Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/10941/arkarteja_situacija_pagarinat_lidz_11janvarim
Drukas datums: 09:31:34 29.03.2024

Ārkārtējā situācija pagarināt līdz 11.janvārim

02.12.2020

Ārkārtējā situācija pagarināta līdz 11. janvārim. Mācības klātienē turpina tikai 1.-4. klašu skolēni.


ierobezojumi_covid_19_pasvaldibas_1.jpgMērķtiecīgākai Covid-19 ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu Latvijas iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, tiek ieviesti stingrāki un precīzāki drošības pasākumi līdz 11. janvārim.

To mērķis ir visai sabiedrībai kopīgi radīt apstākļus, kuros vīruss nevar izplatīties. Skolās, kuras turpina darbu klātienē, arī turpmāk būs jānodrošina 3 m2 telpu platība vienai personai. Savukārt pedagogiem saglabājas pienākums izglītības procesa laikā un ārpus izglītības procesa lietot mutes un deguna aizsegus, lai mazinātu infekcijas izplatības risku no pedagoga uz bērniem. Šis ierobežojums būs jāievēro arī bērnudārza audzinātājām

Jaunie ierobežojumi paredz: 

  • Klātienē mācību process drīkst notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs. Skolās jānodrošina 3 kvadrātmetru platība vienam skolēnam.
  • No 4. janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolēniem, gan skolotājiem.
  • Augstākās izglītības, profesionālās izglītības un pieaugušo profesionālās tālākizglītības un neformālās izglītības process drīkst notikt tikai attālināti. Savukārt praktiskās iemaņas, kuras nav iespējams apgūt attālināti, drīkst klātienē apgūt tikai individuāli – viens pasniedzējs ar vienu audzēkni.
  • Interešu izglītības praktiskās daļas var notikt klātienē tikai individuāli. Klātienē nav atļauti koru un pūšaminstrumentu kolektīvu mēģinājumi.

Ar visiem ierobežojumiem, kas šodien apstiprināti valdībā, iepazīties vari Ministru kabineta tīmekļvtienē. 

Avots: https://www.visc.gov.lv/lv/jau...

logo.jpg

logo.jpg