Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kandavas novadā notikusi konkursa “Sējējs 2018” nominantu vērtēšana

17.07.2018
Z/s
Z/s "Dziras" Matkules pagastā

17.jūlijā Kandavas novadā ieradās konkursa “SĒJĒJS 2018” vērtēšanas komisija, lai klātienē apskatītu nominācijā “Ģimene lauku sēta” pieteiktos pretendentus no Kandavas novada- z/s “Krikši” Kandavas pagastā un z/s “Dziras” Matkules pagastā. 

Kā pirmos komisija apmeklēja z/s “Krikši”, kuri saimnieko savās ģimenes mājās “Uidas”. Viesus sagaidīja saimnieki Santra un Andris Celmiņi, kuri laipni izrādīja savu māju, pagalmu un īpašumus, kā arī izstāstīja seno dzimtas vēsturi.

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Mākslas plenēra atklāšana 2018

16.07.2018 13:00 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

dsc_0375.jpg16.jūlijā pie Kandavas novada muzeja tika atklāts ikgadējais Kandavas Mākslas plenērs ”Radošais Mākslas mirklis”.

Šogad dalību plenēram pieteikuši turpat sešdesmit dalībnieku. Darbosies trīs radošās darbnīcas- keramika, gleznošana un mozaīka.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Grenču ciema svētki un sporta svētki aizvadīti

14.07.2018 13:00 - 15.07.2018 - 03:00 kur : Grenči, ciems

dsc_0462.jpg14.jūlijā Grenču ciematiņā norisinājās svētki, kas rīta pusē pulcēja vietējos netradicionālo sporta spēļu cienītājus, bet pievakarē- kultūras programmas baudītājus.

Kā, ierasts, grenčiniekus svētkos sveikt bija ieradusies Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede un Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha, kuras svētku laikā godināja vietējo ģimeni- Mariju un Andri Akermaņus- pasniedzot domes priekšsēdētājas pateicību par labajiem darbiem ikdienā apkārtnes sakopšanā un aktīvu līdzdalību Grenču ciema sabiedriskajās aktivitātēs.

Savējos sveica arī ciemata vecākais Guntis Gulbis, kurš lielu pateicību izteica vietējiem zemniekiem, uzņēmējiem un citiem palīgiem, ar kuru atbalstu svētki padarīti krāšņāki.

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Pašiem savi Dziesmusvētki

14.07.2018
Zemītes kolektīvs "Ozolzīles" un Matkules kolektīvs "Alianse"
Zemītes kolektīvs "Ozolzīles" un Matkules kolektīvs "Alianse"

Katrā latvietī mīt mīlestība uz dziesmu vai deju. Tāpēc lielo Dziesmu un deju svētku laikā sirds paliek tāda nemierīga. Nu, kāpēc mūs arī neuzaicina uz Rīgu? Tā pie sevis domāja dāmu jeb Eiropas senioru deju kolektīvu dalībnieces. Tomēr, ja netiek Rīgā dejot, var to izdarīt kur citur.

Nedēļu pēc lielajiem svētkiem, 14.jūlijā, Saldū,  Kalnsētas parka estrādē aptuveni 140 senioru no Kurzemes, spītējot saules svelmei, dejoja un priecājās kā jaunībā, jo Saldus pilsētas pensionāru biedrības deju kolektīvs Ciecerīte bija sarīkojis 12.Kurzemes reģiona Senioru deju kopu festivālu ar nosaukumu “Mēs dejojam Latvijai!”. Starp kolektīviem bija Zemītes kolektīvs “Ozolzīles” un Matkules kolektīvs “Alianse”. 

Lasīt visu ziņu

Ledus laikmeta pēdas

13.07.2018 18:00 - 23:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

Projekta "Tuvā nekuriene" pasākums Abavas senlejas dabas parkā "Ledus laikmeta pēdas" 13.jūlijā

13.jūlijā pl.18.00 tiekamies Kalnmuižas pilī, Kandavas novadā. Kopā ar botāniķi Agnesi Pried un ģeogrāfu Ivaru Strautnieku iepazīsim maz zināmo Amulas upes ieleju, savas sajūtas izteiksim krāsās, nobeigumā baudīsim zupu pie ugunskura. Kopīga dziedāšana ar "Austras bērnu" Daci Milzeri. 

Dalība bez maksas.

Projektu "Tuvā nekuriene" finansē Latvijas vides aizsardzības fonds, līdzfinansē Kandavas novada domes, Talsu novada pašvaldība. Realizē biedrība "Abavas ielejas attīstības centrs".

 

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada atklātais čempionāts futbolā, Pūre pret 'Zaļais serviss' , Mustene pret Kandava nereāls

13.07.2018 20:00 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas stadions

img_3511.jpgŠovakar, 13.jūlijā, Pūres sporta laukumā Kandavas novada atklātajā čempionātā futbolā par uzvaru cīnījās Pūres un ''Zaļais serviss" futbolisti, kur savu pirmo uzvaru ar rezultātu 4:2 izcīnīja Pūres komanda.

Otra spēle aizritēja Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas sporta laukumā, kur notika cīņa starp Kandava Nereāls un Mustene komandām, spēle noslēdzas ar rezultātu 2:2.

Lasīt visu ziņu galerija (40)

Atbalsta grupa Zantes pagasta audžuģimenēm

13.07.2018 15:00 kur : Zantes kultūras nams

Nodarbību vadīs psiholoģe I.Granta

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top