lietus to labāku nedarīja. Tomēr tas neliedza 42 dalībniekiem no tuvākas vai tālākas apkārtnes cienījami startēt, rezultāti pieejami: https://coksilva.lv/wp-content/uploads/2020/07/results.htm

Orientēšanās sporta sacensību „Kandavas kauss 2020” 2.posms paredzēts 24.augustā Teteriņu mežā (pie ezera peldvietas).

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Jūnijā turpinās projekts “ZIRGS- DRAUGS UN PARTNERIS. VASARA"

04.06.2020 - 30.06.2020

projekta_afisa_2020_gada_junijs.jpgBiedrība „Kandavas jātnieku klubs STAFETE” no 2020.gada jūnija līdz 2020.gada oktobrim īstenos projektu „ZIRGS - DRAUGS UN PARTNERIS. VASARA”, Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” ietvaros.

2020.gada jūnijā nodarbības notiks šādos datumos: 
4.jūnijā no plkst. 11:00 līdz 14:00; 
11.jūnijā no plkst. 14:00 līdz 17:00;
16.jūnijā no plkst. 11:00 līdz 14:00;
30.jūnijā no plkst. 11:00 līdz 14:00.

Nodarbības notiks 1 reizi nedēļā, 2 stundu garumā. Mērķa grupa –  vispārizglītojošo skolu skolēni no 5. līdz 12. klasei un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi no 1. līdz 4. kursam ar priekšlaicīgu mācību pamešanas risku.

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada VELOTŪRE 2020

01.06.2020 - 30.06.2020

Velotūre 2020 „Iepazīsti Kandavas novadu” notiek pa Kandavas un Kandavas apkārtnes ceļiem. Pavisam tūrē ir 9 maršruti, kuru garums ir no 7 kilometriem līdz 25 kilometriem. Katra veloture.jpgmaršruta starts un finišs ir pie Kandavas sporta halles ( Skolas iela 12). 

Velotūre sākas 1. jūnijā un ilgst līdz 30. jūnijam.  Dienā drīkst braukt vienu maršrutu. Pirmie seši velobraucēji, kas izbrauks visus maršrutus (izmantojot aplikāciju Google maps, „Endomondo” vai citu un nofotografēsies pie objektiem ar velosipēdu un iesūtīs uz e - pastu sports@kandava.lv), tiks apbalvoti.

!!! Braucējiem ir jāievēro visi ceļu satiksmes noteikumi, katrs braucējs startē individuāli un par savu drošību atbild pats!!!

Nr.MaršrutsMaršruta garums 
1.Sporta halle – Rūmenes muiža – Sporta halle 8 km
2.Sporta halle – Velnakmens – Sporta halle 24 km
3.Sporta halle – z/s „Griezes” kokapstrādes uzņēmums – Sporta halle 9 km
4.Sporta halle – Valdeķu kultūras nams – Sporta halle 12 km
5.Sporta halle – Tūristu bāze „Plosti” – Sporta halle 16 km
6.Sporta halle – Zvejnieku tilts – Sporta halle 8,2 km 
7.Sporta halle – Līgciema dzelzceļa pārbrauktuve – Sporta halle 17 km
8.Sporta halle – Cēres pamatskola – Sporta halle 25 km
9.Sporta halle – Kukšu muiža – Sporta halle 22 km

Aptuvenais Velobrauciena kopējais posmu garums: 141,2 kilometri.

Velotūres nolikums pieejams šeit.

Lasīt visu ziņu

Aizvadīti Kandavas pagasta sporta svētki un Valdeķu ciematiņa svētki!

27.06.2020 11:00 kur : Valdeķu kultūras nams

whatsapp_image_2020_06_28_at_10_46_16_1.jpg4. jūlijā Kandavas novada iedzīvotāji un viesi pulcējās, lai sacenstos dažādās gan komandu, gan individuālajās disciplīnās. Tika aizvadītas aizraujošas volejbola, strītbola un futbola spēles, kā arī tādas individuālās disciplīnas kā šķīvīšu mešana, šaušana, spēka trīscīņa, u.c.

Sporta sacensību rezultāti pieejami šeit.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Viļa Bērziņa 120 gadu jubilejas izstāde

27.02.2020 - 27.06.2020 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

vilis_berzins_pag.jpgVilis Bērziņš (1900 – 1979) dzimis Kandavas pagasta „Zoķos”. Mācījies Tukuma vidusskolā, tad iestājies Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē, bet vēlāk turpinājis studijas arhitekta specialitātē. Studijas nebeidzis tēva slimības dēļ. Atgriezies un saimniekojis vecāku saimniecībā.

Glezniecību mācījies pie Vilhelma Purvīša. Šī laika posma gleznas gājušas bojā. Izstādēs piedalījies no 1936. gada.

1949. gada 25. martā kopā ar māti Lību, sievu Valiju un bērniem - Agri, Antru un Juri izsūtīts uz Tomskas apgabala Šegarkas rajona Gingazova sādžu. Latvijā atgriezies 1956. gadā un strādājis meliorācijā. Šajā laikā intensīvi pievērsies glezniecībai.

V. Bērziņa gleznās valda spilgtu krāsu bagātība. Viņa gleznu sižeti ir vienkārši un ikdienišķi – pļava, uzarta zeme, ziedu buķete, meliorācijas darba ainas. Katrā šajā dabas attēlojumā mākslinieks ir panācis apbrīnojamu krāsu skanējumu.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Velomūzika lauku sētā "Indāni"

25.06.2020 20:00 - 21:30 kur : Indāni, lauku māja

25062020_velomuzika_indanos.jpgVelomūzikas 2020 dodas ceļā. Atkal pa mazajiem ceļiem un takām, tur, kur vēlamies nonākt paši un aizvest Tevi. Un atkal – pie cilvēkiem, kas gatavi mainīt mūziku pret naktsmājām.
Šovasar Velomūzikas muzikālajā komandā apsolījušies iestāties: dzelzs vilks Kaspars Tobis, kurzemniece Karīna Tatarinova, arī kurzemniece Maija Ušča, motobraucējs Kārlis Kazāks, ģitārists Aivars Vaišļa, aktieris Kaspars Zvīgulis un gan jau vēl kāds, kurš pats vēl nezina, ka muzicēs kopā ar Velomūzikas ansambli naktsmāju devējiem un viesiem par prieku.
Mēs koncertējam tikai ar tiem instrumentiem, kurus spējam vest līdzi ar velosipēdiem, bez skaņas pastiprinošām ierīcēm. Nebiedējot putnus, mājas un meža dzīvniekus.
Vakaru muzikālie notikumi ir apmeklējami bez maksas, cienot un godājot naktsmāju devējus un viņu īpašumu. Katrs apmeklētājs pats izlemj, ko ņems līdzi – uz kā apsēsties, ar ko no lietus vai odiem patverties. Tiekamies!

Sīkāka informācija pa tālr.: 29259272 (Signe).

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top