Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/9253/karjeras_nedelas_aktivitates_kandavas_novada_skoleniem
Drukas datums: 16:16:26 28.03.2024

Karjeras nedēļas aktivitātes Kandavas novada skolēniem

14.10.2019 - 18.10.2019 - 17:00

karjeras_nedela.jpgKandavas novada izglītības iestādēs no 14. līdz 18.oktobrim norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa, kuras fokusā ir nākotnes profesijas. Karjeras nedēļa šogad tiek aizvadīta ar saukli “Ielogojies nākotnē!”, rosinot jauniešus apzināties straujās izmaiņas tehnoloģijās, sabiedrībā un vidē, kas nosaka nepieciešamību jau tagad attīstīt specifiskas prasmes un kompetences, lai veiksmīgi iekļautos nākotnes darba tirgū. Karjeras nedēļas laikā Latvijas skolās un citās izglītības iestādēs notiks dažādi karjeras veidošanai veltīti pasākumi, radošās darbnīcas un diskusijas, kuros tiks akcentēta mākslīgā intelekta un tehnoloģiju loma nākotnes profesijās.

Raksta turpinājumā apskati Kandavas novada skolu sagatavotās karjeras nedēļas programmas un aktivitātes!

Kā arī Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā kartē vari sekot līdzi visas Latvijas karjeras nedēļas aktivitātēm, tai skaitā mūsu aktīvā Kandavas novada aktivitātēm, ieskaties TE!

Karjeras nedēļas aktivitātes Cēres pamatskolā:

Cēres pamatskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Karjeras nedēļas ietvaros Cēres pamatskolas pedagogi un skolēni ir parūpējušies par tematiskām aktivitātēm: Mana nākotnes profesija 3.-4.klašu skolēniem (kolāžu veidošana), Klases audzināšanas stundas karjeras tematikā 7.-9. klašu skolēniem (viesojas novada pedagogs karjeras konsultants), Mācību ekskursija uz Saeimu 5., 7., 8. klašu skolēniem (politiķa karjeras iepazīšana)  un Tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem visas skolas skolēniem 1.-9. klase.

Karjeras nedēļas aktivitātes Vānes pamatskolā:

Vānes pamatskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Jau oktobra sākumā Vānes pamatskolas 6.-9. klašu skolēni iepazina policista profesiju, bet karjeras nedēļas ietvaros norisināsies Klases audzināšanas stunda karjeras tematikā 7.-9. klašu skolēniem (viesojas novada pedagogs karjeras konsultants).

Karjeras nedēļas aktivitātes Kandavas novada Zantes pamatskolā:

Zantes pamatskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Karjeras nedēļas ietvaros Zantes pamatskolas pedagogi un skolēni ir parūpējušies par tematiskām aktivitātēm pilnīgi visas skolas klašu skolēniem: profesionālo izglītības iestāžu iepazīšana; dažādi profesiju piemērotības testi; portfolio gatavošana; darba iespēju iepazīšana; aptaujas par vecāku un nākotnes profesijām; dīvaināko profesiju iepazīšana; karjeras attīstības atbalsta pasākuma "Iepazīsti uzņēmējus" īstenošana; tematiskās klases stundas; pagasta un novadu ļaužu iepazīšana; dažādi radošie un izziņas uzdevumi.

Karjeras nedēļas aktivitātes Zemītes pamatskolā:

Zemītes pamatskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Zemītes pamatskolas pedagogi ir parūpējušies par dažādām aktivitātēm karjeras nedēļas ietvaros: pirmsskolas grupiņa iepazīs policista profesiju; 1.-5. klašu skolēni dosies mācību ekskursijā pie uzņēmēja; 6.-7. klašu skolēni mācīsies rakstīt CV un motivācijas vēstuli; 8.-9. klašu skolēni dosies uz kokapstrādes uzņēmumu un piedalīsies klases audzināšanas stundās karjeras tematikā (viesojas novada pedagogs karjeras konsultants).

Karjeras nedēļas aktivitātes Kandavas Reģionālajā vidusskolā:

Kandavas Reģionālās vidusskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Kandavas Reģionālās vidusskolas pedagogi, vecāki un absolventi ir sagatavojuši interesantas aktivitātes karjeras nedēļas ietvaros: 1.-6. klašu skolēniem karjeras konsultanti būs vecāki, kuri pastāstīs par savu karjeru un profesijām, 7.-12. klašu skolēniem karjeras konsultanti būs absolventi, kuri pastāstīs par savu karjeru un profesijām, taču pilnīgi visiem skolas skolēniem 1.-12. klasē būs iespēja piedalīties karjeras erudīcijas konkursā un "Darba ballītē" jeb diskotēkā.

Karjeras nedēļas aktivitātes Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā:

Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas Karjeras nedēļas programma ar aktivitātēm pieejama TE!

Karjeras nedēļas ietvaros pedagogs karjeras konsultants ir sagatavojis dažādas aktivitātes: 1.-4. klašu skolēniem izzinoša spēle Karjeras ALIAS; radošais uzdevums Nākotnes profesionālis; izziņas uzdevums Neparastās profesijas un 5.-12. klašu skolēniem izziņas un radošais uzdevums Iepazīšanās ar nākotni, Karjeras viktorīna par darba pasauli un izglītību.

Informāciju sagatavoja: Pedagogs karjeras konsultants - Ieva Ozoliņa