Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/8541/kino_no_ghetto_uz_olimpiadi
Drukas datums: 04:18:57 29.03.2024

KINO "NO GHETTO UZ OLIMPIĀDI"

25.04.2019 19:00 - 26.04.2019 - 08:00 kur : Kandavas kultūras nams

plakats_gg_2019.jpgFilma "NO GHETTO UZ OLIMPIĀDI"  Filmas garums 1:12 st ;  ieeja bez maksas. 

Dokumentālās filmas pamatā ir ne tikai stāsts par vienu no jaunā olimpiskā sporta veida 3x3 basketbola pasaules labākajām komandām – “Ghetto Basket” un Latvijas izlases spēlētājiem, bet arī par “Ghetto Basket” desmit gadu attīstību.       

Šo desmit gadu laikā ir izaugusi jauna spēlētāju paaudze, kuras labākie pārstāvji pašreiz ir ceļā uz 3x3 basketbola vēsturisko notikumu – sporta veida debiju 2020. gada Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Turklāt mērķis ir ne tikai dalība Olimpiskajās spēlēs, bet arī cīņa par medaļām!       

Šā gada "Ghetto TV" filma stāsta par pārdzīvojumiem, pārbaudījumiem, komandas saliedētību un ielu rūdījumu desmit gadu laikā, kas radījis platformu jaunai un daudzsološai olimpiešu paaudzei.        

Filmas autori un to varoņi meklēja atbildes uz jautājumiem - vai viņiem pietiks spēka, vai viņi spēs stāvēt pretī ne tikai pasaulē labākajiem spēlētājiem laukumā, bet saviem dēmoniem un valsts birokrātijai, kad saskaries ar šo daudzgalvaino pūķi, kuram cērt nost galvas, bet tās ataug kā sēnes pēc lietus. Vienīgais līdzeklis, kas ļauj pārvarēt visas grūtības, ir neiedomājama mīlestība pret basketbolu. Šī mīlestība ir gan kaislība, gan "ibumetīns" savām problēmām, gan nāvējošs zobens, kas cērt pretinieku galvas.

Režisors: Edgars Gertners