Pāriet uz lapas karti

Vasaras plenēra darbu izstāde "Izglezno Enguri"

27.06.2019 - 09.09.2019 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

pleners_engure.jpg

Starpteritoriju sadarbības projekta "4×māksla" vasaras plenērs "IZGLEZNO ENGURI" notika no 2018. gada 23.-26.jūlijam Engurē! Projekta mērķis ir veicināt radošās industrijas attīstību sadarbības partneru teritorijās, pilnveidojot mākslas skolu pedagogu profesionālās kompetences, skolēnu māksliniecisko iemaņu attīstību, organizējot izglītojošus pasākumus un iesaistot vietējo sabiedrību. 

Plenērā piedalījās dažādas mākslinieku grupas - 40 dalībnieki no 5 novadu partnerībām - Engures, Kandavas, Madonas, Ludzas un Saldus, lai apgleznotu pieturas no Ķesterciema līdz Abragciemam. 

Sagaidot Latvijas 100 - gadi tapa ideja 4 pieturas veidot latvju rakstu zīmēs, šoreiz jumja zīmē, iekrāsojot to visu gadalaiku krāsās, piešķirot katrai pieturai savu īpašo gadalaiku krāsainību. Idejas autore un skiču sagatavotāja māksliniece ir skolas pedagogs Jolanta Balode. 

Plenēra ietvaros arī tika gleznots pie jūras, kā arī notika nodarbības grafiskā dizaina veidošanā mākslinieces Daces Runčas vadībā.

Liels paldies Engures MM skolas direktorei Inai Selivanovičai, pasākuma moderatorei Baibai Dornei, pedagogiem Jolantai Balodei, Evitai Blumbergai, Velgai Mednei, Initai Eglītei par radošumu, atsaucību un ieguldījumu pasākuma veiksmīgā norisē!

Vairāk info un bildes:

http://www.plj.lv/sadarbibas-p...


printēt
pleners_engure.jpg img_8259.jpg img_8258.jpg img_8260.jpg img_8262.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top