Pāriet uz lapas karti

Lasītāju klubiņa tikšanās ar Kārli Tjarvi un Irēnu Hadaņonoku

16.08.2017 14:00 kur : Kandavas pilsētas bibliotēka

img_4161.jpgSaulainā 16.augusta pēcpusdienā Kandavas pilsētas bibliotēkas pagalmā pulcējās Lasītāju klubiņa dalībnieces, lai tiktos ar grāmatas "Kopā ejot meža taku" autoru Kārli Tjarvi un logopēdi, sociālo pedagoģi Irēnu Hadaņonoku. Pirmoreiz abas interesantās personības Lasītāju klubiņā viesojās 2014. gadā, kad K.Tjarve prezentēja savu grāmatu “Brienot meža taku”.

Pasākumu apmeklēja vairāk kā 20 interesentu, iespējams tāpēc, ka abi viesi kādreiz bijuši kandavnieki, šeit mācījušies vai dzīvojuši. Tikšanās laikā Irēna Hadaņonoka lasīja fragmentus no jaunākās grāmatas un grāmatas autors atbildēja uz jautājumiem, kurus uzdeva tikšanās dalībnieces. Nepiespiestā gaisotnē sarunas raisījās ne vien par grāmatām, bet arī par dzīvi un atmiņām.

Irēna Hadaņonoka- Tjarve, vairāku pedagoģiska rakstura grāmatu autore, logopēde, sociālā pedagoģe, mācību centra „Atbalsts sociālajai integrācijai” direktore (tagad devusies pensijā un abi ar dzīvesbiedru dzīvo Spānijā), bērnību un skolas gadus pavadījusi Kandavā. Ilgus gadus dzīvojusi un strādājusi Kandavā, šeit izauguši un skolā gājuši viņas bērni.   

Tikpat interesanta personība ir arī Kārlis Tjarve. Viņš ir militārais arheologs, diezgan retas profesijas pārstāvis, sabiedriskās organizācijas un meklēšanas vienības „Leģenda” skolotājs un biedrs. Arī iemēģinājis roku rakstīšanā: 2013.gadā izdevis grāmatu “Brienot meža taku”, bet šī gada sākumā iznākusi jau pieminētā grāmata „Kopā ejot meža taku”. 

 

printēt
img_4140.jpg img_4139.jpg img_4144.jpg img_4132.jpg img_4134.jpg img_4133.jpg img_4153.jpg img_4161.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top