Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/10543/kino_berniem_sarkanas_kurpites_un_7_rukisi
Drukas datums: 13:12:10 19.03.2024

Kino bērniem "Sarkanās kurpītes un 7 rūķīši"

08.10.2020 17:00 - 18:20 kur : Kandavas kultūras nams

 Animācijas filma “Sarkanās kurpītes un septiņi rūķīši” pavēsta nedaudz citu stāstu: neparastu, pārsteidzošu un smieklus raisošu.
Pasaku salā katrs desmitais iedzīvotājs ir princis vai princese. Bet no visiem prinčiem labākie ir "Septiņi Bezbailīgie". Reiz šis septītnieks kā parasti bez pārlieku lielām grūtībām izglābj no pūķa ķetnām skaisto princesi. Taču princese it nemaz nav tāda, kādu prinči to iedomājušies. Par ķircināšanu un smiešanos prinči izpelnās feju princeses lāstu un tiek pārvērsti par septiņiem rūķīšiem. Lāstu var lauzt tikai ar karaļvalsts skaistākās meitenes skūpstu. Un nu rūķīši dodas ceļā, lai viņu atrastu.
Tikmēr kāda vienkārša meitene, vārdā Sniegbaltīte, nejauši uziet brīnišķīgas, sarkanas kurpītes, tās uzlaiko un pēkšņi kļūst par īstu skaistuli. Bēgot no ļaunās karalienes, kas arī ir nolūkojusi burvju kurpītes, Sniegbaltīte nonāk rūķīšu mājā. Ieraugot Sniegbaltīti, rūķīši pat nešaubās, ka viņu nedienas ir galā un, lai atgrieztos pie bezrūpīgās prinču dzīves, vajadzīgs vien šīs skaistules skūpsts, taču viņiem nav ne jausmas, ka Sniegbaltītes skaistuma noslēpums ir sarkanās kurpītes. Arī karaliene nesnauž un ir apņēmības pilna jebkuriem līdzekļiem atgūt burvju apavus. Tā nu rūķīši nonāk krustugunīs. Saprotot, ka tagad Sniegbaltītei skūpsti nav ne prātā, noburtie prinči iesaistās cīņā, lai palīdzētu Sniegbaltītei un pēc iespējas ātrāk lauztu lāstu un atgūtu savu iepriekšējo daiļumu. sarkanas_kurpites_kandava.jpg