Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Gidu apmācību semināri Abavas senlejā

07.06.2017

Biedrība “Abavas ielejas attīstības centrs” aicina apgūt vides interpretācijas pamatus un kļūt par gidu savā uzņēmumā, pilsētā vai ciematā. 

Pirmā apmācību diena 26.jūnijā no pl.13.00 līdz pl.18.00 viesnīcā “Kandava”, Sabiles ielā 3, Kandavā.

Vietu skaits ierobežots, tāpēc visi mācīties gribētāji aicināti pieteikties līdz 19.jūnijam pie Ivetas Pieses pa tel.28396830 vai e-pastā aiac@inbox.lv. Līdzdalības maksa par visu semināru ciklu 20 eiro.

Projekta “Vides interpretācija Abavas senlejā” mērķis ir apmācīt Abavas senlejas esošos un topošos tūrisma uzņēmumu darbiniekus un pakalpojumu sniedzējus par iespējām un veidiem, kā stāstīt par dabas parku un sava uzņēmuma apkārtni. 

ardic-logo.jpg

Lasīt visu ziņu

Iedibinām tradīciju- Abavas senlejas "Ceļotāju dienas"

27.05.2017 - 28.05.2017

abavas-lejtece-1.jpg

Atzīmējot 60 gadus kopš Abavas ielejas kā aizsargājamas dabas teritorijas izveidošanas, dabas parkā dzīvojošie uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības un Dabas aizsardzības pārvalde, 27. – 28.maijā aicina uz  ABAVAS SENLEJAS CEĻOTĀJU DIENĀM! Iedibinām tradīciju katru gadu maijā organizēt pasākumus visā dabas parka teritorijā no Kandavas līdz pat Abavas ietekai Ventā - ar auto, velosipēdiem, kājām un laivās – divas dienas visā Abavas senlejas garumā!

Ceļotāju dienu iniciatori ir Latvijas Zaļā kustība (LZK) un Abavas ielejas attīstības centrs (ARDIC), sadarbībā ar vietējo tūrisma uzņēmumu grupu “Jūras laivas”, kura jau vairāku gadu garumā ir Ķemeru Nacionālā parka un Slīteres Nacionālā parka Ceļotāju dienu pasākumu dalībniece. Abu biedrību darbībā prioritāri ir pasākumi ar Natura 2000 teritorijās saimniekojošo uzņēmēju aktīvu līdzdalību - nodemonstrējot ne tikai izpratni par savas dzīvesvietas dabas resursiem, bet, galvenokārt, prasmes līdzsvarot šīs unikālās vides prasības ar savas uzņēmējdarbības ilgtspējīgas attīstības uzdevumiem.

Lasīt visu ziņu

Orientēšanās Kandavā novada svētkos

27.05.2017

Par tradīciju kļuvis, tūrisma informācijas centra organizētais, orientēšanās pasākums "Iezīmēts Kandavā". Šogad anketas ar 22 jautājumiem dienas gaitā no plkst.11:00-17:00, kad notika foto orientēšanās, saņēma vairāk nekā 50 dalībnieki. Dažs pat uzsāka orientēties tikai pēc 16:00, teikdams, ja neuzspēs iekļauties laikā, tad tas priekš sevis. 

Ap 14:00 sāka atgriezties orientieristi ar aizpildītām anketām. 11 veida balviņas – uzlīmes, magnētus, CD, uzdevumu grāmatiņu, šokolādi, pildspalvas u.c. izlozes veidā ieguva 49 dalībnieki. 

Šī gada anketu veidojām sarežģītāku, jo iepriekšējos gados uzdevumi dažam šķita viegli vai pārāk vienkārši. 

bilde.jpg

Iepriecina tas, ka pasākumā piedalījās arī jaunieši no Rīgas, kuriem bija atļauts visu neuzzināt. Un liels prieks, ka interese par šāda veida nodarbi salīdzinājumā ar citiem  gadiem ir pieaugusi. 

Orientēšanos Kandavā organizējam divas reizes gadā - maijā novada svētku ietvaros un oktobrī Kafijas un tējas svētkos. 

Uz tikšanos nākošajā pasākumā!

Atvērtās dienas laukos

27.05.2017 - 28.05.2017 kur : Tēviņkalna vīna darītava, Tirgotava LV-BIO-02, bioloģiskā lauksaimniecība, Kurzemes Laivinieks

"Lauku ceļotājs" ik gadu organizē akciju lauku mīļotājiem. Šogad akcija notiek Latvijā un Lietuvā. Piedalās 180 saimniecības, tajā skaitā 3 Kandavas novada saimniecības - no Zemītes pagasta mājas vīna darītava "Tēviņi" un zemnieku saimniecība "Ošenieki", "Kurzemes laivinieks" Kandavā. Aicinām apmeklēt saimniecības un izmantot katrā no tām piedāvātās iespējas.

Vairāk informācijas www.celotajs.lv 

atvertas-dienas-laukos-2017.jpg

Lasīt visu ziņu

Imulas takas. Foto: Daiga Rēdmane

Imulas taka pavasara plaukumā gaida apmeklētājus. Ieteicams pārgājienu uzsākt pie telšu vietas "Vītiņi".

dsc_5129.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Attīra Imulas taku. Foto: Jānis Kamerāds

15.05.2017

Abavas ielejas attīstības centrs organizē Imulas takas attīrīšanu no kritušiem kokiem. Aicinām uzmanīties.

dsc00607.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (39)

26.-28.maijā Kandavas novada svētki 2017

Kandavas novada svētki šogad notiks no 26. līdz 28.maijam. Visi būsiet mīļi gaidīti!

laukums-ar-cilvekiem_parade.jpg

PROGRAMMA:

baneris_kandava_2017_.jpg
Lasīt visu ziņu galerija (60) galerija (10)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top