Pāriet uz lapas karti

Jaunieši par klimatu! - Loesje radošās rakstīšanas un fotogrāfēšanas meistarklase

03.12.2022 11:00 - 17:30

jauniesi-par-klimatu.jpg

Kandavā nebijis pasākums - Loesje radošās rakstīšanas meistarklase jauniešiem no 13-30 gadu vecumam! Dalība bez maksas. Rezervē vietu arī sev! Piesakies šeit: ej.uz/loesjekandavā
LAPAS (Latvijas platforma attīstības sadarbībai) kampaņas #jauniešiparklimatu ietvaros arī mēs vēlamies veicināt jauniešu izpratni par klimata pārmaiņu ietekmi ne tikai uz mūsu ikdienas dzīvi, kā arī sociālo un ekonomisko situāciju globālā mērogā, bet arī jauniešu iespējām un veidiem paust savu viedokli un būt pārmaiņu iniciatoriem.
Pasākuma norise:
no 10:30 ierašanās, reģistrēšanās
11:00 Loesje radošās rakstīšanas darbnīca.
Radošās rakstīšanas darbnīcā, izmantojot Loesje tehniku, tev būs ir iespējams paust savu viedokli par Latvijā un pasaulē notiekošajām aktualitātēm vai kādām citām sev tuvām tēmām.
Darbnīcas ietvaros tu uzzināsi par Loesje plakātu veidošanas kustību un tās pārstāvētajām vērtībām, piedalīsies vairākos radošās rakstīšanas iesildīšanās uzdevumos un kopā ar citiem dalībniekiem rakstīsi saukļus, kuri pēc tam tiks izmantoti melnbalto Loesje plakātu veidošanā.
Loesje radošās rakstīšanas metodes būtiskākais elements ir koprade. Darbnīcas laikā dalībnieki sēž aplī, papildinot un uzlabojot viens otra rakstīto, šādā veidā kopīgi radot jaunus un reizēm arī pašiem dalībniekiem pārsteidzošus tekstus, kādus viens pats dalībnieks individuāli nespētu izveidot. Lai piedalītos darbnīcā, īpašas rakstīšanas prasmes vai literārā pieredze nav nepieciešama. Darbnīcas laikā radītie teksti tiks izmantoti, lai veidotu jaunos Loesje plakātus. Jaunradītie plakāti vēlāk tiks publicēti Latvijas Loesje plakātu arhīvā http://ej.uz/Loesje-plakati un būs brīvi pieejami nekomerciālai izmantošanai gan darbnīcas dalībniekiem, gan jebkuram citam interesentam.
13:30 Pusdienu pauze
14:30 Loesje plakātu fotografēšanas darbnīca

Loesje plakāti tiek veidoti, lai aicinātu sabiedrību aizdomāties par pasaulē aktuāliem tematiem un veicinātu indivīda vēlmi uzņemties aktīvu iniciatīvu savas apkārtējās vides un sabiedrības uzlabošanā. Loesje plakātu fotografēšanas darbnīcas mērķis ir paspilgtināt plakātu pausto domu, iekļaujot plakātus pilsētvidē, kā arī fotografējot tos kopā ar cilvēkiem. Fotografēšanai tiek izmantoti A3 un A1 izmēra plakāti, foto kadru meklējumam esot kā radošam koprades uzdevumam - darbnīcas dalībniekiem to veicot nelielās trīs līdz četru cilvēku grupās. Darbnīcā iespējams piedalīties, izmantojot viedtālruņa piedāvātās fotografēšanas iespējas, gan arī izmantojot profesionālo foto tehniku.
Foto darbnīcas ievadā tiks sniegta ievadlekcija par fotografēšanu un padomi, kas noderīgi tieši Loesje plakātu fotografēšanā. Darbnīcas noslēgumā paredzēta arī kopīga iegūto rezultātu apskate un izvērtēšana.
Loesje plakāti tiek rakstīti vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tomēr Latvija ir pirmā valsts, kurā tika uzsākta arī plakātu fotografēšana pilsētvidē. Tas notika 2008. gadā, projekta "Balti Melnā Revolūcija" ietvaros. Kopš tā laika līdzīgas darbnīcas ir notikušas kopumā 45 reizes, viesojoties vairāk nekā 24 dažādās apdzīvotās vietās Latvijā. Šī darbnīca būs pirmā reize, kad Loesje plakātu fotografēšana norisinās Kandavā. Ar iepriekšējo foto darbnīcu rezultātiem iespējams iepazīties adresē www.ej.uz/Loesje-foto
17:00 Pasākuma noslēgums
Aktivitāte tiek finansēta no EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” un Eiropas Savienības DEAR programmas.
#AktivoIedzivotajuFonds #ClimateOfChange #LAPAS

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top