Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/11826/zantes_pagasta_svetki_2022_oranzais_bridinajums
Drukas datums: 08:29:26 19.04.2024

ZANTES PAGASTA SVĒTKI 2022 "ORANŽAIS BRĪDINĀJUMS"

21.05.2022 kur : Zantes kultūras nams, Zante

9z_0.jpgNeskatoties uz nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, pārplānojot svētku norisi no sporta laukuma uz Zantes pamatskolas telpām un skolas parku, 21.maijā Zantes pagasta svētki tomēr notika un izdevās pat labāk nekā cerēts. Šogad  par svētku tēmu tika izvēlēta oranžā krāsa, kas ir laimes un prieka krāsa, tā rada vēlmi darboties, ieinteresē atklāt kaut ko jaunu un piedzīvot ko nebijušu. Pēc divu gadu pasākumu pārtraukuma svētki un pozitīvas emocijas ir tieši tas, kas mums nepieciešams, tāpēc, neskatoties ne uz ko, zantenieki bija priecīgi, ka svētki varēja notikt.            

Ar skanīgām dziesmām svētku rītu ieskandināja Adriāna Mušketova, Rūdis Ronis, Markuss Mušketovs un Artūrs Šteins (skolotāja Kristīne Elksnīte),  un ar atraktīvām dejām Sendijas Keitas Stolas vadībā priecēja mūsu bērni un jaunieši.

Svētkus atklāja Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis. Sveicienus svētkos zanteniekiem bija atvedis Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, Kandavas Kultūras un sporta centra vadītāja Iveta Grunte un vakarā zanteniekus sveica Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede.            

Līdz pat pēcpusdienai gan lieli, gan mazi skolas zālē un parkā piedalījās dažādās sporta aktivitātēs, kuru galvenie vadītāji bija Kandavas novada Kultūras un sporta centra vadītājas vietnieks Roberts Rozentāls un mūsu  pagasta sporta organizatore Tija  Tripāne. Mazākajiem bērniem prieku sagādāja bumiņbu baseins un lielā piepūšamā atrakcija. Pusaudži sacentās bamperfutbolā un pēc tam visi, kuri vēlējās, varēja kūleņot un jautri pavadīt laiku lielajās bumbās. Par tradīciju kļuvušajā zābaku mešanā gan pieaugušajiem, gan bērniem tika „salasītas” visas  novietotās balvas. Roku laušanās sacensībās vīriem uzvarēja Austris Šaicans (Saulkalne), 2. vietā Valters Pujāts no Rīgas un 3.vietā Kristaps Rorbahs (Zante), bet spēcīgākā sieva izrādījās Evita Bērziņa no Cēres, aiz sevis atstājot Mariku Kraskovu (Zante) un Nikiju Pujāti (Rīga). Ne mazāk sīva cīņa izvērtās spēka trīscīņā, kurā nācās taisnās rokās noturēt 10l ūdens pudeles, spiest espanderu un sašķirot pupiņas. Pēdējā disciplīna bija īpaši jautra, jo vīriem tā sagādāja problēmas. Vīru konkurencē uzvarēja Austris Šaicans (Saulkalne) aiz sevis atstājot Gundaru Gulbi (Viesatas) un Valteru Pujātu (Rīga). Speciālbalvu saņēma sporta aktivitāšu entuziasts Miervaldis Neimanis. Sievu konkurencē uzvarēja Evita Šaicane (Saulkalne), aiz sevis atstājot Kristīni Kalviņu (Viesatas) un Nikiju Pujāti (Rīga). Šautriņu mešanas sacensībās startēja vairāk kā divdesmit dalībnieki un uzvaras laurus plūca Māris Doniņš (Zante), 2. vietā Miervaldis Neimanis (Zante) un 3.vietā  Māris Mihailovs (Zante). Golfa frisbijs arī pulcēja kuplu dalībnieku skaitu, kurā uzvarēja Aivars Rožinskis (Cēre), Artūrs Lūsis (Zante) un Adrians Kancerevs. Sumo cīņās pārsvarā piedalījās jaunieši un sīvā konkurencē smago cīņu izcīnīja zantenieki  - Romijs Puškins un Māris Doniņš.

 Skolas vestibilā uz skaistu henna tattoo jeb zīmējumu uz ķermeņa ar hennu  aicināja mākslinieces Anda Besere un Elita Ose,  turpat notika arī svētku tirdziņš, kurā varēja iegādāties kaut ko pašaudzētu un pašražotu, kā arī nogaršot dažādus oranžus smūtijus un kokteiļus.

Dienas gaitā par oranžāk tērpto Zantes pagasta svētku dalībnieci tika atzīta Everita Muceniece. Ļoti centušās un piedomājušas pie oranžā apģērba bija arī Inta Neiciniece un Daiga Poška, kā arī Sabīne Bemane, Elīza Oliņa un  īpaši oranži saskaņojusies bija Libergu Pošku ģimene. Paldies visiem oranži tērptajiem par atsaucību!

Pēcpusdienā ar nepacietību tika gaidīta tikšanās ar rokeriem no motokluba „Nekādi labie”  un vizināšanās ar mocīšiem pa Zantes ieliņām. Svētku pirmās daļas noslēgumā visi tika aicināti cienāties ar tradicionālo Zantes svētku zupu.

Vakarpusē svētku dalībnieki devās uz  kultūras namu, kur mazajā zālē varēja aplūkot foto izstādi „Mīļdzīvnieki”. Kā skaista dāvana Zantes pagasta svētkos visiem zanteniekiem un viesiem izskanēja muzikālā šova „X faktors” dalībnieku Grētas Grantiņas un Viktora Buntovska koncerts, kas pulcēja neredzēti kuplu apmeklētāju pulku, kam Zantes kultūras nama lielā zāle pat bija kļuvusi par šauru. 

Svētki noslēdzās ar ballīti līdz rīta gaismai, kurā par dejot prieku gādāja Banchiks jeb Artūrs Bānis no Ventspils.

Par aktīvu līdzdalību un atbalstu šo svētku organizēšanā liels, liels PALDIES:

Zantes pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Kālim, Zantes pamatskolas direktorei Kristīnei Elksnītei par atsaucību un iespēju svinēt svētkus Zantes skolā, skolas bērniem un jauniešiem, īpaši Sendijai Keitai Stolai, Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītājas vietniekam Robertam Rozentālam, Zantes pagasta sporta organizatorei Tijai Tripānei, hennas māksliniecēm Andai Beserei un Elitai Osei, smūtiju un kokteiļu meitenēm - Ligitai Feldmanei, Liesmai Upmanei un Irīnai Butai, atsaucīgajiem tirgotājiem – Solvitai Upmanei, Guntai Zonbergai, Samantai Karlsonei ar ģimeni, Ilzei un Igoram Puškiniem,  bamperbumbu uzraudzēm Intai Neiciniecei, Elīzai Oliņai un Martai Vanderzellei, rokeriem no moto kluba „Nekādi labie”, pavārītei Initai Usai par ļoti garšīgo Zantes svētku zupu un saimniecēm Daigai Poškai un Dacei Rasai, atsaucīgajam atrakciju puisim Elvisam Cīrulim un viņa komandai, kā arī Mārcim Neiciniekam, Kristeram Oliņam, Uldim Oliņam, Edijam Lācim, Uģim Neiciniekam, Agrim Kodolam un Jurģim Muskam.


Galerija 1
zantes-svetki-20222.jpgsports.jpgkoncerts-21-05-2022.jpgballe-21-05-2022.jpg

Galerija 2
51z.jpg50z.jpg46z.jpg49z.jpg47z.jpg52z.jpg48z.jpg45z.jpg44z.jpg43z.jpg42z.jpg41z.jpg40z.jpg39z.jpg38z.jpg37z.jpg36az.jpg36z.jpg34z.jpg33az.jpg35z.jpg33z.jpg32z.jpg31z.jpg1z.jpg2z.jpg3z.jpg4z.jpg5z.jpg6z.jpg7z.jpg8z.jpg9z.jpg9az.jpg9bz.jpg10z.jpg11z.jpg12z.jpg13z.jpg14z.jpg15z.jpg16z.jpg17z.jpg18z.jpg19z.jpg22z.jpg23z.jpg24z.jpg24az.jpg25z.jpg26z.jpg27z.jpg28z.jpg29z.jpg30z.jpg9z_0.jpg