Pāriet uz lapas karti

Kandavas Mākslas plenērs “Radošais Mākslas mirklis- 2020"

13.07.2020 11:00 - 18.07.2020 - 18:00 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

afisaa_log.jpgKANDAVAS MĀKSLAS PLENĒRS 2020„RADOŠAIS MĀKSLAS MIRKLIS” (13.07.-18.07.2020)

Kandavnieki un viesi esiet mīļi aicināti pieteikties dalībai plenērā. Kā jau vienmēr Tev nav jābūt māksliniekam, bet tikai jāgrib radoši darboties. Piesakies savlaicīgi, šogad, vīrusa Covid 19 sakarā plenēra dalībnieku skaits būs ļoti ierobežots.

Kandavas Mākslas plenērs ir ilggadēja tradīcija, kura arī šogad tiek turpināta. Jau astoto gadu plenēram var pieteikties jebkurš interesents - mākslinieks, mākslas mīļotājs, students, skolēns u.c. Bērni piedalās tikai kopā ar vecākiem. Plenēra laikā būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, vērot citus māksliniekus darbībā, iepazīties, saturīgi pavadīt laiku, apskatīt apkārtni u.c. Plenēra noslēgumā ikvienam būs iespēja piedalīties cepļa izņemšanā un brīvdabas noslēguma izstādē. Plenērs norisināsies Kandavas pilsētvidē. Plenēra dalībnieki darbosies radošajās darbnīcās profesionāļu vadībā, atbilstoši savām interesēm. Katrs plenēra dalībnieks var piedalīties vairākās darbnīcās. Visās darbnīcās var piedalīties gan pieaugušie, gan bērni ar vai bez pieredzes!!!!

Plenērs tiks organizēts šādos virzienos: Keramika. Darbnīcas vadītājas - māksliniece, podniece Matilde Laura Ikerte (Bauska) un māksliniece, keramiķe Linda Priedniece (Kandava). Iespēja strādāt individuāli vai vadītāju palīdzību iegūt pamatzināšanas svēpētās keramikas arodā. Darbi tiks veidoti brīvi ar rokām, netiks izmantotas mehāniskas ierīces, cilvēkam kaitīgas vielas un tehnoloģijas.

Gleznošana. Darbnīcas vadītājs - gleznotājs Egils Neihofers (Slampe). Darbnīcas dalībnieki varēs strādāt patstāvīgi vai konsultējoties un gleznojot kopā ar darbnīcas vadītāju visas nedēļas garumā. Darbnīcā var piedalīties pieaugušie, bērni ar vai bez priekšzināšanām un spēju strādāt individuāli.

Kā arī taps Lielformāta glezna sadarbībā ar Abavas ielejas attīstības centru “Pļava” Kandavas autoostas telpās.

Augstspiede. Darbnīcas vadītāja Dace Kalmane (Kandava). Darbnīca notiks 18.07. (klišeju sagatavošana) un 19.05. klišeju atspiešana. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām augstspiedes tehnikām - monotipiju, kartonspiedi, linogriezumu. Būs iespēja apdrukāt papīru vai tekstilu.

Mozaīka. Restaurēsim iepriekšējos gados veidotu Mārīti mozaīkas tehnikā un būs iespēja veidot katram pašam savu dekoratīvu objektu. Izmantosim flīžu lauskas. Līdzi var ņemt spoguļa rāmi, keramikas puķu podus, caurules, metāla galdiņus u.c., kurus vēlaties atjaunot, veidot mozaīkas tehnikā. Dalībnieku skaits 7 cilvēki.

 Apģērbu atdzīvināšana. Darbnīcas vadītāja tērpu māksliniece Danuta Ābele (Kandava) iemācīs paskatīties uz veco apģērbu no jauna. Tiks šūti volānsvārki.

 Radošie vakari! Vakaros visi plenēra dalībnieki pulcēsies vienkopus, lai diskutētu par paveikto un piedalītos tematiskajos vakaros, kuru laikā varēsiet iepazīties viens ar otru un ar burvīgo Kandavu - ekskursija pa Kandavas apkārtni, iepazīšanās vakars kopā ar muzikālu pārsteigumu, vakars pie ugunskura ar apģērbu batikošanu, apgleznošana, keramikas cepļa kurināšana u.c.

 Noslēgumā paredzēta plenēra atskaite - keramikas cepļu dedzināšana un vienas dienas brīvdabas izstāde ar plenēra laikā radītajiem darbiem - Dzeņu ielā 2, Kandavā. Visus darbus, kuri tiks izgatavoti plenēra laikā, 20.jūlijā varēs jau ņemt uz mājām. Pēc iespējām un vēlmēm, plenēra dalībnieki drīkst (nav obligāti), pēc brīvas izvēles - vienu darbu atstāt pilsētai.

 

Plenērs tiks fotografēts, filmēts un atspoguļots vietējos medijos - avīzēs: “Kandavas Novada Vēstnesis”, “Neatkarīgās Tukuma ziņas”; www.kandava.lv, www.kandavaskultura.lv, www.visitkandava.lv, www.facebook.com Kandavas Mākslas galerija  u.c.

          Dalības maksa - 32  no personas (cena nemainās no tā, cik dienas piedalieties plenērā). UZMANĪBU! Lai pieteiktos plenēram Jums ir jāaizpilda plenēra reģistrācijas anketa.

Reģistrācijas anketas Jums tiks nosūtītas pēc pieprasījuma epastā: romanovska.linda@gmail.com.

 Sīkāka informācija pie plenēra organizatores, keramiķes  Linda Priednieces (ex. Romanovskas),

26369421, romanovska.linda@gmail.com,

 

 www.kandavaskultura.lv, www.facebook.com/KandavasMaksl...

 

 

Ļoti priecāsimies Jūs satikt Kandavas Mākslas plenērā 2020 „Radošais mākslas mirklis”.

Linda Priedniece (ex Romanovska) sadarbībā ar Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldi

printēt
afisaa_log.jpg plakats_2020_gatavs.jpg _dsc3729_2_1.jpg 1_1.jpg 3_3.jpg 6_4.jpg 2_2.jpg 4_2.jpg _dsc9813.jpg 7.jpg 1.jpg 44.jpg 44_3.jpg dsc09727.jpg img_1989.jpg img_2632.jpg img_20180704_wa0010.jpg kmp2017_171.jpg 20.jpg 24.jpg 20190719_101813.jpg 1_0.jpg 11.jpg eveee.jpg fb_img_1552803470275.jpg li.jpg 3.jpg 8.jpg 12.jpg 7e9a8213.jpg 1_2.jpg 1_4_a.jpg 1_4.jpg 5.jpg 2.jpg 23.jpg 10.jpg 8_0.jpg 77.jpg 3_0.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top