Pāriet uz lapas karti

Noslēdzies skolēnu konkurss “Cildens mans novadiņš”

15.11.2017 kur : Kandavas Reģionālā pamatskola

img_1743.jpg15. novembrī Kandavas internātvidusskolā pulcējās 8.-9.klašu skolēni no visām Kandavas novada skolām, lai piedalītos ikgadējā konkursā “Cildens mans novadiņš”. Jaunieši mērojās zināšanām par novadu, tā vēsturi, šodienas aktualitātēm, kultūras tradīcijām un citiem ar novadu saistītiem notikumiem.

Konkursa dalībniekus sveica Kandavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Elksnīte un domes priekšsēdētāja Inga Priede, kura norādīja, ka šis konkurss  kļuvis par tradīciju daudzu gadu garumā, lai gan laika gaitā tas ir mainījies, tomēr ik gadu skolēni nāk kopā, lai izzinātu sava novada nozīmīgākos notikumus. “Jau tagad jūs katrs esat uzvarētāji, jo iegūtās zināšanas neviens nespēj atņemt. Aicinu tās nodot tālāk savās ģimenēs un visur, kur dosieties savos nākotnes ceļos!”- sacīja I.Priede.

Šogad komandām bija jātiek galā ar trim uzdevumiem, tostarp – diviem mājas darbiem: savas komandas atraktīva prezentācija un videoprezentācija par savu pārstāvēto novadu vai pilsētu. Jauniešu sagatavotie video apskatāmi zemāk.

Noslēguma pasākums tika organizēts kā erudīcijas spēle, kurā katra komandai atbildēja uz jautājumiem sešās jomās: statistikas dati, ģeogrāfija un daba, tūrisms, uzņēmējdarbība un amatniecība, iespējas, cilvēki. Pasākuma vadītājas- Kandavas internātvidusskolas 9.b klases skolnieces Amanda un Evita- komandām uzdeva āķīgus jautājumus. Piemēram, “Cik km no Rīgas pils atrodas Kandavas novada domes ēka?”, “Cik garšu receptoru ir vienā veselā pieaugušā cilvēkā?”, “Cik kaulu ir vienā pieaugušā cilvēkā?” un citiem. Jaunieši atbildēja arī uz dažādiem  jautājumiem par savu pārstāvēto pilsētu vai pagastu: teritorijas platība, ar cik citiem pagastiem robežojas katrs no pagastiem, kādas upes tek cauri pagastam vai pilsētai. Jautājumi bija arī par pagastu un pilsētas ievērojamākajiem tūrisma apskates objektiem, uzņēmējiem un atpazīstamām personībām.

Noslēgumā jauniešu centra “Nagla” vadītāja Ieva Ozoliņa pateicās jauniešiem par darbu un atzina, ka arī pati ir uzzinājusi daudz jauna. Labus vārdus skolēniem sacīja arī pagastu pārvalžu vadītāji. Katras skolas komanda par labi padarītu darbu saņēma gardu kliņģeri.

Konkursa “Cildens mans novadiņš” idejas autore ir Kandavas Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja Liene Šnikvalde. Konkurss ir īpaša pilsoniskās apziņas un patriotisma audzināšanas forma, kurā skolēni, aktīvi piedaloties, izzina valsts, savas pilsētas vēsturi un tradīcijas.

Konkursa “Cildens mans novadiņš” Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolēnu video:

Konkursa “Cildens mans novadiņš” Vānes pamatskolas skolēnu video:


Konkursa “Cildens mans novadiņš” Zantes pamatskolas skolēnu video:

printēt
img_1751.jpg img_1742.jpg img_1743.jpg img_1744.jpg img_1749.jpg img_1752.jpg img_1755.jpg img_1758.jpg img_1760.jpg img_1762.jpg img_1770.jpg img_1773.jpg img_1778.jpg img_1782.jpg img_1818.jpg img_1822.jpg img_1830.jpg img_1832.jpg img_1837.jpg img_1841.jpg img_1846.jpg img_1847.jpg img_1854.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top