Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Latvija svin 101. dzimšanas dienu!

latvijas_jubilejai_par_godu.jpgSvinēsim Latvijas dzimšanas dienu kopā!


Manas mājas ir Latvija

Te, kur Gauja un Daugava,

Te, kur jūra un meži šalc

Un par dzimteni sauc.

Manas mājas ir Latvija,

Te, kur Rāzna un Jūrmala,

Te, kur Vidzeme, Zemgale,

Kurzeme, Latgale.

/Elmārs Orols/

Vēlam visiem siltus un laimes pilnus šos svētkus! 

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Kafejnīcas "Kandava" pārvērtības

15.11.2019

74826467_2456213107766678_1855129738171908096_n.jpgKafejnīcas „Kandava” (Sabiles iela 3) apmeklētājus iepriecina pārvērtības, kuras tapušas pateicoties veiksmīgai kandavnieku sadarbībai, tāpēc uz sarunu aicinājām pārvērtību vaininieci dizaineri Baibu Rulli.

Kafejnīcas „Kandava” saimnieki Guntars Indriksons un Agnese Fedorenko jau sen gribēja mainīt kafejnīcas interjeru, tāpēc uzaicināja dizaineri Baibu Rulli, lai viņa palīdzētu „uzburt” mūsdienīgu interjeru. 
Baiba atzīst, ka tas bijis izaicinājums, jo pārvērtību realizēšanas laiks bijis pavisam īss -  tikai pusotra nedēļa. Bija jārada vieta, kas raksturotu Kandavas identitāti, kas patiktu gan vietējiem, gan viesiem. Kafejnīcai vajadzēja akcentēt Kandavas raksturu, tāpēc interjera veidošana bija radošs process, kurā iesaistījās vesela komanda.
Kopējo interjeru veidoja Baiba Rulle – krāsu gamma, mēbeļu izvēle, apgaismojums, omulīgas atmosfēras radīšana, tas tika panākts apvienojot dažādas detaļas un radošus risinājumus. Piemēram, antīkas lietas tika miksētas ar interjera lietām, kas piejamas par  demokrātiskām cenām. Koka detaļas tapa pateicoties Jānim Jirgenam un Intam Elertam. Mājīgās kafejnīcas apgaismojums radīts izmantojot pašu radītās lampas (autors Jānis Jirgens, „GARDEN lamp collection”).
Metālkalumi – svečturi, puķu kastes tapuši sadarbojoties Guntaram Indriksonam un Intam Elertam. Krēsliem jaunas auduma „kleitas” darināja māksliniece - šuvēja Danuta Ābele. Kafejnīcas interjeru papildina vēsturiskās bildes no Kandavas novada muzeja krājumiem, kuras atlasījusi un ieteikusi muzeja speciāliste Diāna Isaka. Tapis bērnu stūrītis un omulīgi kaktiņi, kur gribas nesteidzīgi baudīt maltīti.
Kafejnīcas mājīgā atmosfēra mudina šeit uzkavēties ilgāk! Patiess prieks, ka Kandavā atdzimusi viena omulīga kafejnīca, kurā baudīt ikdienas vai svētku ēdienreizi.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Tikai vienu dienu, 19.oktobrī, Kuldīgā durvis vērs lielveikals "Ražots Kurzemē"

70455247_1723612394430531_6816994653674405888_n.jpgTikai vienu dienu, 19.oktobrī, Kuldīgā durvis vērs lielveikals "Ražots Kurzemē", Piltenes ielā 32. Tirdzniecības zālē pulcēsies mājražotāji un amatnieki no Kurzemes, Somijas un Īrijas, kuri ikdienā ne tikai nodarbojas ar ražošanu, bet atver savas ražotnes durvis viesiem, piedāvā degustācijas, meistarklases un citus pakalpojumus.

Dalībnieki  piedāvās degustēt, izmēģināt un iegādāties pašu ražotos produktus, kā arī iepazīstinās lielveikala apmeklētājus ar tūrisma piedāvājumu rudens, ziemas un pavasara mēnešos. Dalībnieku vidū būs labi zināmi mājražotāji un amatnieki, piemēram, Pāces vilnas fabrika, Abavas vīna darītava, keramikas darbnīca Ciparnīca, šitaki sēņu audzētava “Garīkas”, zvejnieku sēta “Dieniņas”, Meduspils, kokļu meistars Guntis Niedoliņš, kā arī daudzi citi. Būs iespēja iepazīt arī jaunākos piedāvājumus no ādas meistariem “StoneHill”, Bee bite, Kabiles muižas vīna darītavas, kafijas grauzdētavas “Curonia” un daudziem citiem. Kā dalībnieki lielveikalā būs viesi no Somijas un Īrijas, piedāvājot dažāda veida produkciju - akmens masas interjera priekšmetus, juveliera un koka izstrādājumus, audumu lelles, grāmatu iesiešanas un pīto virvju produktus u.c.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

KONKURSS ”Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2019”

ozol885121.jpgKandavas novada Kultūras un sporta pārvalde aicina piedalīties talkā – konkursā „Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā”. 

Konkurss notiek no 2019. gada 24. septembra līdz 18. oktobrim. Konkursa dalībnieki aicināti zīles nogādāt tās savākšanas punktā - Kandavas Amatniecības centrā (Kandavā, Talsu ielā 11).

Uzvarētāju godināšana notiks pasākuma „Kandavas kafijas svētkiem 10” laikā Kandavas kultūras namā 2010. gada 26. oktobrī.

Kontaktpersona – Kitija  Švīgere (tel. 260180670).

Konkursa nolikums pieejams šeit.

Apceļo Kurzemi 2019

rokas_4205_2.jpgAicinām piedalīties akcijā “Apceļo Kurzemi” no 2019. gada 1. jūnija līdz 31. oktobrim, viesojoties 35 Kurzemes mājražotāju un amatnieku saimniecībās, lai atpūstos, ieraudzītu un izmēģinātu ko jaunu, neredzētu un baudītu Kurzemes iespējas un piedāvājumus.

Akcijas dalībnieki, kuri būs viesojušies vismaz 10 no 35 diženajām vietām un saņēmuši atzīmi dalībnieku anketā, izlozes kārtībā saņems atbalstītāju dāvātās balvas. Akcijas dalībnieku anketas var saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros vai pie akcijā iesaistītajiem dalībniekiem vai lejupielādēt šeit.

Aizpildītās anketas aicinām nodot līdz 2019. gada 3.novembrim kādā no Kurzemes tūrisma informācijas centriem Kuldīgā, Talsos, Tukumā, Saldū, Liepājā vai Ventspilī. Dalībnieku anketu izspēle notiks elektroniski 2019. gada 10.novembrī.

Sveiciens Tēvu dienā!

tevu_diena.jpgŠogad Tēvu diena svinēsim svētdien, 8.septembrī. Neaizmirstiet apsveikt savus mīļos tēvus, vectēvus un vecvectēvus!

Jaunas krūzītes vasarīgās noskaņās!

2.jpg

Vasarīgas krāsās redzamas ne tikai pļavās un ziedos, bet arī uz krāšņajām krūzītēm. Ja Tev ir nepieciešama kāda neliela dāvaniņa Kandavas vai Kandavas noskaņās, vai arī vienkārši vēlies iegādāties par prieku sev, būsi laipni gaidīts Kandavas Tūrisma informācijas centrā (Ūdens ielā 2). Kopīgi atradīsim Tev vēlamo krūzīti. Krūzītes pieejamas trīs dažādās krāsās - zils, dzeltens, oranžs. Krūzītes cena 6,50 eur.

Lasīt visu ziņu galerija (7)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top