Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Aicina pieteikties Zemkopības ministrijas konkursam “Sējējs 2021”

06.04.2021

index.jpgZemkopības ministrija (ZM) aicina lauku uzņēmējus, jaunos zemniekus, kā arī ģimenes laukos pieteikties Latvijā un lauksaimnieku vidū iecienītajam konkursam “Sējējs 2021”. Izvirzīt pretendentus konkursam aicinātas ne tikai pašvaldības, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas, bet arī lauku attīstības konsultanti. Konkursa dalībniekus šogad vērtēs deviņās nominācijās un tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā. Šogad konkurss “Sējējs” notiek 28. reizi. Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, konkursa pretendentu vērtēšana šogad notiks attālināti.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Stabila, attīstīta lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozare ir katras valsts pastāvēšanas pamatelements. Jau izsenis – un arī krīzes apstākļos, lauksaimniecība veido būtisku ieguldījumu mūsu valsts tautsaimniecībā. Ir svarīgi atbalstīt lauksaimniekus, kuri spēj ražot un arī radīt arvien jaunus pašmāju produktus, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu pieejama svaiga un kvalitatīva pārtika. Dienu no dienas mēs savos pārtikas grozos varam redzēt šī darba “augļus”, tādēļ ir svarīgi novērtēt pašmāju lauksaimnieku un ražotāju ieguldīto darbu, izceļot pozitīvos piemērus un apbalvojot labākos!

Dalībnieki konkursā “Sējējs 2021” tiks vērtēti nominācijās – “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Gada veiksmīgākā kopdarbība”, “Bioloģiskā lauku saimniecība” un “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās līdz 14. maijam jānosūta elektroniski uz e-pasta adresēm llkc@llkc.lv (LLKC) vai prese@lad.gov.lv  (LAD) ar norādi vēstules mērķī “Sējējs 2021” vai jāiesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” konsultāciju birojos vai Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai LAD Centrālajā aparātā Klientu apkalpošanas daļā, Rīgā, Republikas laukumā 2 līdz 2021. gada 14. maijam ar norādi vēstules mērķī “Sējējs 2021”.

Tāpat šogad dalībniekus vērtēs arī nominācijās “Rītdienas sējējs – mazpulks” un “Zinātne praksē un inovācijas”. Nominācijā “Rītdienas sējējs – mazpulks” pieteikumus nosūta uz e-pasta adresi mazpulki@inbox.lv līdz 2021. gada 14. maijam, savukārt nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” nosūta uz e-pasta adresi lmzn@lza.lv vai iesniedz Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijā (LLMZA), Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 204. kabinetā līdz 2021. gada 14. maijam.

Lasīt visu ziņu

Kā pavadīt Lieldienas Kandavas novadā?

03.04.2021

3.jpg

  • Krāsot Lieldienu olas, meklēt tās kopā ar bērniem un kārtīgi izšūpoties.
  • Apciemot Zaķu festivāla garaušus Kandavas pilsētā (Promenādē, skvēriņā pie Bruņinieku pilskalna u.c), kā arī paviesoties pie zaķiem Kandavas novada pagastos.
  •  Nobalsot par savu Kandavas zaķi favorītu. Balsošana notiek līdz Facebookā  līdz 3.aprīļa plkst. 23.59. Lai nobalsotu, nospied “PATĪK” jeb “LIKE” pie tā zaķa bildes, kuram tavuprāt būtu jāuzvar zaķu festivālā. Balsot vari šeit: https://www.facebook.com/zakufestivals
  • Izstaigāt Putnu taku Kandavas pilsētā (atrodi 20 putnu būrus, ja līdzi ir mobilais tālrunis, tad noskenējot QR kodus, iespējams noklausīties putnu dziesmas). 
  • Piedalīties attālinātajās piedzīvojumu sacensībās komandām Kandavas Lieldienu balva (līdz 12.aprīlim) uz 8 no 20 dekoratīvajiem putnu būriem redzami kodi, kurus pareizi ierakstot tabulā iegūsiet koordinātes. Deviņās vietās (pie būriem un atslēgas) jāuzņem 9 pašbildes (selfiji).
  • Uzkāpt 5 Kandavas pakalnos: Ozolāju kalnā, Bruņinieku pilskalnā, Vējspārnā, Pūzurkalnā un pilsētkalnā  (4. un 5. aprīlī – veiksminieki var tikt pie balviņām).
  • Izmēģināt jauno Kandavas virvju trasi (Teriņu ielā 2). Trases izmantošana ir bez maksas. Trase vairāk piemērota bērniem. Bērniem līdz 7 gadu vecumam - nepieciešama vecāku vai citu pieaugušo atbalsts un palīdzība.
  • Izbraukt ar rodeļiem vai bagijiem atpūtas bāzē “Zviedru cepure” (Piltiņi, Matkules pagasts, mob.: 26405405). Darba laiks 3. un 4. aprīlī no plkst. 12:00 – 17:00.
  • Doties izjādē ar zirgiem. Stallis “Ivetas zirgi” Valdeķi, Kandavas pagasts, 6 km no Kandavas. Saimniece Iveta Pāža mob.: 29186169. Izjādes Lieldienās no plkst. 14:00.
  • Apskatīt krokusu stādījumus Cēres pagasta “Kangaros”. Saimniece Antra Gaisa pirms vairākiem gadiem iestādīja 10 000 krokusu. Katru pavasari krokusi priecē saimnieci un viesus. Lūgums apmeklējumu iepriekš saskaņot, zvanot pa tālruni: 29416000.
  • Izstaigāt kādu no dabas takām (Čužu purva taku, Imulas takas, Zirgu taku, Mīlestības taku u.c.).

Saulainus, priekpilnus, ģimeniskus un jaukus svētkus!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Krokusu paradīze Kandavas novada "Kangaros".

01.04.2021

166383272_2942743026010705_9209497575387192815_n.jpgFantastiski zied krokusi Kandavas novada Cēres pagasta "Kangaros". 

Ja vēlies baudīt šo skaistumu, tad brauc ciemos! Lūgums iepriekš piezvanīt! Saimniece Antra Gaisa mob.: 29416000. 

Apmeklējuma laikā ievērosim valstī noteiktos ierobežojumus!

https://www.facebook.com/kangari.lv

http://visitkandava.lv/razots_...

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Uzkāp Kandavas piecos kalnos un atrodi pārsteiguma balvu! 04.04.2021. - 05.04.2021.

01.04.2021

uzkap_kandavas_piecos_kalnos_un_atrodi_parsteiguma_balvu.jpgLieldienās – Kandavas iedzīvotājiem un viesiem, iespēja iepazīt Kandavas 5 kalnus, kuros ir norādīti sākuma un finiša punkti. Katra kalna posmā tiks izvietotas 10 pārsteiguma balviņas. Būsim godīgi un katrā posmā drīkst paņemt 1 balviņu, balvu skaits ierobežots.  Būsim priecīgi, ja atsūtīsi mums kādu foto uz e-pastu sports@kandava.lv  Papildu pārsteiguma balvu var iegūt izejot visus piecus maršrutus, un atsūtot uz e-pastu ekrānšāviņu, kurā redzams maršruta sākums un finišs, kā arī noietā distance no starta līdz finiša punktam.

Aicinām piedaloties aktivitātē ievērot valstī noteiktos ierobežojumus!

Pārsteiguma balvas maršrutos iespējams sākt meklēt svētdien, 04.04.2021., no plkst. 11:00!

Pirmā distance „ Ozolāju kalns”. Starts Kūrorta iela (pie auto servisa) – caur Brīvdabas estrādi „Ozolāji”, finišs -  Zīļu iela (pie Ozolāju estrādes ieejas vārtiem).

Otrā distance „ Bruņinieku pilskalns”. Starts Abavas iela (pie strūklakas) – caur pilskalnu pa trepēm, finišs Dārza ielā (pie Kandavas novada Domes).

Trešā distance „ Vējspārns”. Starts no Abavas iela (kur sākas bruģis), finišs Lielā iela (pie Katoļu baznīcas).

Lasīt visu ziņu

Kandavas zaķu festivāla skatītāju balsojums ir sācies!

facebook_balsojums_zakiem.jpgKonkursam "Lieldienu Zaķu figūras" pieteiktas desmit zaķu figūras. Kurš garausis ir Tavs favorīts?

Balsošana notiek konkursa Facebook kontā- nospied "PATĪK" jeb "LIKE" pie tā zaķa fotogrāfijas, kuram, tavuprāt, būtu jāuzvar zaķu festivālā!

Balso šeit: https://www.facebook.com/zakuf...

Facebook balsošana noslēgsies 3.aprīlī plkst. 23:59.

 facebook_balsojums_zakiem.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg 4.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg

Roadgames spēle tagad arī KANDAVĀ!

og.jpg

Roadgames ir plaša mēroga orientēšanās spēle pasaules izzināšanas entuziastiem, reālā vidē ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Tajā ir dažādu veidu un grūtības pakāpes – lietotnes kartē atzīmēto dārgumu vākšana; dabas, mākslas, arhitektūras un citu objektu atpazīšana reālajā vidē pēc fotogrāfijas; kartē slēpto punktu meklēšana un citi. Katru reizi spēles lietotne tiek papildināta ar jaunām iespējām, šoreiz tā ir paplašinātā realitāte (augmented reality), kas ļauj spēles elementus ieraudzīt apkārtējā vidē, izmantojot telefona kameru.

Dari to viens vai pavadi aizraujošu dienu kopā ar draugiem, kolēģiem vai ģimeni, iepazīstot senatnīgo Kandavu jeb Kurzemes Šveici. Sajūti piedzīvojumu garšu, atklāj skaistākās pilsētas vietas, uzzini interesantus faktus un baudi brīnišķīgu dienu! Spēle palīdzēs ieraudzīt Kandavu no neierasta skatu punkta. Izveicība, ass prāts un piedzīvojumu gars palīdzēs tikt galā ar spēles uzdevumiem.

Kas jādara:

Lejupielādē lietotni Roadgames ➟ Ievadi spēles kodu: KANDAVA ➟ Iepazīsties ar noteikumiem ➟  Dodies piedzīvojumā

Vairāk par Roadgames: https://www.roadgames.lv/lv

Atpūtas bāzei “Zviedru cepure” šogad jau 21. darba sezona

26.03.2021

Zviedru cepure, atpūtas centrs

http___kandava_lv_dati_kandava_dizeni_kandavas_novada_2018_matkule_dsc_0474.jpgKā katru gadu, arī šogad atpūtas bāze “Zviedru cepure” Lieldienās atsāk darbību- šogad tiks svinēta jau 21. darba sezona. Aicinām pavadīt aktīvas Lieldienu brīvdienas svaigā gaisā, baudot nobraucienus rodeļu trasē, dodoties izbraucienos ar bagijiem, izbaudot dabas skatus garākā vai īsākā pastaigu takā, vai atpūšoties kādā no sešām labiekārtotām kempinga mājiņām. Strādājam jau 27.,28.martā un 1.,2.,3.,4. aprīlī no plkst.12:00 - 17:00.

Lai apciemojot “Zviedru cepuri” ikviens justos droši, atpūtas bāzē ieviesti sekojoši drošības pasākumi Covid-19 pandēmijas ierobežošanai:

-Rodeļu trasē var atrasties viena mājsaimniecība. Pērkot biļeti, saņemsiet numuriņu, kas nodrošinās rindas kārtību. Kamēr gaidīsiet savu kārtu uz nobraucieniem rodeļu trasē, aicinām doties pastaigā svaigā gaisā.

- Aicinām ievērot 2 m distanci starp cilvēkiem un valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, lūgums sekot norādēm, ieejot kafejnīcā un labierīcībās.

http___kandava_lv_dati_kandava_dizeni_kandavas_novada_2018_matkule_dsc_0449.jpg- Atpūtas bāzē būs iespēja iegādāties kafiju, tēju un ātrās uzkodas. Tās tiks izsniegtas līdzņemšanai un būs baudāmas tikai ārpus telpām. (Ja valdība pieņems lēmumu par āra kafe, varēsiet maltīti baudīt pie āra galdiņiem).

Jaunumi bagiju trasē! Esam saņēmuši DIVUS JAUNUS BAGIJUS, kas nodrošinās vēl brīvāku pieeju atrakcijai. Lietojiet ķiveres un drošības jostas un priecājaties par bērnu spējām trasē, vai pavadiet savas atvases braucienā.

Arī šogad strādās kempings ar sešām mājiņām, kuras iespējams izīrēt ģimenei, lai atpūstos no pilsētas dzīvokļa saspiestības.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top