Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/10016/seminars_toposajiem_un_esosajiem_uznemejiem
Drukas datums: 19:40:49 19.04.2024

Seminārs topošajiem un esošajiem uzņēmējiem

06.03.2020 10:00
dsc_0009.jpg

6. martā Kandavas kultūras namā notika seminārs esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, kurā tika sniegta informācija par naudas piesaistes iespējām uzņēmumu attīstībai un fiziskām personām, kuras vēlas uzsākt uzņēmējdarbību.

Semināru apmeklēja mazliet vairāk par 20 interesentiem. Pēc domes priekšsēdētājas Ingas Priedes uzrunas vārdiem, kuros viņa izteica prieku par daudz jaunām sejām  semināra apmeklētāju vidū, vārds tika dots Attīstības nodaļas vadītājai Sintijai Kokinai, kura pastāstīja par Kandavas domes izsludināto GRANTU konkursu “Attīsti uzņēmējdarbību Kandavas novadā” . Kopējā GRANTA summa, kura tiks sadalīta projektu iesniedzējiem ir 8000 EUR. Uz atbalstu var pretendēt jau esoši uzņēmumi vai arī personas, kas vēlas sākt saimniecisko darbību Kandavas novadā. Maksimālā atbalsta likme ir  2000 EUR, paredzot 20% līdzfinansējumu. Sīkāka informācija un nolikums ar projekta iesnieguma veidlapām  ir pieejams Kandavas novada mājaslapā http://kandava.lv/grantu_konkurss.

Kandavas Partnerības Valdes priekšsēdētāja Inta Haferberga sniedza ieskatu  Kandavas Partnerības  LEADER projektu  iesniegumu 10.kārtas 1.rīcībā  “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai”, kas norisināsies no 28.marta līdz 28. aprīlim un kuras mērķis ir veicināt mikro, mazo un vidējo uzņēmumu izveidošanu un attīstību. Kopējais izsludinātais finansējums ir 93 296,65 EUR. Visu informāciju var iegūt:

http://kandava.lv/aktualitates1/izsludinata_biedribas_kandavas_partneriba_leader_projektu_iesniegumu_konkursa_10_karta

         Par pašreizējām aktualitātēm  kultūrā un sportā klātesošos informēja Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte un vietnieks sporta jautājumos Roberts Rozentāls. Uzņēmēji tika aicināti izgatavot un ar savu zaķi piedalīties Lieldienu zaķu figūru festivālā, kas norisināsies no 6. līdz 27. aprīlim, kā arī ar savām idejām un atbalstu padarīt krāšņus un interesantus Kandavas novada svētkus, kas šogad notiks no 29.- 31. maijam.  Kā viens no lielākajiem pasākumiem šovasar Kandavas novadā tika minēts “Gaisa balonu un grilēšanas festivāls” no 14.- 16. augustam.  Uzņēmumiem tika sniegta informācija par Uzņēmumu sporta spēlēm, kuras plānotas augusta beigās.

      Ar  interesi klātesošie uzklausīja VID Kuldīgas nodaļas nodokļu inspektores Saivu Milleri un Haidi Šulci par  katram piemērotu uzņēmējdarbības formu, par sociālā nodokļa maksām. Inspektores atbildēja uz interesentu jautājumiem par grāmatvedības žurnāla aizpildīšanu un strādājošo pensionāru nodokļiem. Tika pieminēts, ka visu nepieciešamo informāciju var iegūt zvanot uz VID konsultatīvo tālruni, uzdodot jautājumus autorizējoties savā VID profilā (atbilde gan esot jāgaida vairākas dienas), kā arī VID mājaslapā  https://www.vid.gov.lv/lv/vid-seminaru-materiali

      Kā pēdējais semināra viesis savu prezentāciju rādīja  LIIA Jūrmalas biznesa inkubatora pārstāvis Uldis Siliņš. Biznesa inkubators ir vieta, kur ideja izaug par uzņēmumu un tiek gaidīti jaunie un topošie uzņēmēji, lai savu ideju novestu līdz pelnošam biznesam. U.Siliņš stāstīja par pieejamām PIRMSINKUBĀCIJAS  (atbalsts tiem, kas domā par biznesa uzsākšanu) un INKUBĀCIJAS (atbalsts tiem, kam ir savs uzņēmums ne vecāks par 3gadiem un nepieciešams uzņēmējdarbības veicināšanai)  programmām, kuras atvērtas no 1. līdz 20.martam. Ir pieejami 8 GRANTI gadā ar līdzfinansējumu līdz 10 000 EUR pakalpojumiem un līdz 5000 EUR iekārtām vai izejmateriāliem. Jūrmalas biznesa inkubators šobrīd atrodas jaunās telpās- Jūrmalā, Piestātnes ielā 11a. Visinteresantākais stāstījums izvērtās par realizētajām biznesa idejām, kuras sākumā nemaz nešķita tik dzīvotspējīgas. Kā piemērs tika minēts ēdamās kafijas plāksnītes  Coffee pixels cascara, kuras varot nopirkt arī Viršu degvielas uzpildes stacijās, Vegan Fox kosmētika, kas ražota ar rokām un bez dzīvnieku izcelsmes produktiem , kā arī ūdenī šķīstošās jūrnieku cepures.

Nākamais seminārs notiks 7. aprīlī plkst.10.00 Kandavas kultūras nama mazajā zālē, tajā piedalīsies LAD pārstāvji, kuri stāstīs par aktualitātēm lauksaimniekiem, izmaiņām platībmaksājumos, kā arī jaunāko informāciju par nākamo plānošanas periodu.

Iveta Pāža

Uzņēmējdarbības konsultante

 

 

 

     


dsc_0004.jpgdsc_0002.jpgdsc_0006.jpgdsc_0007.jpgdsc_0009.jpgdsc_0008.jpgdsc_0011.jpgdsc_0017.jpgdsc_0018.jpgdsc_0020.jpgdsc_0027.jpgdsc_0029.jpgimg_20200306_wa0002.jpgthumb_show_php.jpg