Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/6194/konference_mazpulki_latvijas_simtgadei
Drukas datums: 00:33:47 29.03.2024

Konference „Mazpulki Latvijas simtgadei”

17.02.2018

 img_20180220_wa0004.jpg    2018. gada 17. februārī  Rīgā, Latvijas Zemkopības ministrijā, norisinājās biedrības “Latvijas Mazpulki” konference “Mazpulki Latvijas simtagdei”. Konferencē kopumā piedalījās aptuveni 250 dalībnieki no visas Latvijas. 

Uz konferenci tika aicināti mazpulcēni ar vadītājiem un viesi, lai kopīgi runātu par uzņēmējdarbību, novada domju un mazpulku sadarbību. Šī konference bija noslēguma pasākums projektam “Jaunie novada saimnieki”, kura ietvaros notika 8 diskusijas 8 Latvijas novados lēmumu pieņēmējiem kopā ar mazpulcēniem, uzņēmējiem un ekspertiem.

   Arī Kandavas novadā 31. oktobrī notika šāda diskusija, kurā tikās Zantes un Kandavas mazpulcēni ar Kandavas domes pārstāvjiem.

  Madara Krūmiņa, kura ir 541. Zantes Mazpulka priekšniece, bija viena no 8 mazpulcēniem, kurai tika uzticēts no tribīnes pateikt galvenās atziņas par  projektu „Jaunie novada saimnieki”.

    Konferences laikā notika filmas par Mazpulkiem prezentācija. Šajā filmā ir stāstīts arī par 541.Zantes mazpulku. Filmu var paskatīties atverot šo adresi -   (https://www.youtube.com/watch?v=LYaT7NqRmDw&feature=youtu.be)

     Konferences ietvaros mazpulcēni devās pie uzņēmējiem Rīgā, lai dzirdētu šo uzņēmēju veiksmes stāstus, runātu par sava biznesa attīstīšanas procesu, iedvesmotu jauniešus uzdrīkstēties, kā arī parunātu par grūtībām ceļā uz savu uzņēmumu. Jaunieši kopā ar Latvijas Mazpulku brīvprātīgajiem viesojās tādos uzņēmumos kā Cafe „Spiikiizi”, konditoreja “arbOOz”, SIA “Latvijas Tekstils” un veikals “Lavandas bode”, Zaļā studija “Pienene”, „Ze Donats”, kafejnīca „Tims Mints”, zīmols „Mizo” somas, SIA„Sveču darbnīca” un „Taureņi”, kafeinīca/ veikals " Emīls Gustavs" šokolāde, SIA "Power Paintball Latvia" Andrejsalas Peintbola un Lāzertag Parks, veikals "One Wolf". 

    Konferencē tika runāts arī par šī gada priaritāro projektu „Kartupeļu audzēšana”, kura ietvaros mazpulcēni varēs pētīt 4 kartupeļu šķirnes.

 

                                                                                               541. Zantes mazpulka vadītāja Anita Gaile

 

img_20180220_wa0003.jpgimg_20180220_wa0004.jpg