Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/1688/projekta_vaneniekiem_veseliem_but_nosleguma_razas_karnevals
Drukas datums: 20:21:52 18.04.2024

Projekta “Vāneniekiem veseliem būt” noslēgumā Ražas karnevāls

15.09.2016 12:30 kur : Vānes kultūras nams

100_4661.jpg15.septembrī projekta „Vāneniekiem veseliem būt” ietvaros rīkotajā Ražas karnevālā Vānes kultūras namā zālē pulcējās Vānes pamatskolas skolēni, PII grupas bērni, skolēnu vecāki, skolotāji, pagasta iedzīvotāji, lai savu radošo garu palaistu brīvībā. 

Tā kā šobrīd dzīvojam dzejas dienu noskaņās, katrs kolektīvs izrādīja kādu priekšnesumu – iemācītu vai pavisam jaunradītu caur dzejoļiem, dziesmām un rotaļām.  Pēc tam vērām durvis vaļā radošajai darbnīcai, kuras uzdevums bija no dabā ievāktās ražas radīt ko jaunu. Un arī radās – visneiedomājamākie veidojumi. Tik daudz satapa gan ziedu, gan dārzeņu kompozīcijas.  Izrādās to visu var radīt no apkārt izaugušā. Un tik daudz kas jau pats izaudzis priekšā sakot, ir tikai jāprot ieraudzīt, piemēram, lopu biete, kas no vienas puses skatoties ir kā sieviete, bet no otras puses vīrietis. Un biete pati par sevi skaista! Ne ko pielikt, ne atņemt. Iedvesmojoši un radoši.

Paldies visiem apmeklētājiem un īpašs paldies maskotajiem karnevāla dalībniekiem.

Radošajām darbnīcām noslēdzoties, turpinājām ar atskatu tapušās īsfilmas veidā  uz projekta „Vāneniekiem veseliem būt”  gandrīz 10 mēnešu laikā paveikto. Īsfilmiņa ir kā „Lielais Paldies” projekta finansiālajiem atbalstītājiem – Borisa un Ināras Teterevu fondam un Kandavas novada domei. Tiem pagasta iedzīvotājiem, kuriem nebija iespēja šo filmiņu noskatīties, tā būs pieejama pēc projekta noslēgšanas 30 septembra Vānes pagasta bibliotēkā.

Pasākuma noslēgumā mielojāmies ar gardajiem svētku kliņģeriem. Savukārt projektā iesaistītie brīvprātīgie un citi atbalstītāji saņēma pateicības. Paldies brīvprātīgajiem-  Gunai Ošeniecei, Ingai Zilbertai, Vandai Bērziņai, Intai Putniņai, Dainai Olšteinai. Sadarbības partneriem- Vānes pamatskolai,  Vānes pamatskolas PII, Vānes pagasta pensionāru biedrībai, Vānes kultūras namam.

Projekta organizētāji Vānes pagastā Biedrība „Vānes pagasta sieviešu klubs „GUNNA”” ir pateicīgi visiem, kuri piedalījās projekta organizētājās aktivitātēs un joprojām izmanto projekta sniegtās iespējas.

Iespēju ir daudz: apmeklēt trenažieru zāli, izmantot nūjošanas nūjas, zālē esošo vingrošanas inventāru – vingrošanas bumbas,  riņķus, stiepšanās gumijas, roku espanderus, pilates riņķus.

Atgādinām, ka reizi sezonā organizējam grupu „Ēdam ar baudu”, kuras nākamā tikšanās jau oktobrī, sekojiet līdzi informācijai. Tāpat arī atsāksim vingrot kopā ar fizioterapeiti E.Gajevsku. Pirmā nodarbība pēc vasaras pārtraukuma 28.septembrī plkst.19.00 Vānes k/n zālē. Nodarbība būs par samaksu, jo vairāk sanāksim, jo mazāk maksāsim, tāpēc aiciniet kādu sev līdzi.

Aicinu katru domāt par savu veselību un izmantot sniegtās iespējas veselības uzlabošanai un saglabāšanai!

Projektu „Vāneniekiem veseliem būt!” iespējams realizēt pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda un Kandavas novada domes finansiālajam atbalstam

Projekta vadītāja Gita Priede – Pileniece

 

 

 

100_4623.jpg100_4605.jpg100_4626.jpg100_4661.jpg100_4663.jpg100_4667.jpg100_4678.jpg