Pāriet uz lapas karti

Izrāde "Kaķīša dzirnavas" Cērē

17.01.2019 13:00 kur : Cēres pamatskola

img_0781.jpg17.janvārī  Cēres pamatskolā teātra pulciņš „Pastarītis” sniedza izrādi „Kaķīša dzirnavas” pēc K.Skalbes pasaku motīviem.   

Jau otro gadu Cēres  skolas teātra pulciņš ,,Pastarītis” aicina vecākus un viesus uz Evitas Bērziņas režisētajām un iestudētajām izrādēm. Nu jau kā tradīcija ir 30. decembris, kad vecāki un viesi ierodas skatīties bērnu sniegumu pat no Daugavpils un Alūksnes. Pagājušā gada nogalē bija tik daudz apmeklētāju, ka zālē bija nepieciešamas papildus vietas. Dažiem vecākiem tas bija  par iemeslu, lai pēc daudziem gadiem pirmoreiz ierastos skolā, kas neizsakāmi priecē  režisori un pašus bērnus. Tika iestudēta K.Skalbes pasaka „Kaķīša dzirnavas”, kurai scenāriju rakstīja Evita Bērziņa. Kā teica Evita, tas ir par godu viņas radinieka Ernesta Birznieka Upīša draugam Kārlim Skalbem, kurš ir ciemojies arī Korģeļciemā viņas vecvecāku mājā.

Skatītāju patiesās emocijas, asaras, labie vārdi bija iemesls, lai atkārtotu izrādi. Tā kā uz iepriekšējām atkārtotajām  izrādēm tika aicināti mūsu skolas draugi no Dzirciema internātskolas, tad šogad skatītāji ieteica uzaicināt arī Laucienas un Dursupes skolu. 17.janvāris un atkal zāle pilna, tika nestas papildvietas, bērnu emocijas neaprakstāmas - cits raud, dažs pēc izrādes  atskrien un samīļo galveno varoni - balto kaķīti. Arī Laucienas skolas direktores un Dzirciema internātpamatskolas skolotājas Mudītes Neimanes aizkustinošie vārdi lika saprast, ka aktieru veikums ir ļoti patiess un pārliecinošs un viņu skolā par to runās vēl ilgi.

 Atvadoties tika uzdots jautājums, kad būs nākamā izrāde, kuru arī gribētu noskatīties. Režisore Evita Bērziņa saka lielu paldies savai mammai Ligitai Pīterniecei, kura ne tikai ar savu darbu tērpu gatavošanā, bet arī finansiāli atbalsta izrādes izdevumus.

Paldies arī  kolēģei Evijai Lazdānei un Aivaram Rožinskim, kas piepalīdz dažādos darbos. Mīļš paldies arī pašiem aktieriem, gan par palīdzīgu roku, gan lielisko sniegumu. Skolēnu teātra pulciņa vārdā Evitai lielu paldies par pacietību un nesavtīgu laika ieguldījumu un tērpu sagādāšanu saka Elizabeta Heinsone.

 Lomās:   

Teicējs : Lelde Kurpniece Baltais kaķītis : Aivars Rožinskis Kaķīša meitas : Paula Hanberga, Elizabeta Heinsone un Krista Pole Ministra meita, melnais runcis: Aleksa Valtere Kaķīša znoti: Oskars Granapskis, Mārcis Gūtšmits un Madars Hanbergs Ķēniņš un princesīte: Emīls Lagzdiņš  un Sandija Oga Pārsliņas un sniega māte : Alisa Strautiņa,Signe Pole, Jurita  Melņika, Agnese Auniņa, Hanna Valtere un Ģertrūde Dzene

Velni, rūķi, tirgotājas, kalpones, pavāri, bērni : S. Bētiņa, A. Kuzmins, J. Tīrums, K. Maļinovskis, A. Meļņika, Ilv. Rožinskis, Ing. Rožinskis , L. Bukovska, I. Grīberga,  S. Vorkale, B. Grīnberga, J. Meļņika, A. Valtere, A. Auniņš Skaņotājs : Andris Lagzdiņš 

Režisore   -   Evita Bērziņa                       

printēt
img_0735.jpg img_0740.jpg img_0737.jpg img_0754.jpg img_0766.jpg img_0765.jpg img_0781.jpg img_0797.jpg img_0803.jpg img_0807.jpg img_0818.jpg img_0831.jpg img_0920.jpg img_0922.jpg img_0931.jpg img_0954.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top