Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/6992/pasiem_savi_dziesmusvetki
Drukas datums: 17:52:18 29.03.2024

Pašiem savi Dziesmusvētki

14.07.2018
Zemītes kolektīvs "Ozolzīles" un Matkules kolektīvs "Alianse"
Zemītes kolektīvs "Ozolzīles" un Matkules kolektīvs "Alianse"

Katrā latvietī mīt mīlestība uz dziesmu vai deju. Tāpēc lielo Dziesmu un deju svētku laikā sirds paliek tāda nemierīga. Nu, kāpēc mūs arī neuzaicina uz Rīgu? Tā pie sevis domāja dāmu jeb Eiropas senioru deju kolektīvu dalībnieces. Tomēr, ja netiek Rīgā dejot, var to izdarīt kur citur.

Nedēļu pēc lielajiem svētkiem, 14.jūlijā, Saldū,  Kalnsētas parka estrādē aptuveni 140 senioru no Kurzemes, spītējot saules svelmei, dejoja un priecājās kā jaunībā, jo Saldus pilsētas pensionāru biedrības deju kolektīvs Ciecerīte bija sarīkojis 12.Kurzemes reģiona Senioru deju kopu festivālu ar nosaukumu “Mēs dejojam Latvijai!”. Starp kolektīviem bija Zemītes kolektīvs “Ozolzīles” un Matkules kolektīvs “Alianse”. 

Programma bija plaša. Pirmajā daļā seniori izdejoja tautas melodijas, tāpēc arī ģērbušies bija vai nu tautas tērpos, vai tērpos ar tautiskiem elementiem, cik kurš bija varējis atļauties. Dziesmu svētku noskaņu turpināja Slāvu tautas tradīciju ansamblis “Živica”, atskaņojot Rīgā izdziedāto repertuāru. Bet otrajā daļā seniori parādīja savas jestrākās dejas, lai neviens nesaka, ka gadi ir šķērslis.

Svētki bija izdevušies. Tagad turpināsies darbs pie jauna repertuāra apguves un, protams, jaunām koncerttūrēm.

 

Informāciju sagatavoja: svētku dalībniece O.Tutiņa