Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kandavas novada dome rīko nekustamā īpašuma- dzīvokļa „Jauda 1”-12, Kandavas pagasts, Kandavas novads, atkārtotu izsoli ar augšupejošu soli.

14.12.2020 11:00 - 11:25

Kandavas novada dome rīko nekustamā īpašuma- dzīvokļa „Jauda 1”-12, Kandavas pagasts, Kandavas novads, atkārtotu izsoli ar augšupejošu soli.

Lasīt visu ziņu

Konkurss "Gaismas dziesmas Kandavā" notiks attālināti

06.10.2020 - 13.12.2020

kdz2020_1.jpgLatvijas jauno vokālistu akadēmiskās un estrādes dziedāšanas konkurss "Gaismas dziesmas Kandavā" notiks attālināti, informē tā organizatori. 

Pagarināts pieteikšanās un video nosūtīšanas laiks līdz 13.decembrim.

Samazināta dalības maksa.


Rezultātu paziņošana 20.decembrī.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit un šeit

1nolikums_2020_gaismas_dziesmas_kandava_jauns_1_lpp.jpg2_nolikums_2020_gaismas_dziesmas_kandava_jauns_2_lpp.jpg


Lasīt visu ziņu

Ārkārtējā situācija pagarināt līdz 11.janvārim

02.12.2020

Ārkārtējā situācija pagarināta līdz 11. janvārim. Mācības klātienē turpina tikai 1.-4. klašu skolēni.


ierobezojumi_covid_19_pasvaldibas_1.jpgMērķtiecīgākai Covid-19 ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu Latvijas iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, tiek ieviesti stingrāki un precīzāki drošības pasākumi līdz 11. janvārim.

To mērķis ir visai sabiedrībai kopīgi radīt apstākļus, kuros vīruss nevar izplatīties. Skolās, kuras turpina darbu klātienē, arī turpmāk būs jānodrošina 3 m2 telpu platība vienai personai. Savukārt pedagogiem saglabājas pienākums izglītības procesa laikā un ārpus izglītības procesa lietot mutes un deguna aizsegus, lai mazinātu infekcijas izplatības risku no pedagoga uz bērniem. Šis ierobežojums būs jāievēro arī bērnudārza audzinātājām

Jaunie ierobežojumi paredz: 

  • Klātienē mācību process drīkst notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs. Skolās jānodrošina 3 kvadrātmetru platība vienam skolēnam.
  • No 4. janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolēniem, gan skolotājiem.
  • Augstākās izglītības, profesionālās izglītības un pieaugušo profesionālās tālākizglītības un neformālās izglītības process drīkst notikt tikai attālināti. Savukārt praktiskās iemaņas, kuras nav iespējams apgūt attālināti, drīkst klātienē apgūt tikai individuāli – viens pasniedzējs ar vienu audzēkni.
  • Interešu izglītības praktiskās daļas var notikt klātienē tikai individuāli. Klātienē nav atļauti koru un pūšaminstrumentu kolektīvu mēģinājumi.

Ar visiem ierobežojumiem, kas šodien apstiprināti valdībā, iepazīties vari Ministru kabineta tīmekļvtienē. 

Avots: https://www.visc.gov.lv/lv/jau...

logo.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (1)

VUGD 30.novembrī veiks trauksmes sirēnu pārbaudi

30.11.2020 10:00 - 10:20

sirenas_30_11.jpgValsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka šā gada 30.novembrī, laika periodā no plkst.10:00 līdz plkst.10:20 uz trim minūtēm tiks iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.

Lasīt visu ziņu

Kandavas velobrauciens “Latvijai 102”

12.11.2020 - 30.11.2020

kandavas_velobrauciens.jpgNovembris ir gada tumšākais mēnesis - ienes gaišumu un prieku savā mājoklī un sirdī. Tāpēc nebēdājies, celies un dari!

Pavadi laiku aktīvi un veselīgi 15 km garā braucienā ar velosipēdu pa Kandavas līkumotajām ieliņām un kalnaino reljefu. Starts un finišs no Kandavas sporta halles. Brauciens notiek individuāli, nelielā ģimenes vai draugu lokā, atbilstoši valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems balvas, bet gandarījums par paveikto būs visiem! Velobraucienā piedalīties vari līdz pat novembra beigām. Arī vēls rudens ir piemērots aktīvai atpūtai dabā! Veicot distanci izmanto Endomondo vai kādu citu aplikāciju, brauciena beigās telefonā veic „Screenshot vai Ekrānšāviņu” un atsūti mums uz e-pastu: sports@kandava.lv, pirmos trīs apbalvosim, kuri būs veikuši precīzu distanci. Distances maršruts attēlā.

Atbalsta: Kandavas novada Kultūras un sporta pārvalde, Kandavas TIC.

Neskaidrību gadījumā, noderēs šie kontakttelefoni:

Roberts Rozentāls - 27046099

Jānis Bambis – 26134091

 20201111_200837.jpg

!!! Braucējiem ir jāievēro visi ceļu satiksmes noteikumi, katrs braucējs startē individuāli un par savu drošību atbild pats!!!

 Veiksmi!!!!!!!

Lasīt visu ziņu

Izsludināta LEADER projektu konkursa 11.kārta

29.09.2020 - 29.11.2020

partneriba_projektu_konkurss.jpgBiedrība "Kandavas Partnerība" izsludina LEADER projektu konkursa 11.kārtu lauku attīstībai 2014.–2020. gadam apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" (apakšpasākuma kods – 19.2.) aktivitātēs "Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas" un "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" atbilstoši 2015. gada 13. oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 590 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība lauku attīstībai apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”.

Projektu iesniegumu pieņemšanas termiņš: 29.10.2020. – 29.11.2020.

Projektu īstenošanas vieta: Kandavas Partnerības teritorija: Kandavas novads, Jaunpils novads, Pūres, Sēmes un Irlavas pagasti Tukuma novadā.

Kopējais izsludinātais finansējums: 109355,36 EUR.

Izsludināts finansējums:

1.Rīcībai “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai” (Mērķis M1 – Veicināt mikro, mazo un vidējo uzņēmumu izveidošanu un attīstību) – 97941,98 EUR; projektu īstenošanas termiņš: ja tiek veikta būvniecība - 2 gadi, bet pārējiem projektiem 1 gads no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas dienas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

3.Rīcībai “Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu nodrošināšanai” (Mērķis M3 - Veicināt sabiedrisko aktivitāšu attīstību) - 11413,38 EUR; projektu īstenošanas termiņš: 1 gads no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas dienas par projekta iesnieguma apstiprināšanu; ja projektā paredzēta attiecināmo izmaksu pozīcija „Ar projektu saistītā personāla atalgojuma un darbības nodrošināšana” izmaksas, kas nepārsniedz 15% no projekta kopējās attiecināmo izmaksu summas, tad 2 gadi no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas dienas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Projektu iesniegumu iesniegšana: TIKAI ELEKTRONISKI: - Lauku atbalsta dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmā (EPS), https://eps.lad.gov.lv/login.

Kontaktinformācija: Administratīvā vadītāja: Inta Haferberga, tālr. 28390394, e-pasts: intaha@inbox.lv. Cita informācija: Ar Kandavas Partnerības attīstības stratēģijas 2016.-2020.gadam (sabiedrības virzīta vietējā attīstība) mērķiem, rīcībām, projektu vērtēšanas kritērijiem un minimālo punktu skaitu pozitīva atzinuma saņemšanai var iepazīties: biedrības „Kandavas Partnerība” birojā Talsu ielā 11, Kandavā; biedrības mājaslapā: www.kandavaspartneriba.lv; informācija par projektu konkursu pieejama Lauku atbalsta dienesta mājas lapā: http://www.lad.gov.lv.

 Pilns sludinājuma teksts ar projektu Vērtēšanas kritērijiem šeit: http://www.kandavaspartneriba.lv/site-files/www.kandavaspartneriba.lv/f/uploads/Kandava__sludinajums_11_karta_FIN.pdf

Vairāk informācijas šeit: http://www.lad.gov.lv/lv/atbalsta-veidi/projekti-un-investicijas/atbalsta-pasakumi/19-2-darbibu-istenosana-saskana-ar-sabiedribas-virzitas-vietejas-attistibas-strategiju-235

Projekta pašnovērtējuma veidlapa 1.Rīcībai: http://www.kandavaspartneriba.lv/site-files/www.kandavaspartneriba.lv/f/uploads/pasnovertejums-1Riciba-11k.docx

Projekta pašnovērtējuma veidlapa 3.Rīcībai: http://www.kandavaspartneriba.lv/site-files/www.kandavaspartneriba.lv/f/uploads/pasnovertejums-3Riciba-11k.docx

111logo_istais_11.jpg

Lasīt visu ziņu

DPD paplašina piegāžu tīklu un uzstāda jaunu Paku Skapi Kandavā

27.11.2020

1.jpgTagad arī Kandavas iedzīvotājiem ir pieejams ērts un uzticams sūtījumu piegādes risinājums. DPD šī gada 25. novembrī Kūrorta iela 1 (pie veikala "Vītoli") uzstādīja jaunu Paku Skapi. Tas jau ir pieejams visiem pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem, nodrošinot iespēju sev ērtākajā laikā saņemt un nosūtīt sūtījumu.

Līdz šim Kandavas iedzīvotājiem vienīgais DPD Paku Bode punkts bija pieejams degvielas uzpildes stacijā “VIRŠI” Kandavā, Abavas ielā 4, kurā ir iespēja sūtījumus saņemt, bet kopš 25.novembra Kandavas centrā ir ērti pieejams Paku Skapis, kurā sūtījumus var ne tikai saņemt, bet arī nosūtīt. Tas ir ikvienam pieejams ērtākajā laikā, jo darbojas 24/7. Pakas noformēt nosūtīšanai iespējams DPD pašapkalpošanās portālā.

DPD Paku Skapju tīkls ir savienots ar Pickup tīkliem Baltijā un Eiropā, paverot iespējas saņemt un nosūtīt pakas Pickup tīklā ne tikai Latvijā, bet arī uz ārzemēm. DPD Paku Skapjos ir iespējams nosūtīt arī XS izmēra pakas – to sūtīšanas cenas ir izdevīgākas kā S izmēra pakām.

Atgādinām, ka Kandavā, Abavas ielā 4A pie tirdzniecības centra “Maxima X” atrodas arī “Omniva” pakomāts.

 

DPD Latvija plāno līdz 2021. gada aprīlim visā Latvijā uzstādīt 120 jaunus Paku Skapjus, paplašinot tīklu vairāk nekā 2,5 reizes. Jau šobrīd visā Latvijā ir pieejami vairak kā 225 DPD Pickup punkti. Piegāžu tīkls Latvijā ir savienots ar DPD Pickup punktiem Baltijā un Eiropā, paverot iespējas gan privātpersonām, gan uzņēmumiem ērti saņemt un nosūtīt pakas Pickup tīklā ne tikai Latvijā, bet arī uz ārzemēm. Šobrīd visā Eiropā nodrošinām paku piegādi uz vairāk kā 47'000 DPD Pickup punktiem un ik dienu šo punktu skaits pieaug.

DPD Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Grants norāda, ka "līdz ar e-komercijas straujo attīstību pieaug sūtījumu apjoms, un iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas sev ērtu un uzticamu sūtījumu piegādes risinājumu. DPD grupas pērn veiktais pētījums* liecina, ka 53% Latvijas iedzīvotāju izvēlas saņemt pasūtījumu piegādi uz Paku Skapjiem visā Latvijā. Ar katru gadu gan biznesa klientu, gan privātpersonu segmentā tiek novērots pieprasījuma pieaugums pēc sūtījumu nodrošināšanas caur automatizētiem Paku Skapju termināliem. Līdz ar to mērķtiecīgi plānojam līdz gada beigām attīstīt Pickup punktu tīklu visā Latvijā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtu un kvalitatīvu sūtījumu saņemšanu.”

*DPD grupa pētījums veikts 2019. gadā sadarbībā ar pētījumu kompāniju Kantar TNS, interneta aptaujā uzklausot vairāk nekā 800 respondentus Latvijā 18+ vecuma grupā.

Saskaņā ar DPD grupas veikto pētījumu Latvijas iedzīvotāji augstu novērtē automatizētu Paku Skapju lietošanas parocīgumu, norādot, ka tas ir ērtāks, lētāks un vienlaikus drošs sūtījuma piegādes risinājums. Bezkontakta sūtījumu piegādes nodrošināšana caur Paku Skapjiem īpaši aktuāla bija izsludinātās ārkārtas situācijas laikā, kad sūtījumu apjoms caur DPD Pickup punktu tīklu pieauga par vairāk nekā 150%, salīdzinot ar to pašu laika periodu pērn.

Par DPD Latvija:

DPD Latvija ir sūtījumu piegādes tirgus līderis ar vairāk nekā 22 gadu pieredzi.  Latvijā tas darbojas kopš 1998. gada. DPD Latvija nodrošina sūtījumu piegādi Latvijas teritorijā, kā arī veic starptautiskos sūtījumus. DPD Latvija ir daļa no DPD grupas uzņēmumiem, kas pārstāvēti 43 pasaules valstīs un pieder Francijā reģistrētam uzņēmumam Geopost.

Lasīt visu ziņu

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstāde "Ziedi Latvijai".

02.11.2020 - 27.11.2020

Izstāde būs skatāma Kandavas pilsētas skatlogos.

Lasīt visu ziņu

Tuvojoties pirmajai Adventei, izraudzīta pilsētas svētku egle

26.11.2020

egle111.jpg26.novembrī Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude devās izraudzīt lielo egli, kas greznos pilsētas promenādi Ziemassvētkos un gadu mijā. Šogad svētku egli pašvaldībai dāvina mežizstrādes uzņēmuma SIA “Loreka” valdes locekle Zanda Lorence, kuras īpašumā Kandavas pagastā atrodas izraudzītā teju 20 metrus garā un 40 gadus vecā meža skaistule.

Izpilddirektors norādīja, ka iepriekš tikušas apskatītas arī pašvaldības īpašumā esošās egles, bet tām ir grūti vai pat neiespējami piekļūt ar smago tehniku. “Kuplas un skaistas egles atrodamas, piemēram, Zemītes pagasta mežos,” viņš uzsvēra.

Arī šogad egles rotāšana uzticēta māksliniecei- dizainerei Baibai Jirgenai, kura pastāstīja, ka jau labu laiku norit aktīvs darbs pie pilsētas un egles Ziemassvētku dekoru izveides. Baiba atklāja, ka promenādē pie egles tiks izvietota svētku pastkastīte, kurā, cits citam nosūtot pašu gatavotus apsveikumus un vēstules, izglītības iestāžu darbinieki un audzēkņi varēs iepriecināt svētkos savus kolēģus un klases biedrus. Svarīgi – uz aploksnes jānorāda precīzs adresāta vārds, uzvārds, skola un klase!

Tāpat Kandavas novada izglītības iestāžu audzēkņi ir aicināti piedalīties radošajā konkursā "Uzzīmē savu Ziemassvētku kartīti!". Konkursa uzdevums ir uzrakstīt un uzzīmēt savu Ziemassvētku kartīti no visas sirds, ar vislabākajiem vēlējumiem katrs savam mīļākajam un labākajam cilvēkam. Līdz 27.novembra plkst. 12:00 apsveikuma kartītes jāiesniedz Kandavas novada Izglītības pārvaldē. Bērnu zīmētās kartītes tiks ielaminētas un izvietotas promenādē pie Kandavas pilsētas Ziemassvētku egles, pilsētas iedzīvotāju un viesu apskatei.

Lasīt visu ziņu

Svecīšu vakars Kandavas novada kapsētās

22.11.2020 kur : Zante

svecisu_vakars.jpg22.novembrī Kandavas novada kapsētās notiks mirušo piemiņas diena jeb svecīšu vakars.

Lasīt visu ziņu

Žaņa Legzdiņa fotoizstāde

17.09.2020 - 21.11.2020 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

zanis_legzdins_afisa.jpg

26. septembrī Kandavas novada muzejā notika fotogrāfa Žaņa Legzdiņa darbu izstādes atklāšana. 

 Par Žani Legzdiņu kā par personību pastāstīja muzeja krājuma glabātāja Ināra Znotiņa, viņa fotomākslas niansēs palīdzēja ielūkoties Talsu fotokluba biedrs Dainis Kārkluvalks un Zigurds Kalmanis. Pasākumu kuplināja fotogrāfa māsas ģimenes atvases. Ar interesantiem faktiem par Žani Legzdiņu, viņa ikdienu un spilgtākajiem notikumiem, dalījās viņa māsas meita Lolita Muižniece.

       Žanis Legzdiņš (1915 – 1991) fotogrāfs, žurnālists. Dzimis 1915. gada 27. aprīlī Matkules pagasta „Koguļu” mājās muižas kučiera ģimenē.

    No 1923. līdz 1931. gadam mācījies Matkules pagastskolā. Līdz 1937. gadam mācījies Laidzes lauksaimniecības skolā, tad iesaukts karadienestā, kur 1938. gadā beidzis Rīgas aviācijas pulkā motoristu nodaļu. Līdztekus apmeklējis arī aerokluba sporta lidotāju skolu.

    1940. gadā jau bijis kaprāļa dienesta pakāpē. 1940. gadā pēc Latvijas okupācijas ieskaitīts 24. teritoriālajā strēlnieku korpusa eskadriļā. Bijis Otrā pasaules kara dalībnieks, dienējis PSRS armijā 1. latviešu aviācijas pulkā. 

    Laikā no 1945. līdz 1948. gadam bijis fotokorespondents laikrakstā „Tukuma Ziņotājs”, no 1948. līdz 1950. gadam strādājis laikrakstā „Cīņa”, bet no 1950. līdz 1991. gadam - žurnālā „Zvaigzne” (līdz žurnāla likvidācijai).

    Pirmais no fotogrāfiem, kuram 1971. gadā piešķirts Nopelniem bagātā mākslas darbinieka nosaukums. Fotografējis mākslas, zinātnes, medicīnas, sporta, rūpniecības, lauksaimniecības un politiskās dzīves notikumus. Strādājis arī portreta, reportāžas, ainavas un klusās dabas žanros.

    Miris 1991. gada 3. aprīlī Rīgā, apbedīts Matīsa kapos.

Izstāde apskatāma līdz 21.novembrim.

Lasīt visu ziņu galerija (4) galerija (10)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top