Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/3099/izrade_pasaule_ir_nonakusi_strupcela
Drukas datums: 18:40:27 20.04.2024

Izrāde "Pasaule ir nonākusi strupceļā"

15.06.2017 17:00

18052387_1308420965921313_1526199920_o.jpg15.jūnijā plkst. 17:00 Ūdens ielā 2, Kandavā (bijušās grāmatnīcas "Laipa telpās) notiks laikmetīgā kustības izrāde "Pasaule ir nonākusi strupceļā". Ieeja: 3.00 Eur.

 “Taupīgums ir poētisks jo tas ir radošs; atkritumi ir nepoētiski jo tie ir atkritumi.” - Dž. K. Čestertons. “Kas nav kārtībā ar pasauli”.

“The world has come to an end” (latviski – pasaule ir nonākusi strupceļā) ir dejotāja Jāņa Grūtupa debija laikmetīgajā kustību pasaulē. Tās ideja ir spēt atrast cilvēcisko patērētāju sabiedrībā un paskatīties no malas uz mūsdienu sabiedrības izveidoto indivīda ideju. Pēc ilgām pārdomām un pētījumiem par dabas piesārņojumu un sabiedrības rīcību, Valērija vēlas dalīties ar savu vīziju par vienu no lielākām 21.gs.pasaules problēmām – cilvēku vispārīgo vienaldzību pret daudziem procesiem, kas norit aiz iedomājama jūtu “dzelzs priekškara”, kura priekšā stāv mūsdienu civilizācija.

Dejo / Jānis Grūtups

Idejas autore un projekta vadītāja / Valērija Kravale

Izrādes veidošanā iesaistās / Kornēlija Ābele (instalācijas), Madara Murņikova (mūzika).

 

VALĒRIJAS PĀRDOMAS

Mūsdienu cilvēks ir nonācis strupceļā. Tas ir apmaldījies starp informācijas plūsmām, izmainītiem jēdzieniem un post-patiesībām. Civilizācija stāv priekšā sava veida dzelzs priekškaram, kas neļauj indivīdam pārtapt par daļu no globālās sabiedrības. Ir izmainīta arī cilvēka būtība kā tāda; tā ir gājusi bojā neskaitāmajos pasaules galos.

Pasaules galā, kad vairākas netikumības (vulgārismu un dažreiz pat mežonīgo naidu) tika pieņemtas par morāli; pasaules galā, kad gāzes emisijas sāka izstumt atmosfērā esošo skābekli un slāpekli no zinātnieku diagrammām. Indivīds ir zaudēts tajā egoistiskā pasaulē, kas šķiet triviāli.

Izrādē THE WORLD HAS COME TO AN END ir personīgais vēstījums un redzējums par apkārt notiekošiem procesiem. Bet cilvēks ir iestrēdzis citu ilūzijā un iekārtojies ērti, vērojot pasauli ārā pa logu. Bet - kā lai dzīvo tālāk?