Pāriet uz lapas karti

KANDAVAS PILSĒTAS LIELĀS EGLES IEDEGŠANA

01.12.2022 18:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

dsc0107.jpg1. decembra vakarā vecpilsētas Promenādē tika iedegta lielā egle. Šogad tā ir īsta princese! Pasākuma apmeklētāji bija tiešām daudz un visi priecīgi, jo egles iedegšana un 1.decembris liecina, ka sācies gada pēdējais mēnesis un pavisam drīz būs gada sirsnīgākie un ģimeniskākie svētki- Ziemassvētki.

Bērnus izklaidēja Baltais lācis, pingvīns un Burunduks. Par to PALDIES "TEĀTRIS UN ES" apvienībai. PALDIES Kandavas un pagastu apvienības vadītājam Jānim Mazitānam par skaisti saposto mazpilsētu un egles iedegšanas mirkli, kad kopā visi saucām "Eglīt, eglīt, iededzies!"

Kandavas galvenā Ziemassvētku egle ir iedegta un turpinās pilsētas rotāšana pirms gaidāmā skaistā notikuma- Ziemassvētkiem.

Pilsētas svētku dekorācijas papildina izgaismotie tiltiņi Promenādē un Ziemeļbriedis ar kamanām, kurās, tāpat kā pagājušajā gadā, iedzīvotāji aicināti iesēsties, lai nofotografētos. Lielajā ielā un Abavas ielā izgaismotas gar ielām sastādītās liepiņas un ceļā uz vecpilsētu nedēļas līdz Ziemassvētkiem skaita Adventes vainags. Lampiņu virteņu veidotos mirdzošos mētelīšos ietērpušies arī kociņi Tirgus jeb Depo laukumā. Pilsētas viesus un “caurbraucējus” Bruņinieku pilskalna pakājē sagaida un pavada egļu zaru rūķi ar krāsainām micēm un jaunas lielizmēra 3D dekorācijas ausekļa formā.

Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns stāsta, ka pilsēta svētkiem rotāta, izmantojot gan agrākos gados sarūpētus, gan jaunus dekorus. Šogad iegādāts vainags, kas rotā Promenādes ieeju, krāsainās gaismas bumbas Promenādē, 3D auseklīši pie Bruņinieku pilskalna, kā arī vairākas spuldzīšu virtenes, kas izgaismo burtus “Candowe” un kociņus pilsētā. Tradicionāli tiek izmantoti arī iepriekšējo gadu rotājumi, novēršot to bojājumus, kuri radušies laikapstākļu vai cilvēku darbības ietekmē. Aicinām ikvienu saudzēt svētku noskaņu un dekorācijas!

J.Mazitāns izsaka pateicību Saimniecības pārzinim Edgaram Leijeram, kurš rūpējas par pilsētas dekorēšanu svētkiem. Šogad Edgaram pilsētas noformēšanas darbos palīdz aktīva un radoša Kandavas iedzīvotāja Irina Petrenko no Ukrainas, kura pati izteikusi vēlmi un izrādījusi interesi iesaistīties pilsētvides noformēšanā. Tukuma novada sociālais dienests Irinu ir iesaistījis prasmju veicināšanas pasākumu programmā, kuras ietvaros Kandavas un pagastu apvienības vadītājs J.Mazitāns veica pārrunas un secināja, ka Irinas radošais skatījums noderētu pilsētvides rotājumu izveidošanā un uzstādīšanā Valsts svētkos, Ziemassvētkos un citos svētkos.

Arī šogad pateicība tiek izteikta uzņēmējam, mežsaimniekam Viesturam Valdim Dreimanim, kurš no sava īpašuma mežiem pilsētai svētku egli ir dāvinājis vairāku gadu garumā, arī šogad. Tāpat paldies SIA “Kandavas ceļi” par palīdzību pilsētvides dekorēšanā un zirgaudzētavas “Ivetas zirgi” īpašniecei Ivetai Pāžai par ziemeļbrieža kamanu atvēlēšanu pilsētas svētku noformēšanai!

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top