Pāriet uz lapas karti

Latvijas 104.gadadiena Zantē

17.11.2022 19:00 kur : Zantes kultūras nams

39.jpgApmīļo, saulīte, manā zemītē

Katru ozola zīli.

Es savai Tēvzemei pieglaužos

Ticot, cerot un mīlot.

                       (D.K.Bitēna)

17.novembrī Zantes kultūras namā uz Latvijas 104.gadadienai veltīto koncertu "ES SAVAI TĒVZEMEI" kuplā skaitā pulcējās zantenieki un viesi. Visus klātesošos svētkos sveica Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns un Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis.

Zantes pagasta pārvaldes CILDINĀJUMU saņēma:

  • LIGITA FELDMANE – par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Zantes pagasta iedzīvotāju labā.
  • KRISTĪNE ELKSNĪTEpar ilggadēju un pašaizliedzīgu pedagoģisko darbu un ieguldījumu Zantes pamatskolas izaugsmē.
  • JĀNIS PŪPOLS -  par Zantes pagasta un pamatskolas jauniešu iesaisti Jaunsardzes kustībā, veicot patriotisko audzināšanu.

   Koncertā dziesmas Latvijai dziedāja Zantes kultūras nama jauktais koris un Blīdenes kultūras nama jauktais vokālais ansamblis (diriģente Zane Ņukša-Valdmane), Zantes pamatskolas ansamblis un solistes Lūcija Gilova un Sanija Cabule (vadītāja Kristīne Elksnīte), Tumes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Kansoneta” (vadītāja  Maruta Čauva). Latviju izdejoja jauniešu deju kolektīvs „Sīpa”, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele” un Zantes pamatskolas 1.klases un bērnudārza bērnu deju kolektīvs (vadītāja Marita Jekuma). Kā vienmēr, aizskatuvē čakli darbojās dejotāju uzcītīgais palīgs - skolotāja Daiga Poška.

   Latviju gan dzejā izrunāja, gan izdejoja un pasākumu vadīja Rigonda un Klāvs Elksnīši. Kopā ar viņiem darbojās mazā aktrise Lilija Bergmane.

   Īpašu apsveikumu instruktoram Jānim Pūpolam bija sagatavojuši Zantes pamatskolas jaunsargi, kurus komandēja 8.klases skolnieks Raivis Bilavs.

   Pasākuma noslēgumā izskanēja sirsnīgā un emocionālā dziesma „Tēvzemei”, kurā ar solo dziedājumu priecēja -  Zane Ņukša-Valdmane un Uldis Oliņš.

   Par skaņu un gaismu gādāja Jurģis Muska un Kristers Oliņš.

  Pēc koncerta tumšajās novembra debesīs iemirdzējās krāšņas Latvijas 104.dzimšanas dienai veltītas ugunspuķes, bet svētki noslēdzās ar balli, kurā par dejotprieku gādāja grupas „BREKŠU PEKŠI” muzikanti.

  Liels PALDIES visiem kolektīvu vadītājiem un amatiermākslas kolektīviem par ieguldīto darbu un enerģiju. Tikai kopā mēs varam radīt skaistus svētkus!

Foto: Irīna Buta

printēt
0.jpg 2.jpg 3a.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg 29.jpg 29a.jpg 30.jpg 30a.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg 40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg 17-11-2022.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top