Pāriet uz lapas karti

Latvijas Bērnu fonds sveic Kandavas novada ģimenes

11.05.2018 14:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc_0376.jpg11.maijā Kandavas kultūras namā viesojās Latvijas Bērnu fonda (LBF) pārstāvji un tā vadītājs Andris Bērziņš, lai dāvinātu Latvijas Bērnu fonda stipendijas mūsu novada ģimenēm.

LBF prezidents A.Bērziņš atzīmēja, ka fonds Kandavā viesojas samērā bieži, jo stipendijas mūsu novada ģimenēm tiek pasniegtas divreiz gadā-  rudenī un pavasarī. Kā katru reizi, arī šoreiz klātesošie tika iepriecināti ar muzikālu sveicienu- šoreiz to sniedza Liepājas muzikālā apvienība "Sērkociņu cehs", izpildot pazīstamākos grupas “CREDO” hītus.

Latvijas bērnu fonda stipendijas saņēma astoņas Kandavas novada ģimenes un tās stipendiju saņemšanai izvirzīja Bāriņtiesa.

Inuta Rozenberga - Inutas aizbildnībā ir izauguši divi puiši, kurus viņa izaudzināja no mazotnes līdz pilngadībai. Inuta turpina par viņiem rūpēties joprojām, palīdz ar padomu, palīdz uzsākt patstāvīgu dzīvi. Šobrīd Inuta audzina piecus audžubērnus vecumā no 4 līdz 9 gadiem, kā arī pašas meitu. Inuta veiksmīgi tiek galā ar bērnu audzināšanu un aprūpi. Pati darbojas arī savā saimniecībā. Inuta vienmēr ir pozitīvi noskaņota, atsaucīga un pretimnākoša. Paspēj gan bērnus aprūpēt, gan lauku darbus padarīt, gan kopā ar bērniem būt,  audžuģimeņu un citus pasākumus apmeklēt.

Ināra un Donāts Timoškini - Ģimene ir audžuvecāki no 2005.gada. Iesākumā ģimene uzņēma brālīti un māsiņu. Vēlāk viņiem pievienojās vēl brālītis un māsiņa no citas ģimenes. Divi audžubērni bija ar īpašām vajadzībām. Ģimenē aug arī pašu bērns ar īpašām vajadzībām. Kaut daži no audžubērniem jau ir  pilngadīgi, ģimene turpina par viņiem rūpēties. Pagājušā gadā Ināra un Donāts ģimenē uzņēma vēl šo bērnu piecgadīgo māsiņu.  Ināra vienmēr ir ļoti atsaucīga, smaidīga, pretimnākoša. Ināra veiksmīgi darbojas arī darbā Zantes ģimenes atbalsta centrā un Donāts savā piemājas saimniecībā. Varam vien apbrīnot šo cilvēku enerģiju, labestību un pozitīvo skatījumu uz dzīvi.

Dana Celmiņa - Danai audžuģimenes statuss ir piešķirts 2015.gada novembrī. Jau pēc pāris mēnešiem Dana ģimenē uzņēma brālīti un māsiņu vienu gadu un divus gadus vecus. Lēmumu kļūt par audžuģimeni, Dana jau bija pieņēmusi agrāk, arī viņas ģimene - vīrs un viņu trīs bērni, atbalstīja, neatbilda vien dzīves apstākļi (vecais mājoklis bija pārāk šaurs). Bet līdzko ģimene iekārtojās jaunajās mājās, lēmums kļūt par audžuģimeni tika īstenots. Šobrīd ģimenē jau ir trīs audžubērni, jo pulciņam pievienojās abu audžubērnu māsiņa. Dana pati saka, ka galvenais ir mīlēt bērnus, tas arī viss.

Airita Ezerkalne-Hānberga - Airitas audžuģimene audzina 6 bērnus vecumā no 3 līdz 12 gadiem. Airita  piekrita uzņemt savā ģimenē vēl trīs bērnus 2 brālīšus un māsiņu, kad ģimenē jau bija trīs audžubērni un pašas nepilngadīgā meita. Bet bērniņiem ļoti vajadzēja mājas un gādīgu mammu, kas viņus apmīļotu, pabarot un vestu pie ārstiem, jo jaunākajai meitenītei bija ielaistas veselības problēmas. Bērniem ir gan veselības, gan uzvedības problēmas, taču  Airita spēj tikt galā ar visu. Un, protams, viņu atbalsta arī vīrs un Airitas pilngadīgie bērni.

Liene Kuzmina - Lienei pašai bija 26 gadi, viņa dzīvoja Rīgā un audzināja savu septiņus gadus veco meitiņu, kad notika nelaime – mūžībā aizgāja viņas māmiņa un bez vecākiem palika trīs Lienes māsas – desmit gadus vecās dvīnes un pusaudze – 16 gadi. Nav jau nemaz tik viegli vienā mirklī mainīt dzīvi, kad ir neplānots ģimenes pieaugums uzreiz ar trīs lieliem bērniem. Liene ne mirkli nepieļāva iespēju, ka meitenes varētu tikt šķirtas un augtu dažādās radinieku ģimenēs vai arī svešā ģimenē. Liene spēja pārkārtot dzīvi un uzņemt  savā ģimenē visas trīs māsas.

Inga Treikale- Ingas ģimenē sev  mājvietu un mīlestību ieguvuši trīs pavisam mazi audžubērniņi – viens zīdainītis, viens astoņus mēnešus vecs un pusotra gada vecs bērniņš. Bērniņi ir ar nopietnām saslimšanām. Tādām, kuras mēs ne katrs spējam pieņemt un daudzi pat baidāmies no tām. Bet Inga ir izzinājusi visu par šīm slimībām, par ārstēšanās iespējām un ir gatava cīnīties ar slimībām, un palīdzēt bērniem uzaugt izjūtot mīlestību un rūpes par viņiem. Un tāpat kā citiem arī Ingas lielais atbalsts ir vīrs un dēls, kurš arī labprāt palīdz mammai pieskatīt mazos bērnus.

Anita un Agris Krūtaiņi - Anita un Agris ir pieredzes bagāta audžuģimene un aizbildņu ģimene. Ir sanācis tā, ka bērnus, kuri sākumā tiek ievietoti viņu audžuģimenē, ģimene ņem aizbildnībā, jo saprot, ka bērnus ir tā iemīlējuši, ka ir gatavi viņus audzināt līdz pilngadībai un rūpēties par viņiem arī vēl pēc tam. Šobrīd ģimenes aizbildnībā ir divi brālīši un māsiņa, bet divas pilngadīgās meitenes vēl joprojām uztur attiecības ar ģimeni. Ģimene prot bērniem iemācīt gan darba tikumu, gan labas uzvedības normas, gan to, ka labi jāmācas un jābūt aktīviem sabiedriskajā dzīvē.

Inese Bērsone- Inese Bērsone audžuģimene ir jau ilgus gadus. Inese ir iejūtīga un sirsnīga, bērniem devusi mājas, sirds siltumu un mīļu, kā arī iemācījusi darba tikumu un mīlestību pret dzīvo dabu. Kaut pēdējā laikā Inesei pašai ir veselības problēmas, viņa turpina rūpēties par saviem audžubērniem.

Noslēgumā katrs svētku dalībnieks tika pie LBF rūķu sarūpētām dāvanām.

 

printēt
dsc_0370.jpg dsc_0376.jpg dsc_0350.jpg dsc_0360.jpg dsc_0364.jpg dsc_0354.jpg dsc_0385.jpg dsc_0386.jpg dsc_0394.jpg dsc_0397.jpg dsc_0401.jpg dsc_0422.jpg dsc_0418.jpg dsc_0411.jpg dsc_0423.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top