Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/5595/lasitaju_kluba_tiekas_ar_novadnieku_daini_kraukli
Drukas datums: 16:32:31 29.03.2024

Lasītāju klubā tiekas ar novadnieku Daini Kraukli

07.12.2017 14:00 kur : Kandavas pilsētas bibliotēka
Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubs 7.decembrī tikās ar novadnieku Daini Kraukli
Kandavas bibliotēkas Lasītāju klubs tikās ar novadnieku Daini Kraukli

7.decembrī Kandavas pilsētas bibliotēkas lasītāju klubiņš tikās ar novadnieku Daini Kraukli.  2016.gada oktobrī iznāca Daiņa Kraukļa grāmata Čigānu stāstu stāsti ”Kad dzimtas dārzos ziedi plaukst…” , kurā autors atspoguļojis čigānu tautas folklorai raksturīgos žanrus un tradīcijas no gadsimtu tālumiem līdz mūsdienām, tādējādi paplašinot un attīstot čigānu kopienas etnisko kultūras mantojumu.

Tiekoties ar lasītājiem klusajā Adventa laikā, Dainis Krauklis ne tikai dalījās stāstos par romu jeb čigānu tautas kultūru un tradīcijām, bet ļāva arī ieklausīties dažbrīd nedaudz smeldzīgajās un arī jautrajās čigānu dziesmās.

Kā apgalvoja pats Dainis, viņš esot pavisam vienkāršs cilvēks, bez kādiem ļoti īpašiem talantiem, bet viņam dzīvē bijuši un ir konkrēti mērķi un uzdevumi, kurus viņš pats sev nospraudis īstenot. Jau vidusskolā Dainis bijis cītīgs bibliotēkas lasītājs. Viņa dzīvē sanācis tā, ka mācījies līdz septītajai klasei un tad veselus četrus gadus paņēmis garo pārtraukumu. Atgriezies atpakaļ skolā, jo sapratis, ka katrs dzīvē kaut ko var sasniegt, bijis neliela auguma, sīks, un daudz no pārējiem klases biedriem nav atšķīries, kaut gan bijis četrus gadus vecāks par pārējiem. Viņam bijis mērķis iegūt izglītību. Kad, piedaloties kādā diskusijā,    viņam uzdots jautājums- par ko dzīvē vēlies kļūt?- Dainis atbildējis, ka būšot diriģents un ķīmiķis. Diskusijas vadītājs sacījis, ka tas neesot īsti reāli, lai izvēloties vienu mērķi. “Bet es zināju, kas būšu, un centos savus mērķus īstenot. Tagad es esmu gan diriģents, gan ķīmiķis, gan biologs, gan sporta skolotājs. Esmu ieguvis četras augstākās izglītības, man ir viens maģistra grāds un es zinu, ka noteikti būšu doktors un profesors. Es to vienkārši zinu.“

Kādu laiku Dainis, kā pats izteicās, mēģināja laimi meklēt ārzemēs, bet tagad atkal ir Latvijā, jo īstenībā ir liels Latvijas patriots. Šobrīd Dainis strādā par skolotāju un audzinātāju Zantes pamatskolā.

Dainis atbildēja uz daudziem klubiņa dalībnieču uzdotajiem jautājumiem, lasīja savus dzejoļus un dalījās pārdomās par romu tautas likteni un kultūru Latvijā. 

img_2685.jpgimg_2673.jpgimg_2674.jpgimg_2678.jpgimg_2682.jpgimg_2686.jpgimg_2693.jpgimg_2694.jpg