Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/6249/kandava_notiks_viens_no_pargajienu_serijas_ejam_posmiem_ejam_zelta_rudeni
Drukas datums: 01:59:53 29.03.2024

Kandavā notiks viens no pārgājienu sērijas "Ejam!" posmiem- "EJAM! Zelta rudenī!"

15.09.2018
ejam__1024x628px_event_kandava.jpg

Sestdien, 15. septembrī no plkst. 9:00 līdz 19:00 Kandavā notiks pārgājienu sērijas “Ejam” trešais posms “Zelta rudenī”. Pasākumā aicināti piedalīties visi, kuriem tuva veselīga atpūta dabā, neatkarīgi no iepriekšējās sagatavotības un pieredzes.

 Pārgājienā tiek piedāvāti trīs dažāda garuma distances, lai katram būtu iespēja izvēlēties sev atbilstošāko un tīkamāko. 10 km distance Čāpotājiem, 25 km BAO trase Aktīvajiem, kā arī 35 km distance Izaicinājuma mīlošajiem. Pārgājiena laikā visi maršruti vedīs pa Kandavas vecpilsētu, kas īpaša ar bruģētajām ieliņām, kalnaino reljefu un brīnišķīgajiem dabas skatiem, tālāk vedīs uz pilskalniem un pāri Latvijā vecākajam laukakmens tiltam uz Teteriņu ezeru, Čužu purva dabas taku un citām ievērojamām vietām. Atkarībā no izvēlētā maršruta, gājējiem būs iespēja no ārpuses apskatīt Kandavas Mācītājmuižu un Aizdzires muižu, nokāpt līdz Vecajiem Ozolājiem, ievēlēties vēlēšanos pie Kandavas Velnakmens, kā arī veldzēties avotā pie Buses pilskalna un izbaudīt dažādos ainavu elementus – mežus, pļavas, muižas un vēstures  liecības. Visi maršurti kā viens nebeigs priecēt acis ar skatiem uz Abavas senleju.

VEICAMIE UZDEVUMI UN DIENAS KĀRTĪBA

Lai pārgājiena laikā dalībnieki uzzinātu interesantus faktus, tā laikā būs iespēja atbildēt uz dažādiem jautājumiem. Vērīgākie gājēji, kas būs raduši pareizas atbildes uz visiem jautājumiem, vakara izskaņā piedalīsies loterijā par balvām no pasākuma atbalstītājiem.

Pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu, kā arī aicināt pavadīt cilvēkus vairāk laiku kopā pie dabas – kā maziem, tā lieliem, draugiem, radiem un kolēģiem. Esot trasē, aicinām izbaudīt tur pavadīto laiku, ķert mirkli un iepazīt sevi. Pirmā pārgājiena posma pieredzējušākais dalībnieks Uldis Grunte, kurš pirms četriem gadiem mērojis Santjago ceļu Spānijā, dalījās savās pārdomās par “Ejam!”: “Ja šī būtu sacensība, es septiņreiz padomātu, vai piedalīties. Šeit tas ir pavisam citādāk. Ja es esmu nogājis, tad labāk vairs nevar būt. Nevienam nevajag neko pierādīt, vienkārši izbaudīt un sakārtot savas domas. Tikai ejot ar kājām, Tev ir laiks paskatīties, pavērot, klausīties, kā putniņi dzied, un padomāt.”

Katrs pārgājiena dalībnieks, finišējot saņems suvenītu no pasākuma.

Vairāk informācijas: www.ejamvisi.lv

Pasākuma nolikums pieejams šeit: www.ejamvisi.lv/nolikums

Kāpēc iet? Tāpēc, ka mēs neskrienam cauri dzīvei, mēs neskrienam prom no ikdienas. Mēs apstājamies, lai izbaudītu mirkli, apstājamies, lai uzzinātu to, kas notiek mūsos un ap mums!

Iesim kopā?

27655058_1583739078374620_9065882971604825385_n.jpg

 

http://www.ejamvisi.lv/

https://www.facebook.com/event...