Pāriet uz lapas karti

Atklāta jaunā biomasas katlu māja Kandavā

19.09.2017 16:00
Muzikālu priekšnesumu sniedza Dzintra Linde un Kārlis Kristaps Šteinbergs
Muzikālu priekšnesumu sniedza Dzintra Linde un Kārlis Kristaps Šteinbergs

19.septembrī svinīgā gaisotnē tika atklāta jaunā biomasas katlu māja Kandavā. Tā vienlaicīgi bija arī Atvērto durvju diena pilsētas iedzīvotājiem, lai apskatītu jauno objektu, uzdotu interesējošos jautājumus un saņemtu atbildes no zinošiem speciālistiem.

Iesākumā muzikālu priekšnesumu sniedza Kandavas Mākslas un mūzikas skolas akordeona nodaļas pasniedzēja Dzintra Linde un akordeona nodaļas absolvents Kārlis Kristaps Šteinbergs.

Atklājot pasākumu SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” valdes loceklis Jānis Zandbergs, sacīja, ka šodien visiem  klātesošajiem ir iespēja iepazīties ar modernu, energoefektīvu enerģijas ražošanas iekārtu, kas nākamos divdesmit piecus gadus nodrošinās Kandavu ar siltumu, kas tiek ražots no vietējiem resursiem.

Pasākumā piedalījās negaidīti daudz kandavnieku, to skaitā arī Kandavas internātvidusskolas vecāko klašu skolēni, lai paši savām acīm ieraudzītu to, kas ir katlu māja divdesmit pirmajā gadsimtā. “Tas nozīmē spert plašu soli no katlu mājām, kurās strādā dzīves nogurdināti vīri, ar rokām  cērtot malku, dienām un naktīm sekojot līdzi termometriem, nakts tumsā, rudens aukstumā, lai visiem pārējiem būtu silti.  Divdesmit pirmais gadsimts ir atnācis ar lielu soli tehnoloģiju zināšanu jomā, ar lielu soli energoefektivitātes jomā un tas viss tiek darīts ar vienu mērķi, lai nauda, ko jūs grūti un sūri pelnāt vairāk paliktu jūsu maciņos un mazāk izkūpētu zilajās debesīs vai caur nenosiltinātiem logiem, durvīm un māju pagrabiem. Šodien noslēdzas ilgs sagatavošanās periods, cīņa, kas sākās domes un komunālās saimniecības kabinetos, par to, vai Kandavai vajadzīga šāda moderna katlu māja.”

Pasākumā piedalījās arī uzņēmumu pārstāvji, kas īstenoja Biomasas katlu mājas būvniecību -SIA “Monum” pārstāvis Māris Ozoliņš,  AS “Komforts” pārstāvis Ivars Liepiņš, kā arī AS “Inspecta Latvia” būvuzraugs Arnis Heinriksons.

Novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, uzrunājot klātesošos sacīja, ka vispirms ļoti priecājas par lielo interesi, ko izrādījuši kandavnieki tik kuplā pulkā apmeklējot katlu mājas atklāšanu. “Tas vien jau pierāda to, ka jums nav vienaldzīgi, kas Kandavā notiek, ka jūs vēlaties redzēt, kur paliek mūsu nodokļu maksātāju nauda.” Priekšsēdētāja atzina, ka var piekrist tam, ka ieguldījums ir finansiāli dārgs,  bet gribas ticēt, ka nākotnē šodien ieguldītais atmaksāsies. “Šī noteikti būs dabai draudzīga katlu māja,  salīdzinot ar vairākām katlu mājām, kas darbojās vienlaicīgi līdz šim, tagad darbosies tikai viena- mūsdienu prasībām atbilstoša.”

Pēc atklāšanas uzrunām, svinīgi tika pārgriezta sarkanā lentīte un ciemos ieradās kultūras darbinieki, kas bija atnākuši ar saviem vecajiem katliem, lai pieslēgtos pie jaunā kopējā katla. Jautrajām izdarībām sekoja ekskursija pa katlu māju, kuras laikā iedzīvotāji ieguva izsmeļošas atbildes uz visiem uzdotajiem jautājumiem, bet noslēgumā visus gaidīja “zaļā biomasas zupa”- skābeņu zupa, kas sildīja no iekšpuses. 


printēt
img_2456.jpg 19.septembrī plkst.16:00 Kandavā Sabiles ielā 22 tika atklāta jaunā biomasas katlu māja img_8003.jpg img_8004.jpg img_8006.jpg img_8009.jpg img_8010.jpg img_8011.jpg Muzikālu priekšnesumu sniedza Dzintra Linde un Kārlis Kristaps Šteinbergs img_8020.jpg img_2458.jpg img_2452.jpg img_8023.jpg img_8024.jpg img_8025.jpg SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" valdes loceklis Jānis Zandbergs Katlu mājas būvdarbus veica SIA "Monum" Biomasas katlu mājas būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību veica AS "Komforts" img_8046.jpg Būvuzraudzības pakalpojumus veica AS "Inspecta Latvia" Katlu māju iesvētīja Kandavas ev.lut.baznīcas mācītājs Valdis Podziņš img_8058.jpg Katlu mājas atklāšanā visus sveica Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede img_8070.jpg Svinīgā gaisotnē tika pārgriezta atklāšanas sarkanā lentīte Katram lentes griezējam- gabaliņš no tās Kultūras darbinieki ieradušies ar saviem katliem pieslēgties pie kopējā katla img_8083.jpg img_8089.jpg img_8093.jpg img_8097.jpg Interesenti varēja saņemt izsmeļošas atbildes uz visiem jautājumiem par jauno katlu māju. Pasākuma noslēgumā visus gaidīja "biomasas zupa" - skābeņu zupa, lai vēderiem arī taptu silti! Pasākuma noslēgumā visus gaidīja "biomasas zupa" - skābeņu zupa, lai vēderiem arī taptu silti!
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top