Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/10952/ricibas_shema_gadijumiem_ja_skolens_ierodas_izglitibas_iestade_bez_sejas_maskas
Drukas datums: 13:28:54 29.03.2024

Rīcības shēma gadījumiem, ja skolēns ierodas izglītības iestādē bez sejas maskas

04.02.2021

ikvd_ricibas_shema_maskas_skola.jpgNo 8. februāra ar drošības pasākumiem mācības klātienē atsāk 1. un 2. klašu skolēni. Sākumskolā izglītojamie mācās mācīties. Šajā posmā izglītojamiem daudz vairāk nepieciešams cilvēciskais kontakts, atbalsts, viņiem ir ļoti grūti sevi motivēt, koncentrēties, līdz ar to attālināta mācīšanās šiem izglītojamiem ir īpaši liels izaicinājums – šajā vecumposmā prasmes līdzdalībai pašvadītā mācību procesā vēl nav izveidojušās. Arī digitālās prasmes minētajiem izglītojamiem lielākoties vēl nav pietiekamas.    

Mācības klātienē iespējamas tikai tad, ja izglītības iestādē var nodrošināt nepieciešamos drošības pasākumus: telpu vēdināšana, higiēnas ievērošana, mutes un deguna aizsegu lietošana un distances ievērošana.

Rīcības shēma gadījumiem, ja skolēns ierodas izglītības iestādē bez sejas maskas. Rīcības shēmu sagatavojis Izglītības kvalitātes valsts dienests sadarbībā ar Latvijas Republikas Tiesībsargu un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju.

Izglītības iestādām pirms bērnu atgriešanās skolā ir jāinformē vecāki par  sejas masku nēsāšanas kārtību skolā un jālūdz vecākiem pārrunāt ar bērniem maskas nēsāšanas nepieciešamība un pareizi maskas uzlikšanas un noņemšanas principi.

Aicinām skolas ar izpratni izturēties pret bērnu, kas ieradies skolā bez maskas, pārrunāt ar viņu maskas trūkuma iemeslus, piedāvāt nēsāšanai skolā esošo masku un nepieciešamības gadījumā sazināties ar vecākiem. Sākoties skolēnu klātienes mācībām, lūdzam pedagogus pārrunāt ar bērniem ierobežojumu būtību – maskas nēsāšana palīdz mums aizsargāt savu un citu veselību.

Gadījumā, ja vecākiem ir negatīva attieksme pret normatīvajā regulējumā noteiktajiem ierobežojumiem un viņi nevēlas rakstīt iesniegumu par izglītības īstenošanu ģimenē, skolai jārīkojas rīcības shēmā noteiktajā kārtībā.

Autors Izglītības kvalitātes valsts dienests

logo.jpg

logo.jpg